Minden, ami a boldogító igen-hez kell...

Minden, ami a boldogító "igen"-hez kell... | HazaiDivat.hu - A magyar divat online otthona


Ezen a hétvégén a Sportaréna komolyabb védelmet kapott, mint egy szigorúan őrzött objektum valami hollywoodi produkcióban - bár háttérnek pont beillet a kolosszális űrjárgánynak tűnő futurisztikus fémmonstrum.



A bejáratnál azonban nem apró, zöld lényecskék fogadtak, hanem zordnál is zordabb biztonságiak állták utamat, és hiába bizonygattam kilétem, cseppet sem hatotta meg őket a tény, írni szeretnék a bent zajló kiállításról. Nem részletezem, néhány telefon és a rendező zargatása kellett ahhoz, hogy megenyhüljenek a morcos arcok, bár hozzáteszem, még a szervezői segítség is majdnem kevésnek bizonyult a bejuttatásomhoz. A kezdeti nehézségeken átvergődve viszont szabadon járkálhattam a csarnokban, mint a madár – illetve, mint a többi vendég.

Bár engem még nem érint azt esküvő témája, azért lelkesen róttam a köröket az apró, fehér egyenstandok közt. Kissé nagyobb helyszínre számítottam, de nem sokára ráébredtem, jobb is, hogy „csak” ekkora a kiállítás, különben még másnap délután sem szabadultam volna…így is elmúlt fél hat, mire a kijárat felé vettem az irányt. Estére sok hasznos információval lettem gazdagabb: láttam etikett bemutatót, „így viselkedjünk hatalmas ruhánkban” előadást, a színpadon afrikai nászruhába öltözött táncosokat és konvencionális esküvői toalettben lejtő lányokat is. S mindezek mellett, jártamban-keltemben megtudtam, mi minden „kell” egy valamirevaló lagzihoz… Most értettem csak meg, miért választja egyre több pár azt a lehetőséget, hogy megszöknek saját esküvőjük elől, s valahol az egyik Isten háta mögötti édenkertben mondják ki a boldogító igent. Valóban nem esztelenség, hogy azt a hatalmas összeget, amit eredetileg az esküvői terem bérlésére, a vacsorára, dekorációra és egyebekre szántak, inkább egy gyönyörű útra költik.

De persze ki az óceán partján, ki a Mátyás-templom oltára előtt szeretné elrebegni azt a bizonyos esküt, s tegyen mindenki szíve szerint, arra költve csengő aranyait, amire tetszik.

Mindenesetre, bárhogy döntünk is, szerintem az esküvő megszervezése előtt mindenképp érdemes ellátogatni egy ilyen kiállításra, mert számos ötlettel, hasznos és haszontalan információval találkozhatunk itt, s utána csak rajtunk múlik, melyiket tartjuk érdemesnek a megvalósításra.


Írta: Ekhó , Dátum: 2008-02-15






ALMAF