Három nap, számos tervező, kollekciókba álmodott divat

Három nap, számos tervező, kollekciókba álmodott divat - HazaiDivat.hu - A magyar divat online otthona


A fenti kifejezések teljességgel takarták az Internationak Fashion Show lényegét: tökéletes trend hétvége…némi zökkenővel fűszerezve. De jól tudjuk, úgy szép az élet, ha zajlik, ha mindig akadnak megoldandó, váratlan feladatok, most pedig akadt néhány, de legalább nem mondhatom, hogy unalmasan kiszámítható az élet, s a divatshow-k világa.


Minden kezdet nehéz…Ez a mottó járt a fejemben, mikor negyed öt magasságában megérkeztem a Show-Room előcsarnokába, ahol ekkor még szó sem lehetett regisztrációról. Kissé aggódtam, hiszen hogyan készítsek interjút, miképp kukkantsak be az öltözőkbe, ha csak a nagyérdeművel együtt trappolhatok be a divat szentélyébe, mikor már a legégetőbb kérdés, hogy kinek sikerül – ádáz csaták árán – megszereznie a legjobb helyeket. Egyik lábamról a másikra állva tipródtam legalább tíz percen keresztül, majd nagy levegőt véve a vörös nyaksállal megbolondított, fekete kiskosztümöt viselő hoszteszek egyikéhez léptem. Kedves mosollyal s néhány rábeszélő szóval csodákat érhet el az ember, s bár azon a bizonyos listán nem szerepeltem – ezen már meg sem lepődtem -, pillanatokon belül a nyakamba akaszthattam a belépésre jogosító kártyácskát. Mert aki mer, az nyer, ugyebár..

Odafenn modellekre vadásztam, de hamar kiderült, hogy egy részük nem is ért magyarul – mert a hazaiak mellett bőven akadtak szlovák, szerb lányok is – illetve, eleve megtiltották nekik, hogy beszéljenek a sajtó képviselőivel. Erről maga Gaál Zoltán világosított fel, s bár a bemutatkozás első alkalommal kissé nyersre sikerült (persze ilyenkor mindenkiben dolgozik az ideg…), később azért udvariasan biztosított róla, hogy bárkivel is szeretnék intejút készíteni, megoldható lesz - a bemutatók után, a sajtószoba falain belül.

Nem csak a modellpaletta, de a nézőközönség is nemzetközinek bizonyult. Mellettem orosz családapa foglalt helyet apró fiacskájával – elvégre nem lehet elég korán kezdeni -, távolabb a mama nevetgélt talán egy barátnővel vagy rokon hölgyeménnyel…ideális családi programnak tűnt számukra a divatbemutató, mintha csak a Vidámparkba látogattak volna. Szóval meglepetés akadt bőven, hírességekből sem volt hiány – például nem messze tőlem, a VIP helyek egyikén ücsörgött másodmagával a Crystal együttes énekesnője is.

S persze a felvonuló ruhák sem elhanyagolhatóak, amelyek hol meghökkent „óóóóó”-t, hol elismerő „ezt én is szívesen hordanám” mosolyt váltott ki a nagyérdeműből.


Írta: Ekhó , Dátum: 2007-11-03






ALMAF