Ez is megvolt...

Ez is megvolt... szembe kell néznie Az Interjúalannyal.


Újságírói pályafutásom mumusa az interjúzás. Azaz csak volt. Eredetileg megfigyelő alkat vagyok, s amit megfigyelek arról szeretek értekezni hosszabb vagy rövidebb formában. Aki azonban erre a szakmára adja a fejét, az bizony nem bújhat el a személyes kontaktus elől sem, s egy nap ráébred, nem kerülgetheti tovább a forró kását, szembe kell néznie "Az Interjúalannyal".



Legjobb, ha fokozatosan történik a dolog, mint nálam is, azaz eleinte csak megfigyeltem és írtam, utána megfigyeltem, feltettem néhány kérdést és úgy írtam, majd pedig bele a sűrűjébe, ahol nincsen már más csak a csupasz kérdések és vélaszok sora, egy majdnem (vagy teljesen?) idegennel. Ez persze csupán csevegésnek hat, s a néhányadik alkalom után valóban nem okoz nehézséget, de eleinte ott van az a szörnyű lehetőség, hogy mi van, ha mindketten elhalllgatunk, ha nem jut eszembe több kérdés vagy elfelejtek egészen evidens kérdéseket feltenni...

Persze mindez alkati kérdés. S ha alkatilag nem spontán csacsogónak teremtett az Ég, akkor bizony erre is igaz a mondás: Gyakorlat teszi a mestert! Lilunak sem mentek elsőre a dolgok, most mégis az RTL Klub műsorvezetője...csak ne hátráljunk meg a nehézségek láttán.


Írta: Ekhó , Dátum: 2008-06-02






ALMAF