Új nemzedék a kifutón

Ami a modellek munkáját illeti, Aipli Ágitól Túróczy Rékáig mindenki hozzátett valamit a divatbemutatók sikeréhez, színvonalához, rájuk nem lehetett panasz. Sőt!


Egyeseknek fatális, másoknak éppen szerencsét hozó, de hogy a Westend City Center életében nem lesz piros betűs ünneppé a péntek tizenhárom, abban minden sajnálatom dacára, szinte biztos vagyok. Az ominózus dátummal nyíló WMN Hiúságok Vására, akárhogy is szépítsük, pénteken hellyel-közzel ugyan, de kongott az ürességtől.



Se a kiállítók, se az eseményen szereplő sminkesek, se a kollekciójukat bemutatni kész divattervezők nem sejtették az okát a történteknek, a legtöbb találgatás a jegyárakkal és a nem megfelelő reklámtevékenységgel összefüggésben született. A színvonallal és a minőséggel senkinek sem akadt gondja, a 196 bemutató céget egy fedél alá tömörítő parkolóbirodalom valóban széles választékkal és színes eseményekkel csábította a nagyérdeműt.

Míg Dévényi Kathy használható praktikákkal fűszerezett, mini make-up tanfolyamot tartott a Szépségszigeten, többek között büszke arákat sminkelve a potenciális menyasszonyjelöltekből, a Trendszigeten Léber Barbarától a TrüfELLE művészeti csoportig bezárólag számos jeles, honi divattervezőnk vitte kifutóra álomkölteményeit. Aki nem tudott megülni a hátsóján, kedvére bámészkodhatott az interaktív standok körül, két produkció között akár frissiben újrabodoríttatva, ondoláltatva, lakoztatva frizuráját. Az ember lányát egyszerre annyi inger bombázta minden felől, nehezen dönthetett, mikor, melyik helyszínen legyen jelen, mit kóstoljon meg, melyik prospektust töltse ki, hogy grátisz termékmintákban részesüljön. Hol egy ajándék pólót, hol instant leveseket nyomtak a kezébe, hogy a sok szatyor mögül lassan már ki sem látszott. Egyszerűen örültek neki, örültek, hogy legalább Ő ott van.

Vasárnap az ingyenes belépés miatt ugyan némileg növekedett a látogatottság, de az utolsó nap mégiscsak kevésnek bizonyult ahhoz, hogy pótolja az addigi veszteségeket. Pedig, ami a modellek munkáját illeti, Aipli Ágitól Túróczy Rékáig mindenki hozzátett valamit a divatbemutatók sikeréhez, színvonalához, rájuk nem lehetett panasz. Sőt! A divatgálát bezáró eseményeket követően még a jövő generációja is bemutatkozott a színpadon. Igaz, a három, négyéves forma kislány önmagától sétált, riszált, lejtett végig a pódiumon, a fotós lencséjének tetszését mégsem kerülhette el. Önjelölt manökenségének csak akkor intett búcsút, mikor a kamera kereszttüze már nem rá fókuszált. Némi csalódottsággal szemében kászálódott le a számára magas kifutóról, eltökélve, lesz ez még másképpen is. Így aztán nemcsak a WMN átgondoltabb, hatványozottabban hirdetett folytatásért, de a manócska jövőjéért is izgulhattunk. Elvégre, ki tudja, miből lesz a cserebogár?


Írta: MZ , Dátum: 2007-04-17






ALMAF