Fifti-fifti?

Ezekután, mármost jogos a kérdés, miről szól ez a műsor? 13 lány csoportos, ösznépi fogyókúra kísérletéről?


Mielőtt közvetlen a Topmodell döntőjére térnék, a tágabb műsorkörnyezetet vizsgálnám-piszkálnám meg egy picit. Ugyanis, már ami a dolgok szisztematikáját illeti, kivételesen érdekes összefüggéseket véltem kiolvasni az egymásra következő képkockákból.



Közvetlen a várva-várt "vetélkedő" előtt, egy a fogyókúrás weblapokról - melyek köztudottan tinilányok tucatjait kergetik alig-alig orvosolható, életveszélyes anorexiába - szóló adásba csöppentem bele, Rékáék kifutós vonulását pedig, egy a már-már rubensi idomokat megszégyenítve túlszárnyaló, 300 kg-os asszonyságokat bemutató filmetűd követte. Minthacsak a különböző testképzavarok képernyőre vitelének rendelődött volna alá a péntek éjszaka...

És valahol itt, ezen a ponton kapcsolódott be a Topmodell is. Az est folyamán a lányokat egyfolytában önsanyargatásra buzdító zsűrinek majd minden tagja megjegyezte (együtt és külön-külön is), milyen áldásos hatásai lehetnek (lehetnének) a diétának. Sőt, Juditot többek között épp annak okán tanácsolták el a dicsfénnyel kecsegtető pályától, hogy nem sikerült 8 cm-nél többet lefaragnia modellvilágban mindenképp méretesnek számító csípejéből. Hát nem tudom.

Hámori Barbara a Viasat programigazgatója óvatosan célzott rá, hogy a válogatás nem éppen úgy sikerült, ahogy azt előzetesen eltervezték. "450 megtekintett lány után, azt mondtuk, nincs meg az a 13, akivel el lehetne indulni."

De persze nem írtak ki új válogatást, az meg sem fordult a fejükben, hogy netán elnapolják a műsorkezdés dátumát, inkább Hámori kisasszony fogalmazta át

korábbi nyilatkozatát, csiszolatlan gyémántoknak nevezvén döntőseinket, Annát és Rékát.

Ezekután, mármost jogos a kérdés, miről szól ez a műsor? 13 lány csoportos, ösznépi fogyókúra kísérletéről (ha igen, kimenetelére nézve a vetélkedést nevezhetnénk akár döntetlennek is), avagy a szépségről, kisugárzásról, urambocsá modellkedésről?

S ha az utóbbi, Anna számára miért csak a döntőben derülhetett ki, elsősorban nem is az alkatával van probléma, túlkoros, amin, ha szeretne se sikerülhet változtatnia?

Réka győzelmén a korábbi műsorszámokban elhangzott külhoni véleményeket elfigyelve "fényes karrier, cifra Gucci palota..." már kevésbé lepődtem meg. A vonásain érzékelhető változásokat, simább bőr, nyurgább arcfelület, magam is jóleső érzéssel konstatáltam. Igaz, néhány centi függőlegesen rá is ráférne, de mit tegyünk, ha egyszer a Jóisten így akarta?

Hiszek a sorsban. Hiszem, hogy bármilyen ellenérzéseink is támadtak péntek este, minden aprócska részletnek, egész az utolsó mozzanatig értelme volt, egész egyszerűen így kellett történie.

Az idő nemcsak Anna sebeit gyógyítja majd be (Párizs híján, talán a karácsonyi ünnepekre való tekintettel, hamár a szülinapi torta elmaradt, egy vékony szelet bejglit csak-csak megenged magának), avagy Rékának dolgozik, de minket is igazolni fog, akármit is gondoltunk előzetesen.

Sokszor hivatkoztam már a jövőre, most sem tehetek mást. Bízom benne, hogy Réka beváltja a hozzáfűzött reményeket.


Írta: MZ , Dátum: 2006-12-24






ALMAF