ÁRKÁD Őszi Divathetek 2008 - VIP est (szeptember 25.)

Ezen az őszön sem maradhatunk ÁRKÁD divathét nélkül!


ÁRKÁD őszÚjjászületés ősszel is

Ezen az őszön sem maradhatunk ÁRKÁD divathét nélkül! 2008. szeptember 25-én a budapesti ÁRKÁD Örs Vezér Tere Bevásárlóközpontban azon a 2008 Őszi nagyszabású, exkluzív divatshow-n vehettek részt a meghívottak, amely a következő hétvégéken (2008. szeptember 26. és október 5. között) rendezett bemutatókat összegezte, s öntötte igazán látványos formába. Ezen az estén olyan - a bevásásrlóközpontban kapható - márkák vonultak a kifutóra, mint a Champion, C&A, Jeans Club, Kenvelo, Lee Cooper, Marks&Spencer, Mayo Chix, Pimkie, Reno, Reserved, Salamander, Zero és a Tamaris. A kifutón nem is divatbemutatót, sokkal inkább táncos előadásokat láthattunk, át- meg átszőve a reneszánsz kor jellegzetességeivel, az újjászületés csodás érzésével.



2008, a budapesti Reneszánsz Éve

ÁRKÁD őszMúlt és jövő találkozott az ÁRKÁD aulájában, így szeptember vége felé, hiszen a régi időket idéző reneszánsz és a jövő divatja randevúzott az üzletsorok közti folyosón fekete paravánnal lekerített rendezvényhelyszínen. Még javában nyitva álltak az üzletek, mikor a helyszínre értem, s kíváncsi tömeg gyűlt össze a VIP részleg bejáratánál, ahol figyelő tekintetek keresték a belépők nevét – szokásos módon – azon a bizonyos listán. Beljebb, aprócska pohárba töltött, valamilyen erősebb, szesszel kínáltak a pincérek, de ugye szolgálatban… Inkább a kifutóhoz siettem, s mielőtt úgy igazán körbenéztem volna, kabátomat egy székre helyezve biztosítottam magamnak egy jó helyet, ahonnét mindent láthatok.

Márkadömping, akrobatika & dance

A rendezvény háziasszonyaként Erős Antónia lépett a színpadra - szürke/rózsaszín ujjatlan, magas nyakú, rövid ruhában -, aki a reneszánszról, a divatról, az újjászületésről s mindezek kapcsolatáról szólt az egybegyűlteknek A nyitóbeszédeket a reneszánszt idéző zene követett, s egy korhű jelmezbe öltözött alak. Két oldalán lassú, táncos léptű párok lejtettek a kifutóra. A lányok közül ki pepita, ki lila miniszoknyát viselt vagy szűk fazonú kötött ruhácskát. A hátuk mögött, a kivetítőn Budapest jellegzetes képei villództak: új és régi villamosok, utcák és terek művészi összevisszaságban, melyet meg-megszakított az aktuálisan a színpadra lépő márka nevének kiírása. A táncos és akrobatikus blokkok folyamatosan követték egymást, így szinte alig akadt valódi, klasszikus divatbemutató formátum, ahol csak a ruhákra kellett volna koncentrálni. Láthattunk helyette ugráló, gólyalábas bohócot, számos tánckoreográfiát, fejen pörgést, levegőben lógó anyagon csimpaszkodva spárgázást, pörgést-forgást, sőt biciklis tour is akadt, ahol a kétkerekűvel egy magabiztos fiatalember a színpadon keresztbe fektetett lányok közt ugrált. Mindeközben azért megfigyelhettük az idei ősz különféle divatirányzatait is, amelyek márkáról márkára változtak – bár azért nem számottevően.

Ez is, az is

ShowMivel valóban igen sok márka képviseltette magát a kifutón ezen az estén, így a teljesség igénye nélkül szemezgetnék csak közülük, remélve, hogy ezzel nem szerzek senkinél feketepontot…

A Marks&Spancer bemutatója álarcos felvonulással kezdődött, mely számomra a Velencei karnevál hangulatát idézte. A táncosok-modellek közt láthattunk olyat, aki szűk, fekete egyberuhát viselt széles övvel és bokacsizmával, de olyat is, aki apró, fekete alapon fehér pöttyös blúzban lejtett előttünk és hátul magasan felhasított, fekete szoknyában. Férfi vonalon, szürke alapon még szürkébb csíkos inget láthattunk, egyenes szárú nadrággal párosítva. A Tamaris bemutatóját igazán dinamikus zene kísérte, a látványt pedig egy szürke, a test vonalát tökéletesen követő overállba bújt, akrobatalány produkciója biztosította. Míg ő a magasban lejtett légtáncot, addig alatta fekete pufidzsekis, mellényes lányok és kigombolt kabátot viselő fiúk jelentek meg, kezükben vörös párnákra helyezett cipőkkel, amelyeket úgy hordoztak körbe, magasztos arckifejezéssel, mint a legdrágább ékköveket. A lábbelik bemutatóját a Reno folytatta, bár a dinamizmust itt ismét felváltotta a reneszánsz zene lágyabb hanghordozása. A Reno topánkáit azonban nem díszpárnákon hordozták körbe, hanem bíbor, denevérujjú tunikába öltözött fiatalok hozták őket egyenesen előrenyújtott kezükben, majd mikor oldalra kitárták karjukat, s szétnyílt a ruhák ujja, kiderült, hogy nagy szemű aranyláncokon, a nyakukban is cipők lógnak.

 

A cipőket a Champion zászlólengetői követték, s hip-hop elemekkel tarkított bemutató, ahol többek közt, narancssárga pufimellényt, szürke és fekete szabadidőnadrágot, lazacszín topot vagy éppen lila pólót viseltek a táncosok. A Reserved blokkjának lassabb ritmusaira hatalmas csillagszórókkal léptek a lányok a kifutóra, középen egy fekete-arany cikk-cakk mintás, testre simuló ruhát viselő modellel, aki a levegőben úszó, minden lépésnél lágyan feljebb szálló tüllstólát lebegtetett maga után. A hölgynézők sem panaszkodhattak a műsorra, hiszen a Pimkie bemutatóját meztelen felsőtestű, bőrszoknyás, férfi show táncosok nyitották… majd cicanadrágos lányok folytatták. A Kenvelo kezdőképében csuklyás szerzetesek léptek elénk és hatalmas fáklyákat hordozó lányok. A csuhát ledobva indult meg - fiúk részéről főleg - a farmerek, - lányok részéről pedig – a kötött holmik, blúzok és blézerek bemutatója. Természetesen a számos márka közt akadtak olyanok is, akik gyönyörű bugyikkal, fűzőkkel, baby-dollokkal kápráztatták el a közönséget, és olyanok is, akik csupa csipke ruhácskával, lila, fekete, pliszírozott, mellben húzott, empire fazonú vagy derekat hangsúlyozó alkalmi ruhával kedveskedtek nekünk. Ami a divatot illet, ezt is, azt is láthattunk a terítéken főfogásként, s mit mondjak, a körítés sem volt utolsó…!

 

Fotók:

ÁRKÁD őszi divatshow 2008 - ÁRKÁD, 2008-09-24

ÁRKÁD őszi divatshow 2008 backstage - ÁRKÁD, 2009-09-24 

További cikkek a témában:

Tavaszi megújulás a Mammutban a Douglasszal (március 30.)

Tavaszi divatnapok az ARENAban (április 2.)

Mindent az ÁRKÁDról a HazaiDivat.hu portálon

Blogbejegyzés a bemutatóhoz

Szép volt, jó volt


Írta: Ekhó , Dátum: 2008-10-13






ALMAF