Az Art Show Divatiskola bemutatója a XXII. Stella Nemzetközi Divatfórumon (február 24.)

A szépség jegyében fogant kétnapos rendezvénysorozatot az Art Show Divatiskola stílusosan „szépségtánc névre” keresztelt, jól koreografált divatbemutatója nyitotta meg.


Fantastic-Beauty Dance

A szépség jegyében fogant kétnapos rendezvénysorozatot az Art Show Divatiskola stílusosan „szépségtánc névre” keresztelt, jól koreografált divatbemutatója nyitotta meg. A lassan sötétségbe boruló Pátria teremben akadtak ugyan üresen maradt széksorok, de akik hajlandóak voltak beáldozni a szombat reggelüket, korán kelvén, ha nem is aranyra, bizony finom erotikával fűszerezett showra bukkanhattak a Budapest Kongresszusi Központ paradicsomi forgatagában.

 

Seherezádé

Az egybegyűltek elsőként Orosz Kata stylist, divattervező Szultána kollekcióját csodálhatták meg. Az ügyes kezű alkotó Seherezádé mesés birodalmába kalauzolt bennünket, a feketében, aranyban, pirosban, narancsban úszó falatnyi felsőrészeket, hosszú hastáncos szoknyával viselték modelljei. A felcsendülő keleti dallamokra riszáló lányok a hajdobálástól kezdve, a csípőrázásig minden eszközt bevetettek, semmitől sem riadtak vissza, hogy elbűvöljék a nagyérdemű közönség férfi tagjait.

De hogy a hölgyek se maradjanak élvezet nélkül, arról a szivárványszínű együtteseken csillogó, apró Swarovski kristályok gondoskodtak. Ragyogásukkal, mondhatni a sárga irigység állapotáig űzték-kergették az asszonyokat, akik a Salemaleikum csábító taktusait hallva, legszívesebben azon nyomban a hastáncosok közé vetették volna magukat. Jobb híján persze megmaradtak az ütemes lábdobogásnál, avagy a nézőtér sorait betöltő már-már tapsorkánt fokozták viharos erejűvé, több nem juthatott osztályrészükül.

 

Kígyóbűvölő

A hangulatot narancsszínű leplek mögé rejtőzött háremhölgyek fokozták tovább, zenélő aranyöveik kígyóként tekeredtek csípejükön, míg tülltakaróik öleléséből kibontakoztak. Pedig a nagy hüllőbűvölő csak eztán lépett színre!

Tánc közben ezüst szín botját lóbálva, nemcsak a színpadra képzelt csúszómászót, mindannyiunkat megszelídített. Virágmintás szoknyájának, derekán futó, hímzett övecskéjének láttán, Orosz Kata divattervező tehetségének is adóztunk. Kétségkívül a kreátor ezen alkotása bizonyult a legautentikusabbnak. A mezítlábas modell, táncosnő hajában pompázó virágfüzér szemet gyönyörködtetően harmonizált a formás kebleket takaró, ugyancsak hímzett, színes virágocskákkal ékített melltartóval.

 

Bedobták a „törölközőt”…

         

S ha ennyi nem lett volna elég a látványból, a divatbemutató fináléjában ismételten a tüllkendős háremhölgyek jutottak szerephez. Testük köré csavart, színes melltartóikat takaró lepleik ezúttal kék, napsárga színben pompáztak. Őrült, fékeveszett csípőrázásban most sem volt hiány. Az utolsó tour velejét tekintve, annyiban különbözött az elsőtől, hogy a búcsútánc végeztével Seherezádéink egy laza csuklómozdulattal - aki kapja, marja alapon -, messzire hajították színes lepleiket.

Lebilincselő produkciójukat követve még hosszasan csücsültünk a mesés Kelet varázsának foglyaiként, ahogy az előadás fülbemászó dallamai szintúgy végigkísérték egész napunkat .


Írta: MZ , Dátum: 2007-02-28






ALMAF