MOSER Hajvágó Show a XXII. Stella Nemzetközi Divatfórumon (február 24.)

Pablo Baixauli hajvágó művész egyenesen Londonból érkezett kis hazánkba


Egyiptomi kultuszkorszak a fejtetőre

MOSER hajvágó ShowPablo Baixauli hajvágó művész egyenesen Londonból érkezett kis hazánkba, hogy honi kiválóságunkkal, Gyergyovits Zsolt mesterfodrásszal kiegészülve a Stella Divatfórum nagyszínpadán zajló, maratoni események láncolatában talán az egyik legizgalmasabb fodrászbemutatót produkálja. Gedeon bácsijaink kalapban érkeztek, „Annyi időt töltöttünk modelljeik frizurájával vesződvén, hogy nekünk magunknak már fésülködésre se jutotta!” – legalábbis a tolmács, így fordította a mosolygós Pablo szavait... Gyergyovits Zsolték az alaphajvágásokat kívánták megismertetni a nagyérdeművel, olyan frizurákat készítettek, melyek utcán viselhetőek, otthon is könnyen alakíthatóak. Hiszen, ahogy a mesterfodrász megfogalmazta: „A fodrász feladata, hogy vendégének a megújulásban mindenkor segítségére legyen.” A termet betöltő, andalító spanyol muzsikát, Pablo a maga dallamos nyelvezetével színezte tovább, a MOSER hajvágógép lehetőségeit demonstrálva, szavatolta, hogy bizony ma már különböző tompító, puhító vágófejek segédletével is készülhet trendi frizura.



A hajak Picassói…

A gép tiszta, éles vágást eredményez, mindezen erényei mellett még gyors is – állította. 15-20 perc és már készen is vagyunk, belekalkulálva természetesen a frizura szárítását is.

Neked a divat mondja meg!

És hogy a valóságban hogy festenek a mostanság trendi hajviseletek? Lehet egyenes, vagy göndöra hajad, ha fejtetődön fellelhetők az egyiptomi kultúrkorszak főbb jellemvonásai, a geometrikus hajvonalak, máris nyert ügyed van.

Az első mindig a frufrud kialakítása legyen, mely a frizura erejét adja meg, egyben csillogóbb hatást biztosít egész lobboncodnak, aztán jöhet a hátsórész, mely hajviseleted mozgásáért felel. Hogy mennyire frufru hangsúlyosak az idén trendinek számító, utcai hajviseletek, arról Pablóék felvonuló modelljei győztek meg bennünket. Mind a hetük homlokát erősebb, szélesebb, markánsabb vonalú „hajsipka” takarta.

Azok a pesszimista magyarok!

Míg a temperamentumos Pablo a gyorsaságot több ízben is hangsúlyozva, számos praktikával szolgált, úgyis mint, ha sietsz, nedves hajadra kenj egy kis hajformázót és ne vesződj a szárítással, a csodakence majd menetközben megszárítja, mi több be is állítja a frizurádat, a magyarok pesszimizmusa mellett sem tudott elmenni szó nélkül.

A közönség szerinte fáradt, szomorú arckifejezésével találkozva, nem átallotta megjegyezni, bizonyára előző este buliztunk vagy legurítottunk néhány jó pofa sört, azért nem vagyunk elég vidámak. Az ő oldott, zsigerből jövő hangulatával tényleg nem versenyezhettünk és bizony Pablo a szomorúság tárgykörében sem tévedett. Bántuk, bántuk szerfelett, hogy hajvágó showjának, túlreprezentált gyorsaság ide vagy oda, oly hamar vége szakadt.

Képek a Moser Hajvágó Showról, XXII. Stella Nemzetközi Divatfórum - Budapesti Kongresszusi Központ, 2007-02-24


Írta: MZ , Dátum: 2007-03-01






ALMAF