Anh Tuan, Je Suis Belle és a USE Unused utcai performance volt New York-ban

Bár a New York-i Divathét hivatalos programjában nem, annak helyszínétől nem messze mégis felvonult három magyar divattervező


Bár a New York-i Divathét hivatalos programjában nem, annak helyszínétől nem messze mégis felvonult három magyar divattervező: Anh Tuan, a Je Suis Belle és a USE Unused erre az alkalomra készített kollekciója. A 2009. szeptember 12. és 15. közötti, performance jellegű megmozdulásra a Grace Plazánál, az utcán került sor, ahol Hapák Péter és Máté Gábor kapta lencsevégre a magyar remekekben flangáló profi, amerikai modelleket, a pillanatképeket pedig az ICP (International Center of Photography) bejárata előtti kocka alakú üvegépületben állították ki. Másnap ugyanezt az akciót már az utcai járókelők bevonásával hajtották végre, hiszen a tervezők célja az volt, hogy megmutassák a magyarok ruháit az amerikaiaknak is, méghozzá úgy, hogy párbeszéd indulhasson a divatvilág és a vásárlóerőt jelentő utca embere között.Mindennek az Extremely Hungary nevű New York-i s Washingtoni Magyar Kulturlis vad adott teret, amely 2009. szeptembertől szmos programon keresztl mutatja be a magyar trtnelmet s kultrt a keleti parton. Az Oktatsi s Kulturlis Minisztrium, a Balassi Intzet s a New York-i Magyar Kulturlis Intzet kzs szervezsben zajl fesztivl esemnyeire eddig majdnem tvenezren voltak kvncsiak New York-ban s Washingtonban. A programokrl tbbek kzt a The New York Times, a The Wall Street Journal, a Financial Times s a The Washington Times is elismerő hiradsokban szmolt be.

A USE Unused tervezőcsoport - akiket a hazai divatszakma az v Divattervezőjnek szavazott meg tbb egymst kvető Fashion Awards Hungary-n - mr vek ta jelen van az USA-ban, a Je Suis Belle s a vietnami szrmazs Anh Tuan azonban csak most debtlt a Nagy Almban. A performance-ot kvetően a magyar tervezők htkznapi hasznlatra sznt 'streetwear' kollekciikat is felvonultattk New York egy-egy bemutattermben.


Írta: HazaiDivat.hu , Dátum: 2009-09-18


ALMAF