Divatbemutató sorozat a Gerbeaud teraszán (szeptember 10-től október 1-ig)

Gerbeaud teraszán megrendésre kerülő divatbemutató sorozat immáron hagyomány. A 2003-as divatszemléből szeptember 10. és október 1. között hétköznap esténként 7-től mazsolázhattak a


Divatbemutatók a Gerbeaud-ban 2003 őszA Gerbeaud teraszán megrendésre kerülő divatbemutató sorozat immáron hagyomány. A 2003-as divatszemléből szeptember 10. és október 1. között hétköznap esténként 7-től mazsolázhattak az errejárók. Hagyományt teremteni csak olyasvalaminek sikerülhet, aminek létjogosultsága van. A Vörösmarty téri patinás Gerbeaud Kávéház teraszán félévenként megrendezett divatmustra ilyen. Talán mert a divat örök, talán mert a kávéházi hangulat varázsa az. Akárhogy is: ha felcsendül a zene, beizzanak a reflektorok és a vörös szőnyegen elindul a csinos modellek vonulása perceken belöl tömeg gyűlik a kávézó köré.Beülni a legtöbb bámésznak nemigen akaródzik – mindenki tisztában van vele, hogy a patinához magas árak dukálnak. Meg aztán minek szórni a pénzt, ha a látvány ingyen kínálja magát: a kávéház teraszán mindenki azt néz, amit akar. A szépség és kellem pedig a szegényebbnek is vonzó, így aztán pénztárcától függetlenül tehetősebb kávéházlakók és laposabb tárcájú egyetemisták egyformán élvezik a produkciót.

A Gerbeaud bemutatón a téli elegancia elengedhetetlen kellékei, a bundák nyitották a sort. A kevésbé fázósak a felvonuló bőrkabát kollekciókból válogathattak kedvükre. Valamennyi  összeállítást az elegáns vonalvezetés jellemezte, némi pikantériával fűszerezve. A tervezők az idén szívesen használták kabátokon a látványos, széles gallérokat. A dekoltázs továbbra is hangsúlyos maradt az erősebbik nem nagy örömére.

Önbizalomnövelő, ha az elegáns felsőházat allatt igényes fehérneműt viselünk. A szervezők jóvoltából látthattunk némi ízelítőt abból is, mit visel egy elegáns és divatos nő az elegáns és divatos bundája alatt. A tervezők szerint először is színeset és legalábbis szatént. A kényelmes pamutbugyik ideje lejárt. Manapság egy magára valamit is adó nő poliamiddal és elasztánnal nemesített pamutalsót visel – tudtuk meg a műsorvezetőtől – aki sietett megnyugtatni a rémüldőző tömeget: a tesztek szerint ezek az alsóneműk nem csak esztétikusabbak, de komfortosabbak is.

Idén télen is fázni fogunk tehát, de roppant nőiesen tehetjük ezt.


Írta: Ilze , Dátum: 2003-09-21


ALMAF