Karakai Fanni, modell

Lobogó aranyhaj, szexisen metsző, vagy épp kislányosan félénk, már-már durcás tekintet - Karakai Fanni biztosan nem szolgált rá a szőke nős viccekre.


Karakai FanniAki a közönséget is lenyűgözte…

Lobogó aranyhaj, szexisen metsző, vagy épp kislányosan félénk, már-már durcás tekintet - Karakai Fanni biztosan nem szolgált rá a szőke nős viccekre. Józan lány, szilárd értékrenddel, aki minden szépsége mellett még okos is. Ártatlanságával és a femme fatale-ok Bardot-i bájával már portálunk látogatóit is levette lábáról: a vm Supermodel 2007 döntősei közül a HazaiDivat.hu olvasói az alig 17 éves Fanninak szavazták meg a különdíjat - mi sem bizonyítja jobban, minden porcikájában kifutóra termett. „Először is köszönöm a lehetőséget, hogy mesélhetek magamról. Közönség kedvencként remélem, az interjú után nemcsak a külsőm, hanem már a belsőm is szimpatikus lesz az olvasóknak.” – indítja a társalgást Fanni, Hajtó Adrienn mellett a soproniak másik nagy büszkesége.



Intro

Karakai Fanni Hiába, a divatképek bizonysága szerint, nemcsak a testével kommunikál hibátlanul, ami verbális képességeit illeti, Karakai kisasszony bizony abban is verhetetlen. Másodpercek törtrésze alatt főz meg kedvességével. Ámulok-bámulok, amikor megtudom, nem csupán magyarul, ha sorsa úgy hozza -  és miért ne, az ifjú modelltehetség szeptemberben Bangkokba készül -, angolul és franciául is hibátlanul fejezi ki magát.

Zseniális nyelvérzékén túl, higgadt, jóhiszemű lénye is megragad, a már Bécset is megjárt szőke szépségnek csak kívánni tudom, későbbi sikerei se vakítsák el nagyon. Maradjon örökre az a földönjáró, titokzatos, kívül-belül szeretnivaló emberke, akire Ebergényi Rékáék után büszkén mutogathatunk majd, igen, ő is közülünk indult!

Sztárallűr? Á, dehogy!

MZ: Y-nal vagy i-vel írod a neved? Mert a Fannit láttuk már mindkétféleképpen.
Karakai Fanni: A Fanny igazából úgymond a modell nevem, egyébként a magánéletemben mindenhol "i"- vel használom a keresztnevem.

Karakai FanniMZ: A soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnáziumban tanulsz, ami elég erős iskola. Hogy jött az ötlet, hogy ide járj?
KF: Az iskolakeresésénél még csak 11 éves voltam, így a családom segített a választásban. A döntést nem bántam meg, büszke vagyok rá, hogy ide járok.

MZ: Vallásos vagy?
KF: Igen, vallásos vagyok, evangélikus.

MZ: Most, hogy különdíjat nyertél a versenyen, mi lesz a sulival? Ugyanúgy folytatod tovább, vagy a modellkedés beleszól az életedbe?
KF: Ezt a kérdést még a napokban is sokszor felteszem magamnak, a modellkedés már egy éve "beleszól" az életembe. De természetesen folytatom az iskolát, idén érettségizem.

MZ: Érettségi után szeretnél továbbtanulni, vagy más terveid vannak?
KF: Mindenképpen szeretnék továbbtanulni, egyetemre szeretnék felvételizni humán irányban és a nyelvekkel szeretnék továbbmenni. Vannak konkrét terveim, de ezekről egyelőre még nem szeretnék beszélni. Valószínű érettségi után, ha felvettek az egyetemre, halasztok egy évet, hogy külföldön is megméretethessem magam a  modellszakmában.

„Mindig kell egy család!”  

Karakai FanniMZ: Mikor fordult meg először a fejedben a modellkedés?        
KF: Talán furcsán hangzik, de kislányként nem erről álmodtam, nem vonzott soha ez a pálya. Édesanyám elvitt egy fotóshoz, hogy legyenek képek arról, hogyan is néztem ki 16 évesen. Innen indult, ezzel kezdődött minden. Ma már tudom, hogy modellnek lenni nemcsak a pénzről, hírnévről és csillogásról szól, ez a szakma bizony döntéseket és áldozatokat is követel!

MZ: Áldozatokat említesz. Miről kellett lemondanod a modellkedés érdekében?                    
KF: Itt például az iskola háttérbeszorítására gondolok egy-egy munka kedvéért, az étrendre való odafigyelésre, a rendszeres mozgásra, illetve nem könnyű nemet mondani a barátok invitálásának sem munka előtti este, amikor nagyon fontos, hogy időben ágyba bújjak és másnap kipihentem álljak neki! Nem utolsó sorban pedig a családtól, illetve a barátoktól való távolléttől is tartok, ha netán külföldre utaznék. De úgy gondolom, ezek olyan áldozatok, amiket bárki szívesen meghozna a helyemben.

Karakai Fanni a <a href='/vm-supermodel.html' title='vm Supermodel'>vm Supermodel</a> 2007 döntőjénMZ: 17 évesen neveztél a vm Supermodel 2007 modellversenyre, szüleid nem féltettek a modell pályától?                    
KF: Természetesen féltettek, de úgy hiszem, egy szülő esetében ez teljesen természetes is. Már én is belegondoltam, vajon mit válaszolok majd a lányomnak, ha egy ilyen ötlettel áll elém. De a szüleim, mint mindenben, ebben is maximálisan támogattak és támogatnak a mai napig!     

MZ: Különös, hogy egy fiatal lány ennyire családcentrikus legyen! Hány gyereket szeretnél és mikorra tervezed a családalapítást? Egyáltalán tervezős típus vagy, vagy inkább az 'ami jön, megragadom' híve?          
KF: Már kiskoromtól fogva családcentrikus vagyok. A családalapítást ugyan későbbre tervezem, de azt már most tudom, hogy három vagy négy gyereket szeretnék, sőt már vannak kedvenc neveim is, bár lehet, hogy ezek az évek múlásával változnak még. Nem vagyok az a „Carpe diem”, vagyis élj a mának típus, inkább tervezek…

MZ: Van testvéred? Nővére sikerén felbuzdulva, ő nem kacsintgat a modellkarrier felé?                                                
KF:
Igen, van egy öcsém, Brúnó, aki mindössze 16 hónappal fiatalabb nálam, 16 éves. Szabadidejében edzeni jár és motocrossozik. Nem foglalkozik modellkedéssel, aminek örülök, nem azért, mert valami bajom lenne a férfi modellekkel, nagyon sok fiú barátom van, akik modellként dolgoznak.

A tinik tinije…

Karakai FanniMZ: 2006-ban a Miss Hungaryn is elindultál, a közönség a váci elődöntőben találkozhatott veled...                   
KF: Igen, valóban elindultam a 2006-os Miss Hungaryn. A váci elődöntőn továbbjutottam, de visszaléptem a versenyből. Igazából ez egy más világ, nem az enyém!

MZ: Konkrét negatív élmény miatt visszakoztál?
KF: Nem, sőt az idei Miss Hungary tini kategóriájának nyertesével, Farkas Ticiánával azóta is jó barátnők vagyunk!

MZ: Mi motivál, hogy elindulj  egy-egy ilyen versenyen?      
KF: Igazából a vm Supermodel modellversenye volt az első és az utolsó ilyen jellegű versenyem. Nem szeretnék versenyezni.

Reklámarc versus modell

MZ: A Contact Modells-nél reklámarcként szerepelsz a neten, reklámarc, vagy inkább modell szeretnél lenni? Ennél az ügynökségnél vagy még, vagy most már a Valentine Model Managementnél?                    
KF: Ami munkát kapok, azt mind a Valentine Model Managementől kapom. Ők intézik mind az itthoni menedzselésemet, mind a külföldre való bookolásomat. A Contact Modells-nél igazából csak regisztráltam magam még régebben. Modell szeretnék lenni, de reklámfotózást is szívesen elvállalnék.

Karakai FanniMZ: Mire gondolsz, miközben fotóznak és mi jár a fejedben, miközben a kifutón lépdelsz? Melyik áll hozzád közelebb?
KF: Nem tudnám megmondani, melyiket élvezem jobban. Mind a kettőhöz közel érzem magamat és azonosulni tudok a munkával, függetlenül attól, hogy fotóznak vagy a kifutón lépkedek. Minden munka más és így mindegyik egy külön kihívás, amit nagyon élvezek megoldani. Ilyenkor kizárom a külvilágot, a kifutón kiszúrok egy pontot, amin, amíg csak kint, reflektorfényben vagyok, végig rajta tartom a szemem. Igazából nem tudom leírni azt az érzést, nem gondolkodom, nem izgulok. Érdekes, hogy míg a magánéletemben nem szeretek bemenni egy olyan helyre, ahol sokan vannak, a kifutó más..., szinte királylánynak érzem magam és élvezem, hogy néznek. Papp Évi divatfotós mondta nekem az első tesztfotózásom alkalmával, hogy valamire mindig gondoljak, amikor belenézek egy fényképezőgépbe, lehet az akár a csokifagyi is... Azóta észben is tartom ezt a tanácsot, ahányszor csak fényképezőgépbe nézek!

MZ: Csokifagyi, hmm… Mi volt a legeszementebb gondolat, ami valaha is eszedbe jutott fotózás közben?                     
KF: Azt hiszem a szerelem…, de mivel abban most csalódnom kellett, legközelebbre marad a csokifagyi.

Budapest-Bécs-Bangkok, B a köbön

Karakai FanniMZ: A vm Supermodel döntő óta, gondolom, sorra érkeznek a felkérések. Kikkel és hol dolgoztál azóta?  
KF: Bécsben dolgoztam, ahol egy editorial divatanyagot készítettünk el egy bécsi magazin számára, illetve castingoltam odakint. Most csütörtökön pedig Budapestre megyek, a Glamour magazin divatanyagát fotózzuk Zsólyomi Norbert divatfotóssal.

MZ: Milyen munkák várnak rád a jövőben?                    
KF: Ez elsősorban az iskolám kompromisszum készségén múlik, szeptemberben, ha az iskola is támogat, akkor Bangkokba utazom.

MZ: Három nyelven is beszélsz, a kommunikációval biztos nem lesz gondod…                     
KF: Mivel a latin holtnyelv, elsősorban az angolnak és a franciának veszem majd hasznát külföldön. Egyébként gondom tényleg nem lesz, előszeretettel beszélgetek, kommunikálok emberekkel, akár az anyanyelvemen, akár idegen nyelven, alapvetően közvetlen ember vagyok.

„Egy kicsi mozgás…”

MZ: Mekkora szerepet játszik életedben a sport, odafigyelsz-e az egészséges táplálkozásra?  
KF: Sokáig versenyszerűen úsztam, de a tanulással nem tudtam összeegyeztetni. Azóta is sportolok, konditerembe járok. Az egészséges táplálkozásra is nagy figyelmet fordítok!

MZ: Szigorúan? Semmi alakra ártalmas? Egy kis csoki, egy falat sütemény? Hogy tudod megállni, hogy ne csábulj el?
KF: Igazából genetikailag szerencsés a felépítésem, így azért az edzés mellett belefér a nassolás. A hasam kritikus pont, más testrészem viszont nem fogékony a hízásra.

Karakai FanniMZ: Ha mégis becsúszik extra finomság, vannak praktikáid, amivel pikk-pakk formába hozod magad?                
KF: Odafigyelek a táplálék bevitelre, sokat iszom és alszom (suli időben erre sajnos nem tudok annyi időt fordítani), illetve heti három-négy alkalommal konditerembe járok, más praktikám nekem sincs.

MZ: Mit szeretsz legjobban magadon? Esetleg van olyan testrészed, amivel elégedett vagy?
KF: Magammal szemben, mint általában minden korombeli lánynak, nagyok az elvárásaim. Nem azt mondom, hogy elégedetlen vagyok a testemmel, mert teljes mértékben ki vagyok békülve önmagammal, de persze mindig lehetne jobb!

MZ: Szerinted mitől egyedi egy modell?         
KF: Mostanság nem a klasszikus szépség, inkább az érdekes és egyedi modellarcok dominálnak a divatvilágban. Szerintem mindenképpen a belső kisugárzás és a személyiség a döntő.

Kedvencek

MZ: Kedvenc hazai és külföldi modelled?                     
KF: Hazai kedvenc modellt nem tudnék megnevezni, külföldiek közül Heidi Klum és a már aktívan nem dolgozó Cindy Crawford a kedvencem.

MZ: Divattervezők közül?                    
KF: Hazai kedvenc tervezőm Luu Anh Tuan.

MZ: Mennyire követed a divatot?                   
KF: A divatot úgy követem, hogy közben azért megmaradok a saját stílusomnál. Divatlapokat sem gyakran vásárolok, ha mégis, akkor inkább azért, hogy egy-két pózt, előnyös beállást ellessek a benne szereplő modellektől.

MZ: Kifutón kívül a szoknyát vagy a nadrágot kedveled inkább? Kedvenc ruhadarabod?         
KF: Kedvenc ruhadarabom nincsen, szoknyát és gatyát egyaránt hordok. Azt, hogy mikor melyiket, az a hangulatomtól függ.

Modellálmok

Karakai FanniMZ: Jártál modelltanfolyamra?
KF: Nem jártam modelltanfolyamra. Igazából nem tartom feltétlen fontosnak az ilyen jellegű képzéseket. Egy modell sem attól lesz alkalmas erre a pályára, mert van róla egy oklevele...

MZ: A barátaid mit szólnak ahhoz, hogy modellkedsz? Szerintük változtál általa?
KF: Igazából azt, hogy modellkedem, nagyon kevés barátom illetve barátnőm tudja. Az a szűk kör, akiknek elmondtam, támogat és nagyon büszkék rám, ami külön jólesik. Én úgy érzem, semmiben nem változtam, ha mégis, akkor az mindenképpen pozitív irányban való változást jelent. Mindenesetre már az elején megkértem a beavatott barátaimat, hogy szóljanak, ha már nem a "Földön járnék"... Tőlük elfogadom a kritikát és mindenképpen magamba néznék, ha ilyesmire kerülne sor. Szerencsére még nem volt erre példa és nagyon remélem, hogy nem is lesz... Ugyanaz az ember maradtam.

MZ: Apropó barátok, a döntős lányok közül, azóta tartod valakivel a kapcsolatot?                     
KF: Két lánnyal tartom azóta a kapcsolatot, de csak msn-en beszélgetünk, mivel egyikük sem errefelé, Sopronban lakik. Egykori szobatársammal Timóval és a már versenyen szimpatikussá váló Dalmával tartom a kapcsolatot!

MZ: Ha azt mondanák, egy fotó kedvéért meg kell válnod hosszú hajadtól, igent mondanál? Egy munka érdekében meddig mennél el?
KF:
Nem lenne az a pénz, amiért levágatnám a hajamat, sőt, át sem festetném! A hajamhoz és a szemöldökömhöz nem engedném, hogy hozzányúljanak. A minőségi fehérnemű fotózás és bemutató a határ. Semmi pénzért nem mennék tovább!

Édes semmittevés!

Karakai FanniMZ: Hobbid?                     
KF: Nagyon élvezem, ha edzhetek, szeretek olvasni, a családommal lenni. Friss a jogosítványom, így a vezetést is nagyon élvezem...

MZ: Kedvenc olvasmányod?                  
KF: Sokat olvasok, igazi mindenevő vagyok. A kedvenceim talán a regények, illetve a lélektannal kapcsolatos könyvek.

MZ: Mottód?                    
KF: Nagyon sok mottót hallottam már, ami tetszett, de nekem nincs sajátom.

Karakai Fanni, modell portfólió fotói

További cikkek a témában:
A vm Supermodel 2007 döntőjén jártunk (június 16.)

További fotók a témában:
Karakai Fanni (Fanny) vm Supermodel 2007 modelltábor fotói

A vm Supermodel 2007 döntőseinek 'ilyen volt, ilyen lett' fotói

Fotók a vm Supermodel 2007 döntőről

 

Szavazás a témában:
Szerinted ki legyen a vm Supermodel 2007?


Írta: MZ , Dátum: 2007-09-21






ALMAF