Sminktrend és frizuratrend ajánló á la Mammut divat-, szépség- és egészségnapok (március 2

Nem kell aggódnod, hogy nem leszel naprakész, ha esetleg ma, az utolsó napon sem jutsz el a Mammut négy napon át tartó (2007. március 29-től április 1-ig) rendezvényére!


Tükröm, tükröm

MammutNem kell aggódnod, hogy nem leszel naprakész, ha esetleg ma, az utolsó napon sem jutsz el a Mammut négy napon át tartó (2007. március 29-től április 1-ig) rendezvényére! Mi helyetted is utánajártunk, milyen sminket és frizurát viselnek 2007 Tavasz/Nyáron a divat követői. Alább olvasható tehát minden bölcsesség, melyet a mammutbéli Divat- szépség- és egészségnapok helyszínén kiállító dekorkozmetikai termékeket forgalmazó cégek képviselőitől és a Catwalk szépségszalon fodrászaitól gyűjtöttünk össze Neked.



Arcoskodás

Smink témában három helyszínen is érdeklődhetünk a Mammut 2007 tavaszi divat-, szépség- és egészségnapjai alkalmával, és mi meg is tettük. Hallottunk olyan tippeket, melyek a többi standnál is visszacsengtek, és márkánként eltérő jellegzetességeket is. No, de haladjunk lépésekben, és vegyük szépen sorra, hogy festi ki magát idén egy igazán divatos nő.

Abban, hogy a nyár a könnyű állagú alapozók szezonja, a L'Oréal, az Avon és a Douglas pultnál is egyetértés volt. „Épp csak egy kis alapozót kell használni, de újra divatba jön a matt arcbőr” – meséli nekem egy kedves szőke lány a L'Oréaltól, miután épp szabadjára engedett egy elégedett, új sminkért idelátogató érdeklődőt. „Neki például egy extrémebb sminket készítettem,” – kommentálja a látottakat – „de csak, mert olyan volt a személyisége…olyan vagány csaj volt, és ez illett hozzá.”

Ennél a pontnál át is térünk a színhasználatra és a szemek hangsúlyozására. „A fekete-fehér nemcsak az öltözködésben, de itt is nagy divat.” – folytatja, kérdésemre válaszolva. - „A füstös szemfestés örök sláger, és most is megmarad, ám a trend egyre inkább a kevesebb több felé halad. Divatba jön a természetesség, a babaarc, a szemeken pedig a fémes, és a gyöngyházas, csillogó árnyalatok.” A rózsaszín árnyalatai az Avonnál és a Clinique-nél is előtérben lesznek idén, a Shiseido pedig marad a náluk már hagyományosnak tekinthető liláknál és zöldeknél, ami újdonság lesz, az a krémes állagú szemfestékek elterjedése. Egy a lényeg: fő a mértékletesség.

Bár a hatvanas évek visszatérése a ruhaüzletekben egyértelműen érzékelhető, jellegzetesen feltűnő, hatalmas műszempillákat sem nélkülöző sminkjeit inkább csak a divatfotókon és egy-egy bemutatón csodálhatjuk meg továbbra is. „Egy műszempillát tudni kell viselni” – fejti ki véleményét szöszi segítőtársam. – „Én inkább a műszempilla hatású spirálokat, vagy maximum egy-két tincset szoktam ajánlani, de utóbbit is csak alkalmakra.”

Ami az ajkakat illeti, ismét nagy volt az egyetértés: a főszerep ismét a szájfényeké, különösképp a csillogó, gyöngyházas és rózsás árnyalatok fognak menni.

Hajrá

Ha idáig eljutottál a reggeli készülődésben, már csak a frizurád van hátra. Bár a Catwalk fodrászainak keze alatt épp a közelgő divatbemutató modelljeinek haja szépült, a nagy sietség közben azért megosztottak velem néhány tippet.

„Olyan, hogy egy frizura ciki lenne, már nem nagyon van. Igazából szinte minden stílus megy, persze az igazi sláger a hatvanas évek. Tompa vágások, bubifrizura, és kiegészítőként természetesen hajpántok, minden mennyiségben.”

A színekről annyit mondott, hogy „a sötét és a világos is lehet divatos, a lényeg, hogy természetes hatású legyen.”

Na, mit mond a tükör?

Képek 2007 trendi frizuráiról


Írta: Dodo , Dátum: 2007-04-01






ALMAF