DIVAT(SZÍN)HÁZ - beszélgetés Nagy Fruzsina jelmeztervező és rendezővel

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet 2007 őszétől havonta egyszer, minden hónap utolsó hétfőjén, új, szakmai programsorozattal jelentkezett


Helyszíne: Merlin Nemzetközi Színház, Klub (1052. Budapest, Gerlóczy utca 4.)

A programról részletesen: DIVAT(SZÍN)HÁZ

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet 2007 őszétől havonta egyszer, minden hónap utolsó hétfőjén, új, szakmai programsorozattal jelentkezett, DIVAT(SZÍN)HÁZ a színházi divattól a divatházon át a divatszínházig címmel. A hagyományostól eltérő beszélgetés-sorozat  vendégművészei, nemcsak beszélnek munkáikról, az elmondottakat vetítéssel, kamara-kiállítással, akár divat- vagy jelmezbemutatóval is illusztrálják. A sorozat témája a színpadi jelmez, melyet újfajta megközelítésből vizsgál. Középpontjában a színházi kosztüm és az öltözködési divat kapcsolata áll, annak közös és eltérő vonásai, valamint a két kulturális rendszer: a színház és a divat egymáshoz való viszonya, kölcsönhatása.

Az előadás látogatói választ kaphatnak égető kérdéseikre, jelesül: Mi hat mire? A színház az öltözködési kultúrára, vagy az utcai divat a színpadi jelmezre? Ahogy megválaszolásra kerül az is, minderről hogyan vélekednek a történészek, elméletírók, gyakorlott divattervezők, és végül, de nem utolsósorban maguk a jelmeztervezők.Január 21-én, hétfőn a Krétakör Színház és Nagy Fruzsina Pestiesti című divatszínháza kapcsán kerül sor a jelmezekkel, vetítéssel illusztrált beszélgetésre a Merlin Nemzetközi Színház Klubjában.

Az est vendégei: Nagy Fruzsina (jelmeztervező és rendező), Láng Annamária(színész, rendező)
Moderátor: Kulcsár Viktória (OSZMI) és Németh Ákos (író, rendező)

Forrás: www.oszmi.hu


Írta: HazaiDivat.hu , Dátum: 2008-01-20


ALMAF