Akinek a jelen már maga a múlt...

Akinek a jelen már maga a múlt... HazaiDivat.hu - A magyar divat online otthona


Miután a Divatiskolában készített interjúk után hazafelé battyogtam, valahogy már egészen más szemmel figyeltem a kirakatokban ácsorgó próbababák divatos ruháit… Az idei őszi-téli kollekció darabjait nézve, döbbentem rá, valakinek a legfrissebb trend is már csak a múlt. Azok számára, akik voltaképp meghatározzák magát a divatot – legyenek tervezők vagy az Intercolor tagjai – a jelen már cseppet sem érdekes, legfeljebb kiindulópont, egy olyan megfigyelési zóna, ahonnan lépniük kell újra… a következő ötlet felé.



Örökös vesszőfutás ez, mókuskerék, amelyből sem ők, az alkotók, sem pedig mi, a befogadók/felhasználók ki nem törhetünk. Mindig valami újat alkotni – ez a gondolat hajtja őket, Mindig valami újat befogadni – gondoljuk mi. S mire mi befogadjuk, elfogadjuk és hordani kezdjük az újat, ők már tovább is szaladtak, mi pedig csak kullogunk utánuk, soha be nem érve a divat diktálóit.

Persze nem is kell beérnünk őket, csak vicces belegondolni, hogy az az összeállítás, amit épp most vásároltunk, s tudva tudjuk, hogy a legújabb trendet tükrözi, valaki szemében nem más, mint a tavalyi szezon darabja, amelyen ő már régen túllépett…


Írta: Ekhó , Dátum: 2007-10-18






ALMAF