Beauty Forum Hungary 2007 a látogatók és a kiállítók szemszögéből (április 28.)

Dacára az ünnep miatt hosszúra nyúlt hétvégének, utazás helyett sokan mégis a szépipar paradicsomát, a 16. Beauty Forum Hungary-t választották kikapcsolódásul.


Kiállítók, Beauty Forum Hungary 2007Te is, én is, mindenki elégedett…

Dacára az ünnep miatt hosszúra nyúlt hétvégének, utazás helyett sokan mégis a szépipar paradicsomát, a 16. Beauty Forum Hungary-t választották kikapcsolódásul.  Közel 150 kiállító, tucatnyi szakmai program és rangos verseny várta a SYMA  Csarnokba érkező kozmetikusokat, pedikűrösöket, no és azokat, akik a nyár közeledtével barnulni avagy alakjukon korrigálni szerettek volna. A szakemberek nemcsak a munkájukhoz nélkülözhetetlen kellékeket, műkörmöket, ragasztókat, berendezési tárgyakat, kozmetikus fotelt és formaruhákat, kozmetikus köpenyt vásárolhatták meg helyben, kedvezményes áron, de hivatásuk legfrissebb vívmányai felől is tájékozódhattak.



Intro

Mielőtt bárki is a kiállító terembe léphetett volna, a 2500 Ft-ot kóstáló jegy birtokba vételéhez regisztrálnia kellett. A rövid formanyomtatvány kitöltése után az érdeklődök szó nélkül álltak be a sorba, bár több száz látogató volt kíváncsi a rendezvényre, sőt a látogatók száma az ezres nagyságrend határát súrolta, a pénztárak előtt koradélután már nem kígyózott igazi tömeg.

Műkörmös stand, Beauty Forum Hungary 2007 Odabent már más volt a helyzet. Ha az emberek nem is tapostak egymás lábára a szoláriumosok, műkörmösök és kozmetikusok birodalmában, vállukon függő tömött szatyraik néha bizony egymásnak ütköztek. Ahogy várakozni kellett akkor is, ha valaki netán masszírozásra, vagy egy újonnan kifejlesztett, szuperhatékonyságú arcpakolás kipróbálására vágyakozott volna. Meglepő módon még a férfiak is örömmel hajtottak fejet a koponya gyömöszölés előtt, hogy aztán felfrissülve, messzire szárnyaló gondolatokkal drukkolhassák végig a Meeting Point színpadán zajló eseményeket.

A lézeres arcfiatalítástól a Make-Up Kupa döntőjéig, sok minden csigázhatta az egybegyűltek fantáziáját. Nemhogy szék nem maradt üresen, de bizony sokan állva kényszerültek végigvárni a meghatódottságtól könnyes szemű győztesek kikiáltását. Aki a nagy izgalmak közepette megszomjazott volna, az a Dr. Sneitberger bioleveiből kortyolhatott kedvére, elvégre a szépség jegyében fogant kiállításon egy kis méregtelenítésnek is szabad volt az út.

Fiataloké a pálya

Bár a kiállítás látogatói között szép számmal akadtak az érettebb korosztályból, alkalmi közvélemény-kutatásunknak csak a cserfesebb fiatalok nyíltak meg. A tizenhat éves korosztályt képviselő lányok idén másodszor látogattak ki a Beautyra, mint mondták, kozmetikustanulók és az iskola szervezésében jöttek. Az újítások érdeklik őket, bár még nem sikerült igazán körülnézniük. Szemspirált vásároltak, hiszen „itt sokkal kedvezőbb az ára, mint máshol” és a „gyanta is nagyon olcsó” – állapították meg. Jövőre ismét kilátogatnak a helyszínre és nem azért, mert köteleznék őket, sokkal inkább kíváncsiságuktól vezérelve.

Kovács Alexiát, szintén hosszas bóklászás után sikerült diktafon végre kapnom. Igaz, ő is a fiatalok táborát erősítette, de legalább nem utasította vissza kérdéseimet. Mi több, faggatózásomra csillogó szemekkel sorolta a kiállítással kapcsolatos észrevételeit. „Tavaly is voltam, ez a második alkalom, hogy itt vagyok a Beautyn. Anyukám kozmetikus és őt kísérem.” – árulta el. Kedvenc standjának a Tama Nails –t választotta, ahol csillámport is vásárolt, olcsóbban, mint máshol. Alexia a programokra is nyitottnak bizonyult, egy hastáncos lány produkciója nyűgözte le, „az szép volt” – állapította meg. Ha rajta múlik, jövőre is jön, talán családi indíttatásból, talán nem, mindenesetre izgatottan várja, akkor milyen újdonságokkal rukkol elő a kozmetikusszakma.

Kiállítók

Ha nehéz helyzetben voltam a látogatókkal, a kiállítók még jobban megdolgoztak. A terem jobb sarkában működő „kozmetikaipar” standjait szinte megközelíteni is lehetetlen volt, fürtökben lógó kíváncsiak várakoztak egy-egy új termék kipróbálására. Ha végre sikerült befurakodnom egy-egy látványpult elé, épp az üzletvezető nem tartózkodott a standnál, így aztán tervezett riportom is meghiúsult.

Szerencsével csak a csarnok középső részlegén helyt kapott műkörmösöknél, pedikűrösöknél jártam. Elsőként Császár Zoltán, a Belvárosi Creative Stúdió tulajdonosa állt rendelkezésemre.

Belvárosi Creative Stúdió, Beauty Forum Hungary 2007 „Immáron tizenhatodik alkalommal veszünk részt a Beautyn, körömkészítés, körömápolás, manikűr, pedikűr, minden, ami a körömtémával kapcsolatos profilunkba vág” - mondta Császár úr. A fess úriembernek az érdeklődőkre sem akadt panasza: „Úgy veszem része, hogy az utóbbi időkben egyre többen jönnek. Kiállító is egyre több van és természetesen évről-évre több látogató is. Nálunk mindig vannak újabb lakkok, újabb reszelők, újabb komplett csomagok, amiket fel tudunk ajánlani. A mi standunkon általában a köröm- és kézápolás az, ami tényleg mindig megy, és most idén is ez a legkelendőbb, igen. Mivel tizenhat éve az első kiállítók között voltunk, tavaly kaptunk is egy ilyen kitüntető címet, jövőre is itt leszünk.” -  zárta le beszélgetésünket a bizakodó üzletember.

Pár standnyival arrébb a Cesars Secrets képviseletében Mátyás Éva Nail Designer mester, Nemzetközi Zsűribíró, Ezüst koszorús mester és Szakmai oktató is hasonló eredményekről, sikerekről számolhatott be. „Mi most ezt már több éve csináljuk, a standunk technikailag második éves, tavaly gondoltuk ki ezt a designt és tavaly meg is nyertük vele a standszépségverseny második helyét, úgyhogy nagyon örültünk neki. Mi a Cesars Secrets anyagmárkával foglalkozunk, műköröm alapanyagokkal, annak forgalmazásával, illetve hozzá kell tenni, hogy a csapatunk egy Európa és világranglistás csapat, amire különösen büszkék vagyunk. A mi nagy napunk igazából holnap lesz, holnap van az EB elődöntő, úgyhogy holnap fogunk roppantul izgulni és drukkolni a csapatnak. Nagyon nagy a tétünk, mert ők már megnyerték egyszer az EB-t meg az olimpián is hatodikok, világranglistán kilencedikek, meg kell védeni az EB bajnoki címünket. Fogalmunk nincs, hogy fog sikerülni, reméljük jó időben, jó helyen leszünk.” – árulta el kérdésemre a tucatnyi titulussal büszkélkedő hölgy.

Cesars Secrets, Beauty Forum Hungary 2007 Főprofiljukat illetőleg az alábbiakról számolt be: „Magának az anyagmárkának a reklámozásáról beszélhetünk, de az az igazság, hogy túl nagy reklám nem kell nekünk, mert maga az anyag önmagáért beszél, úgy árban, mint minőségben. Ez egy világranglistás anyag. Ötvenhat országban forgalmazzák, köztük Magyarországon is. Nagyon jó a felmenő ágazata, bár a többi anyagmárkához képest fiatal, mindössze három, négyéves múltra tekint vissza. A lányok meg is tesznek mindent a reklám és a marketing kedvéért. Pár diplomát is kihoztunk a standunkra, hogy, aki versenyezni kezd, lássa, ilyesmiket is lehet nyerni. Nyilvánvalóan nem első évben, a mi lányaink már hetedik éve versenyeznek. A Cesars Secrets alapanyagai is segítik a munkát, nagyon jól terülnek, nagyon könnyű felvinni őket, de ezt igazából érezni kell.”.

Mátyás Éva nemcsak a díjnyertes stand, a Beauty látogatottságáról is szakszerűen, pontos adatokkal alátámasztva értékelését számolhatott be nekünk: „A rendezvényt tizenhatodik éve rendezzük, én tizenegy éve dolgozom a Beautynak, látogatottságát tekintve a mi pavilonunk egy nagyon exkluzív és nagyon látogatott stand, ahogy a Beauty Forum is. Tavaly százhatvan kiállítónk volt és hatezerötszázas látogatottságunk. Most már van őszi kiállításunk is, ugyanitt a Symában, azt ötödik éve tartjuk, ott olyan ötezernyolcszázas, hatezerkétszázas látogatottságunk van. Önmagáért beszélnek az eredmények, ma tízkor nyitott a stand és persze a kiállítás is, tömött sorokban álltak az emberek. Hogy pontosan mennyi lehet most a lélekszám nem tudnám megmondani, ez majd tíz nap múlva fog kiderülni, de rengetegen vagyunk, a szakma újra kitett magért, nagyon kíváncsi.”.

Hogy Mátyás Évával és a Cesars Secrets-szel jövőre is találkozhatunk a Beauty-n nem vitás, ami pedig a lányok érdemeit illeti, drukkolunk nekik, hogy az EB cím megtartása mellett azideig tovább gyarapíthatsák érdemeiket.

Fotók a Beauty Forum Hungary 2007 kiállítóiról - SYMA, 2007-04-28


Írta: MZ , Dátum: 2007-05-15






ALMAF