Tavaszi megújulás a Mammutban a Douglasszal (március 30.)

Az immáron hagyománynak számító, tavaszi divatprogram során a Mammut Bevásárlóközpont prémium márkáinak kínálatával ismerkedhetett meg a nagyérdemű.


MammutA szépség ünnepe

Az immáron hagyománynak számító, tavaszi divatprogram során a Mammut Bevásárlóközpont prémium márkáinak kínálatával (Mexx, GAS, Replay, Persona ésatöbbi) ismerkedhetett meg a nagyérdemű. A stylistok által összeállított kollekciók zenés, táncos, showfényekkel és füsttel operáló körítést kaptak, hogy a látvány valóban hatásos legyen. A sportos összeállításoktól a klasszikusig terjedő választék, a fehérneműket és a fürdőruhákat sem hanyagolta, ahogy estélyi- és menyasszonyi ruhakölteményekből is kijutott. A profi modellek mellett, a legapróbbak is bizonyíthatták tehetségük, a kislányoknak pazar, habos rózsaszín ruha, a kisfiúknak lezser ing dukált. A szépségipar szerelmeseit a bemutató sorozathoz szervesen kapcsolódó programok nyűgözték le, a Douglas Parfüméria jóvoltából többek között a legújabb illatkreációkat is kipróbálhattuk. Mi több, a vállalkozó szellemű hölgyek legszerencsésebbjei három napon át maguk is sztárrá változhattak a meghívott szakemberek segítségével. A leglátványosabb átalakulásokat 25.000 Ft-os Douglas ajándékutalvánnyal, és Joy előfizetéssel honorálta az avatott zsűri.



Intro

Trendparty 2007A bevásárlóközpont impozáns falai közt szokás szerint nagy a tumultus. A bemutatóra várva, ki-ki egyik üzletből a másikba sasszézik, igyekszik előzetesen felmérni a terepet, ha lehet, már a divatbemutatók előtt elmerülve a trendorgiában. Legalább egy kicsit. Erre minden esélyük meg is van a vállalkozó szellemű egyéneknek, elég csak az emeleti standok irányába venniük az irányt. Lépten-nyomon illatfújások, termékpróbák vagy grátisz sminkelés leselkedik a szépülni vágyókra. Utóbbi, igaz, csak akkor jöhet szóba, ha előzetesen regisztráltunk. Ezen persze nincs okunk megütközni, ez is csak azt mutatja, mennyien szeretnének profi szakemberek keze alatt átváltozni, ragyogón, üdén, trendin köszönteni a tavaszt s a nyomában lihegő nyarat.

Ilyenkor mindeni pánikszerűen próbál megszabadulni a télen felszedett fölös kilóktól is, mindenbe beleugranánk csakhogy kívánatosabbak legyünk. Talán ismerjük az érzést.  A Douglas Parfüméria és a Mammut kínálta lehetőség veszélymentes alternatívája a csinosabbá válásnak, se koplalást, se felüléseket nem kíván tőlünk, csak nyitottságot. Aki ezúttal lemaradt volna, nem kell sopánkodnia, ahogy a Douglas szakemberei ígérték, tavasszal és ősszel is ismét nyakukba kapják a várost, hogy hamarosan ismét találkozhassunk velük.

Douglas Parfüméria

Sminktrend 2007A Mammut türkizbe öltözött, Heidi Klum mosolyog le ránk a Douglas zászlókról. A ház folyosóin nagy a nyüzsgés, a parfüméria kiköltözött a folyósokra, a világmárkák külön standokon képviseltetik magukat. A parfüméria kiemelt standjára lépve a Douglas sminkmesterével Sárkány Mártával beszélgettem. A barátságos, csupa mosoly hölggyel tegezésben állapodunk meg, aztán belemerülünk a beszélgetésbe.

HazaiDivat.hu: Mi zajlik most pontosan itt a folyósokon?
Douglas:
A Douglas Parfüméria immáron második éve rendezi meg a Douglas Szépség Ünnepe elnevezésű rendezvénysorozatát. 2006-ban elsőként a parfümérialánc itthoni ötödig születésnapját ünnepeltük. Sminkkollekciók, illatkreációk és szépségápolási újdonságok számtalan bemutatója zajlott ezen az ünnepélyen. A legnevesebb világmárkákkal találkozhattak a látogatók, sőt a vállalkozó kedvű hölgyek részt vehettek a Douglas varázslatán, egy úgynevezett átváltoztató programban, melynek során profi szépségtanácsadásban részesültek a jelentkezők. A Douglas és a Joy magazin stylist, sminkes és fodrász csapata megmutatta hogy lehetnek sztárformában, illetve hogyan hozhatják ki magukból a hétköznapokban is a maximumot. A vállalkozó kedvű hölgyek átváltozásukkal nyerhettek is, a szakmai zsűri a három leglátványosabb átalakulást 25 ezer forintos Douglas vásárlási utalvánnyal és egy éves Joy magazin előfizetéssel jutalmazta. Az első Szépség Ünnepének nagy sikerét követően a 2007-es év a szépség jegyében telt, hiszen országszerte tavasszal és ősszel újra és újra megrendezésre kerültek a szépség napok. Az érdeklődés töretlen, így 2008 ismét a szépség jegyében telik a Douglas Parfümériánál, idén 5 budapesti és két vidéki helyszínen ismerkedhetnek meg a hölgyek és az urak a szépségipar újdonságaival. A Szépség Ünnepe idén először a Mammut Bevásárlóközpontban került megrendezésre. Négy napon át tart a megszépülés, az érdeklődők két héttel a rendezvény előtt már bejelentkezhettek sminktanácsadásra, sminkkészítésre, bőrápolási tanácsadásra, számítógépes bőrdiagnosztizálásra. A Douglas Tavaszi Varázslatán résztvevő hölgyeknek stlyistunk a Promod legújabb kollekciójából választott öltözetet, majd a Douglas sminkesei és fodrászai gyönyörű sminkkel és divatos frizurával lepték meg őket. Az átváltozásról a Joy magazin igaz sztárfotót készített a Joy címlap előtt. A nyeremények idén sem maradnak el! A leglátványosabb átváltozásokat idén is 25000 forintos Douglas utalvánnyal és egy éves Joy előfizetéssel díjazzuk a rendezvény utolsó napján. A jó hangulatról és zenéről a Juventus rádió műsorvezetője és DJ-je gondoskodik: a Juventus rádió élő kívánság műsora révén a látogatók meghallgathatják kedvenceiket és értékes Douglas ajándékokért is játszhatnak!

HazaiDivat.hu: Mit ajánlanál azoknak, akik otthon próbálkoznak a szépüléssel, mi a trendi smink címszavakban?
Douglas:
 Idén tavasszal szinte minden világmárka igazi pasztellszínű újdonságokkal jelent meg, elsősorban a szemsminkek terén. Igazából nem az erőteljes smink és nem az erős szem, nem az erős alapozás és pirosítás a trendi, divatos, inkább ezek a pasztellszínek. A halványkék, a halványzöld, a halványrózsaszín, mindenben a nagyon halvány árnyalat. Van, akinek ez jól áll és befogadja, azt mondja, hogy igen, átveszem ezt a stílust, de aki már megszokta azt, hogy a szeme hangsúlyos és esetleg körbe is van kontúrozva, annak ugyanúgy ajánlhatom ezt a technikát, csak esetleg a színekben lehet egy kicsit derűsebb. Mivel tavasz van, ezekkel a világosabb színekkel, lehet egy kicsit deríteni. Kékkel, zölddel, rózsaszínnel, mályvával, padlizsánnal, kinek mi áll jól. Meg azért azt is figyelembe kell venni, kinek milyen az egyénisége, milyen az öltözködési stílusa. Egyáltalán, hogy milyen a szeme színe, a haja színe, hisz, ha már egy kicsit kontrasztos a hatás, akkor, az nem olyan szép. A rúzsokban két véglet a jellemző: vagy szinte semmilyen szín nincs a szájon, csak szájfény, vagy épp az ellenkezője, az erőteljes bordó, piros szájak. Az igazán erős smink nem trendi, de persze, ez attól is függ, ki, mit szeret.

HazaiDivat.hu: Térjünk vissza ehhez a Tavaszi Varázslathoz, átváltoztató showhoz! Az emberek mennyire hagyták magukat átalakítani, volt olyan, aki esetleg rosszul fogadta a változást?
Douglas:
Olyan, aki megrémült volna, egyáltalán nem volt, a hölgyek boldogan és hálásan távoztak. Az az igazság, hogy aki már vállalkozik egy átváltozásra, az kiváncsi és tényleg azt szeretné, hogy valami mást hozzanak ki belőle. A hölgyek bizalommal állnak az átváltozás elé, mikor meglátja magát a tükörben a frizurával, a sminkkel, meg a ruhával, amit ráadnak, úgy gondolja, hogy mivel szakemberek adták neki a tanácsot, így az, valószínű, hogy tényleg jól áll neki.  És valóban így is van, ha a stylist egy olyan ruhát adott rá, ami már stílusában jó, akkor a smink, meg a frizura ahhoz igazodva egységet fog alkotni, és akkor tényleg azt láthatja a tükörben, hogy milyen összhangban van, jól néz ki. Volt olyan hölgy, aki megjegyezte, hogy "úristen de jó lettem" és meg is kérdezte, hogy milyen termékeket használtunk, és meg is vásárolta azokat parfümériánkban.  Végeredményben mindenki boldogan, pozitív élménnyel ment el és meg voltak elégedve az eredménnyel.

HazaiDivat.hu: Korosztály tekintetében, melyik korcsoport képvislete magát a legdominánsabban?
Douglas:
Mindenféle korosztály. Még az ötvenes korosztályból is érkeztek hölgyek, akik még sohasem vettek részt ilyen jellegű promócióban, és kíváncsiak voltak, vajon mit ajánlanak a szakemberek. És persze a fiatalok körében is nagy az érdeklődés, azonban a programra csak 18 év felett biztosítunk részvételi lehetőséget. A 18 év felettieknek már van egy kicsi, kialakulófélben lévő stílusa, tehát velük már lehet dolgozni. Úgyhogy 18 évestől felfelé bármeddig, amíg csak hajlandó valaki beülni a székünkbe, szeretettel várjuk. Különben nagy az érdeklődés az ötven fölötti hölgyek körében, nagyon jól lehet őket sminkelni, és nagyon nagy változást lehet elérni náluk. Általában ez az a korosztály, aki változatlanul használja a korábban megszokott világoskék szemceruzát a szemhéjon, mert kék a szeme, és szőke a haja. Ez azonban számukra nem megfelelő, a kék szemhez mehet a rozsdabarna, a terrakotta, a szürke szemceruza, mindenféle. Ha egy kicsit visszafogottabb a smink - itt szokott igazán érvényesülni a kevesebb néha több -, akkor már sokkal barátságosabb az arcuk is, és maguknak is jobban tetszenek, nem lesznek kihívóak, nem lesznek feltűnőek, csak szépek.

HazaiDivat.hu: Ami a 2008-as sminktrendeket illeti, milyen alapra jó dolgozni? Barna vagy inkább sápadt bőr az ideális?
Douglas:
Ez egy nagyon érdekes kérdés. Azt hiszem, kezd kimenni a divatból az intenzíven napbarnított bőr. A legtöbben most már nem járnak szoláriumba, inkább a természetes bőrszín jellemző. Ha valakinek világosabb a bőre, akkor azt szépítjük. Igen, valóban az a tendencia érvényesül most, hogy kezd kimenni a divatból a szoláriumozás, ami egyáltalán nem is baj. A bőrnek nem túlságosan tesz jót a folyamatos barnítás, kiszárítja, és ugye a száraz, vízhiányos bőr ráncosodik a leghamarabb.

Csak ritmikusan!

MammutMielőtt minden átmenet nélkül belehasítanánk a tavaszi trendekbe, a divatbemutatónak helyt adó színpadot fekete-sárga egyberészesben spárgázó fitnessz duó veszi birtokba. Aztán jön a füst, az arénába való bevonulást aláfestő, filmvászonra kívánkozó zene, majd forgó négyszögek cikáznak a paravánon, végül a sárga reflektorok is kigyúlnak.

Elsőként a Mexx tavasz/nyári kínálatából kapunk rövidke ízelítőt, a két táncos fiú utcai harcba keveredik egymással, egyikük elegáns fehér inget, ellenfele szürke farmert, finom, csíkos pulcsit visel. Hál isten mindketten megússzák nyolc napon túli sérülések nélkül, szabad az út, jöhetnek a többiek. Érkeznek is, lányok, fiúk vegyesen, ami öltözéküket illeti, az uralkodó színek még mindig a szürke és a fehér, legyen szó akár egy bő bermudáról, akár egy ugyancsak bő szabású szoknyácskáról, melyet sportos kivitelű, hófehér babacipővel ildomos viselni. Hogy mindjárt a nyitókép letaglózzon minket, nosza az apróságok is kifutóra sereglenek. Ennivalóan édes kislány érkezik rózsaszín satyiban és kezeslábasban, fölötte safarihatású, rövidnadrágos khaki egyberészest visel, párja, az ugyancsak bájos, félvér kisfiú laza kapucnis pulcsiban és baseball sapkában nyomja a tourt. Nemcsak az ének, a taps is hangosan szól.

A következő blokkban a Tally Weijl már nőiesebb vizekre evez, kapunk farmer sortot zöld kockás inggel, és háromnegyedes, feszes kékfestőt is, melyet kisdzsekikkel pároztatva viselnek a modellek. A hosszúfazonú tengerészcsíkos pólót, széles fehér öv és napszemüveg teszi teljessé, de ami a kiegészítőket illeti, a kézben lóbált színes táskák is szóba jöhetnek, az enyhén bumszli hatású, metálszínű tűsarkúk pedig egyenesen kötelezőek. A farmerszoknyát élénksárga harisnya dobja fel, a fekete sortba a sárga pulcsi és a nyakba tekert fekete-fehér kockás sál csempész energiát, nem szólva a fehér keretes napszemüvegről.

Farmer és fehérnemű: ti örök!

MammutA Replay meglehetősen sportos, laza kollekcióval rukkol elő, a Batman zenéjére szürke pólós, farmeros srácok lepik el a kifutót. A lányok csak később érkeznek, mintegy színfoltjaiként a monokróm sötétségnek, farmerben és almazöld farmerkabátban, türkiz színű pólóban, avagy fehér sortban és rózsaszín kabátban. A jelenetet mégis az urak tetőzik be, akik nem restek leszaltózni a magas színpadról sem. A közönség soraiban landolnak, akárha egy rock koncerten volnánk, hogy aztán kisvártatva ismét a színpadon teremjenek.

A Tezenis fehérneműihez a Glamour ékszereit párosítják az esemény megálmodói, a barna, fehér, arany hármas kompozíció így aztán a méretes, hosszan csüngő nyakékekben is visszaköszön. A réteges öltözködés még az ujjatlanok terén sem árthat, ha ezúttal nem is egészségünk megőrzése a cél, trendinek biztos trendik leszünk, ha a barna alá, egy csillogó, lurexhatású arany darabot húzunk. A rózsaszínben, feketében játszó alsót is dupla ujjatlannal ildomos viselni, de választhatjuk a babydoll hatású kisruhákat is, a cikláment, vagy a vékony lila sráffal szegélyezett, pici zsebbel ékített feketét.

A Gas ismét páros táncokkal operál, az egymáshoz feszülő táncosok férfi tagja tüzes, piros sortot és V-kivágású fehér pulcsit, hölgy tagja fehér farmert és fehér pettyes, rövid ujjú, fekete blúzt visel. De trendi a fekete-szürke csíkos is, a Gasnál ez háromnegyedes szabásvonallal és vastag, fekete paszpóllal társul. Az urak esetében a lezser eleganciát a kigombolt ing alatt megbúvó póló, akár trendi lila, akár impulzív piros, biztosítja. És persze jöhetnek a sportos farmer sortok minden mennyiségben, az egész világostól az éjsötétekig. Ahogy a tavasz évről-évre visszatérő slágere a tengerészcsíkos sem maradhat ki a szórásból, akár fiú ing, akár pantalló készül belőle.

Napfényes élet!

MammutHa fürdőruha, akár Ocean. A virágmintás rózsaszín, citromsárga bikinik mellett, a klasszikus fekete, fehér is megjelent a kínálatban, a visszafogott kék alsója pedig szoknyaformátumot öltött a jól bevált, combtakaró kendők helyett. Igaz, utóbbi sem ment ki teljesen a divatból, a narancsszínű darabhoz strandkendő társult, melyet viselője Seherezádéként hajtogatva bájolta el a teremtés koronáit. Méretes bizsuk, napszemüvegek és tűsarkú – ugyancsak elmaradhatatlan kellékei a beach feelingnek. Aki a kétrészest nem szereti, az a már tavaly karrierbe kezdő, hasnál „kiharapott”, ezúttal a feketét állatmintákkal vadító egyberészesekkel is próbálkozhat. Vigyázat, itt már nem az alaktakarás a cél, bizony kockás has szükségeltetik mindkét fürdőruha típushoz.

A Zone Plus szintén a sportos vonalat kedvelőknek rukkolt elő farmereivel, csíkos pulcsijaival. Kínálatában még a farmer egyberészes is megjelent. Vad csajoknak kiváló a kapucnis felső, romantikusabb deszkások a rózsaszínes, kockás szoknyát is bevállalhatják. Nincs benne semmi szégyellnivaló, az urakat, ahogy azt láthattuk, így is lehet, szó szerint pórázon vezetni.

A Littleboy a Hello Kitty kiegészítővel társulva az egész aprókra gondolt. Intenzív színekben úszó darabjaival rögtön magukba bolondítva a modellkarrier felé kacsintgató apróságokat s a színpad túl felén várakozó szüleiket is, akik még a koreográfiába is besegítettek. Értsd, lentről instruálták csemetéiket, hol, mikor, hogyan érdemes jobban riszálni. Színes kockás naci, rózsaszín pólóval, piros kisszoknya, vagy rózsaszín ruha, pici fehér fodorral? – a kifutó leendő gazelláinak minden jól áll. Félni, már csak attól félünk, a fehér naciba, mellkasig nyitott kockás ingbe burkolt, napszemüveges félvér kisfiút, nehogy szétszedjék rajongói!

Perszónák a catwalkon

MammutA Personától megszoktuk már, hogy nőies, fiatalos irányvonalat képvisel, így előzetes várakozásainkban nem is csalódunk. Feszes, térd fölé érő farmerbermudákat kapunk, bőrkabátokkal társítva, melyek ciklámenben, ezüstben úsznak. A farmerruhát sárga öv, táska, nyaklánc teszi teljessé, az összképbe az ezüstcipő is beleragyog. A már csaknem hiányolt fekete pantallókhoz romantikos hatású fehér, ujjatlan blúzok párosulnak, de a tél óta még mindig trendpalettás darab, a macskanadrág is felbukkan, egy fekete, rövid ujjas köpenyruha elhagyhatatlan tartozékaként. A pántnélküli, kockás ruhácskát fekete lakköv dúsítja, a farmerokat ezüstcsillámos övek.

Tán egyedül a Jeans Club nem a farmerokkal nyit, a bukósisakot cipelő fiúk barna, szürke nacikban érkeznek a színpadra, melyekhez V-kivágású lenge pulcsik, kékek, pirosak, sárgák, csatlakoznak, az alattuk megbúvó ing, mondhatni hab a szelíd motorosok szerkóján. A száguldásra vágyó lányok már farmert vagy sortot viselnek, pirosban, fehérben úszó bőrkabátkákkal. A túlfűtött koreográfia részeként hamarosan elektromos paripájuk hátára pattanva, amit persze a blokk izmos hátú Ádámai testesítenek meg, robognak tova a kifutóról.

Ennél jobb átmenet nem is kell az Etam lingerie fehérneműinek, a zöldben játszó kisruháknak, az oldalt vágott, egyberészes barna bodyknak, az izgató, ugyancsak földszínű kétrészeseknek. Ami a babydollokat illeti, színkombinációjukban szintén a barna és a fehér játszik, de a barna hosszú nadrághoz is ujjatlan, empire-fazonú ingecske társul.

Elvis a király!

MammutA Gant színes fiúkollekciója a 60-as évekbe röpít bennünket, mintha egy bárban csücsülnénk, ahol az aktuális fiúzenekar frontemberének hangja, női sikolyokkal vegyül. A karaoké főszereplője farmert, csíkos inget, piros baseball sapit és bizony hózentrógert visel, a vokalista fiúk rózsaszín, fehér bermudában zúzzák a slágert. Jól sikerült szellemidézés ide vagy oda, szabad a tengerészcsíkos pulcsi és a Converse tornacipő is!

És ha már tornacipőt említettünk, jöhetnek is a sportruhák, hisz csak egy ugrás az egész. A Puma oldalt csíkos zöld, fekete szereléseiben, cipzáras, pici zsebekkel ékített, enyhén puffos ujjú, világoskék felsőiben még a futás is könnyebben megy, ahogy azt a színpadon kocogó modellek is bizonyítják. Ha nem egyhelyben gyakorolnák a tempós lábemelést, biz isten, a Puma kapucnis pulcsijaiban, baseball sapkáiban, a maratoni távval is sec perc alatt végeznének. 

És még mindig sportolunk, ha csak áttételesen is. A Tatuum által kínált zöld/fehér kompozíciók ugyan csak áttételesen asszociálnak az egykor fényesebb napokat látott labdarugó csapatra, de ahhoz elég élesen, hogy kihagyjuk őket a számításból. Pláne, hogy a zöld ruhához zöld, fehér sál csatlakozik. De van más is. A fehér szoknyák és nadrágok földszínű pulóverekkel is tökéletesen mutatnak, a sötét farmerhoz passzol a fehér kiskabát, melyet zöld tarisznya ível át. A férfiak pulóverük alatt inget viselnek, avagy a kigombolt csíkos darabot egy alatta megbúvó, zöld pólóval variálják.

Virágeső

MammutA Martha May a konzervatívabb vonalat követő hölgyekre gondol, a rózsaszín virággal ékített barna muszlinszoknyához pasztell rózsaszín kiskosztüm csatlakozik, majd megkapjuk ugyanezt minden felesleges ciráda, értsd, virágdísz nélkül, de az összhatás, hasonló a klasszikus, kék/fehér összeállításnál is. A hosszú fekete szoknyákhoz fekete, fehér mintás blúzok és felsőrészek tartoznak, avagy háromnegyedes ujjú, hószín kiskosztüm, virágbrossal.

A Playersroom sportos kínálatával forró, latin ritmusok ölelésében ismerkedhetünk meg. A fiúk lezser bermudában, színes csíkos felsőkben ropják, partnereik színes pólóval passzított, kantáros farmerben.

A sportos hangszerelés után az Anita Moda jóvoltából ismét virágba borulunk. Az ezüsttel futatott, fehér sztreccsfarmereken méretes rózsabimbók nyiladoznak, melyekhez az állatmintát sárga alapra passzírozó, vagy egyöntetűen lila felsőrészek csatlakoznak. A rózsás, csőszárú nadrágból kijut az alakot javító fekete is, sárga-fehér bőrkabáttal passzítva, ahogy előkerülnek a trendi ciklámen és pasztell rózsaszín felsők is. A feketét ezüsttel vadító, hosszú ujjú felsőrész merészsége pedig szabásában áll, tudniillik kivillantja a kockás hasat. Kiegészítő gyanánt jöhet a vastagkeretes napszemüveg, a nyaklánc és a méretes műanyag karperecek.

Pygmalion

MammutA szexi darabok után, lazításként újra sport, ezúttal görkorcsolya következik. A Jackpot piros kör és rakott szoknyácskáit viselő koris lányokat a farmerba, fehér pólóba, rózsaszín sálba burkolt urak úgy gurítják a kifutóra, mintha csak ember nagyságú Barbieaikat tologatnák. Erre még a talányos koreográfia is rásegít, a robotmozgást a „babatánccal” házasító mozdulatsorok és emelések garantálják a produkció sikerét.

Az Olsen kínálatában a lenvászon mellett a muszlin dominált. Előbbiből bő szabású ruhák, nadrágok, felsőrészek készültek, utóbbiból finom blúzocskák, melyek fehér nadrággal passzítva Aipli Ágin is csinosan mutattak. A fehér kiskabát viszont már földszínű lenvászon szoknyáért kiáltott.

A több mint 200 öltözéket felvonultató bemutató végül a Szaffi estélyi és menyasszonyi ruháinak fináléjával ért véget. A boldog arák pántnélküli, strasszokkal ékített, uszályos költeményben, vagy tekintélyt parancsoló abroncsos darabban lejtettek kifutóra, míg udvarhölgyeik ezüst kövekkel ékített míderben és selyemaljban, pasztell sárga estélyiben araszoltak utánuk. A világos és sötét barna fodrokból építkező, míderes, virágékes ruha még az időközben színpadra kéredzkedő, táncoló Mamut figurát is lenyűgözte, akárcsak a hasnál csipkebetétes, éjfekete báli remek.

Fotók:

Fotók a Tavaszi megújulás a Mammutban a Douglasszalról - Mammut, 2008-03-28

További cikkek a témában:

Portréinterjú Aipli Ági, topmodellel

A Mammut divat-, szépség- és egészségnapok backstage riportja (március 29.)

Mexx 2008 tavasz, kollekció bemutató az NL - Nincs Lehetetlen WAMP Holland-Magyar Design Fesztiválon (február 23.)

Mindent a Tavaszi megújulás a Mammutban a Douglasszalról a HazaiDivat.hu portálon


Írta: MZ , Dátum: 2008-04-10






ALMAF