Rendhagyó találka Van Goghgal

Rendhagyó találka Van Goghgal - HazaiDivat.hu - A magyar divat online otthona


Június 5-én reggel még fogalmam sem volt arról, hogy aznap este Van Goghgal randevúzom. Kerítőnk a divatszakma, találkánk színtere a Millenáris, az okot pedig Sziráczky Brigitta bemutatója szolgáltatta.



Kissé aggódtam, mert a pontos helyet illetőleg akadtak homályos foltok, de azért papírt és diktafont ragadva, felvértezve magam a tántoríthatatlanság vaskos páncéljával indultam nemes küldetésem teljesítésére. Jutalmul nyakamba kaptam egy futó nyári záport, némi közlekedési káoszt, viszont a rendezvény helyszínére - annak ellenére, hogy nem szerepeltem semmilyen listán - játszi könnyedséggel bejutottam.Az előtérben különféle italokkal kínálták a fess pincérek a vendégsereget, én azonban a „Szolgálatban nem iszunk!” alapelvet magam előtt tartva inkább hárítottam. Persze aki akart, az alkohol helyett üdítőt is kaphatott, sőt még bonbonnal is kényeztethette magát.

A kulisszák mögé sem volt ördöngösség bejutni: igazából senki nem kérdezte, ki vagyok, mit akarok ott, ahol csak a kivételezetteknek van keresnivalójuk…bár az is igaz, most én is közéjük tartoztam. Elsősorban Sziráczky Brigittát, a tervezőt próbáltam megkörnyékezni itt, de a bemutatót megelőző időpont nem látszott épp a legalkalmasabb pillanatnak, így inkább a backstage-világ többi szereplőjét kerestem meg kérdéseimmel. Elsőként a stylistokra találtam rá, akik épp csak csepegtették az áhított információt, majd egy modellre, aki már sokkal készségesebben felelgetett nekem.

Magáról a bemutatóról annyit mondhatok: egyszerű, a ruhákra összpontosító rendezvényt láthatott a közönség. Semmi felesleges flanc vagy csinn-bumm nem vonta el a figyelmet a lényegről, azaz a színekben és formákban egyaránt változatos kollekcióról. Légiesség, kifinomultság, fiatalosság jellemezte a női darabokat, és energikusság, lezser elegancia a férfiszakaszt. Festői látvány tárult elénk, ezt kijelenthetem, de így is volt ez rendjén, ha már Van Gogh és alkotásai ihlették e divatesemény kreációit.A rendezvényt állófogadás követte, ahol mindenki kedvére kitárgyalhatta a látottakat a fehér abroszokkal leterített, gólyalábú asztalokon könyökölve, egy-egy pohár ital és a többi vendég társaságában a Teátrum épülete előtt.

Utolsó feladatomként ismét Sziráczky Brigittát kerestem a tekintetemmel,akit kézről-kézre adtak a riporterek és fotósok, így nyugton ülve próbáltam kivárni az interjúra legmegfelelőbb alkalmat, ami azonban sosem jött el. Tehát ezen a téren csak egy tapasztalattal lettem gazdagabb, amely így szólhatna: bár a türelem általában rózsát terem, bizony egy ilyen bemutató után nagy a sürgés-forgás, s aki a divat világában nem elég szemfüles, az bizony menthetetlenül lemarad, s a rózsát is csak távolról szemlélheti.


Írta: Ekhó , Dátum: 2007-06-19






ALMAF