Zoób Kati, divattervezőt a Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével tűntették ki (augusztus

Zoób Katinak, hazánk nemzetközi hírű divattervezőjének - ruháit már a legendás és elegáns londoni Harrod's is árulja


Zob KatiHungarikum szletik?

Zob Katinak, haznk nemzetkzi hrű divattervezőjnek - ruhit mr a legends s elegns londoni Harrod's is rulja - 2007. augusztus 20-n a Magyar Kztrsasgi rdemrend Lovagkeresztjt adta t Dr. Hiller Istvn oktatsi s kulturlis miniszter, Slyom Lszl, kztrsasgi elnk megbzsbl. A budapesti Iparművszeti Mzeumban ugyaneznap vehette t a djat S. Hegyi Lucia s Nray Tams divattervező is, olyan művszek mellett, mint Palya Bea nekesnő, Eszenyi Enikő sznsz-rendező, Schell Judit sznsznő, valamint Alfldi Rbert sznsz-rendező.



Zob Katti, a hungarikum

Zob Katti - Zsolnay 2007. tavaszn be is mutatta a legfrissebb Katti Zob kollekcit a londoniak, s tette ezt olyan nagy sikerrel, hogy a London Fashion Week - az eurpai divatszakma mrtkad felvonulsa, a prizsi s a milni divatht mellett - visszavrja az ott most debtlt Katit a kvetkező divathtre. A szakmai elismers - tbbszz tervező kzl kivlasztottnak, meghvottnak lenni - drga, de hossz tvra szl befektets, melynek eredmnye taln egy valban nemzetkzi sikerű, magyar tervező lesz.

2004. nyarn mr jrt britfldn a Zob Katti-rzs: a Londoni Magyar Kulturlis Intzet 2003. novemberben elindtotta Magyar Magic elnevezsű programjt, azzal a cllal, hogy a magyar kultrt propaglja Nagy Britanniban. Ennek keretn bell a londoni Modern Művszetek Intzmnye a 'Creative Business' elnevezsű jniusi esemnyre nyolc magyar művszt, kztk Zob Katit is meghvta, aki addigi, tzves munkssgt tmrtette tzperces slide show-ba. A spot meggyőzőnek bizonyult, hiszen a hres Christie's aukcis hz meghvta Zob Katit s kollekcijt a 2004. őszi szezonnyitjra.

Zob Katti 2006. mjusban a frankfurti Eurpai Kzponti Bankban rendezett magyar kulturlis fesztivlon Kertsz Imre s Esterhzy Pter mellett Zob Kati kpviselte Magyarorszgot. A bemutat utn az rdeklődők mg hetekig hvtk a bankot, hogy megtudjk, hol lehet megvsrolni az ott ltott ruhkat.

s mindez csak nhny pillanatkp arrl az ptkezsről, amely nem ms, mint a Zob Katti / Katti Zob brand nemzetkziv ttele.

Zob Kati, a siker asszonya

Amellett, hogy tehetsges művsz, Zob Kati kivl zletasszony is. A Magyar Hrlap szerint legalbbis mindenkpp az, hiszen a 2003-ban sszelltott 'Az tven legsikeresebb magyar zletasszony' listjn szerepeltettk - ahogy a szintn a Magyar Kztrsasgi rdemrend Lovagkeresztjvel kitűntetett divattervezőt, S. Hegyi Lucit is - vezrigazgatnők s forintmilliomos asszonyok mellett. Igaz, ezen lista sszelltsakor a szerkesztők szerint a fő szempont nem a pnz, hanem a siker volt.

s nem csak a Magyar Hrlap, a magyar divatszakma is elismeri Kati rdemeit, hiszen a divatipar kpviselőinek s a divatjsgrknak titkos szavazati alapjn 2005-ben, az Urnia filmsznhzbeli Fashion Awards Hungary gln Zob Kati vehette t Az v Divattervezője djat.

Tovbbi cikkek a tmban:
S. Hegyi Lucia, divattervezőt a Kztrsasgi rdemrend Lovagkeresztjvel tűntettk ki (augusztus 20.)
Zob Kati, divattervező portrja
Zob Kati lett Az v Divattervezője 2005-ben
Zob Kati 2007 Tavasz/Nyr s 2007/08 ősz/tl nagybemutat a Zsolnay manufaktrval karltve (november 18.)
A Zsolnay - Katti Zob 2007 tavasz/nyr s 2007/08 ősz/tl divatbemutat sajttjkoztatja (november 18.)
Interj Kovcs Imre Katval, a Zsolnay - Katti Zob 2007 kszerek porcelnfestőjvel (mrcius 22.)

Tovbbi fotk a tmban:
Fotk Zob Kati, divattervezőről s kollekciirl
Fotk a Fashion Awards Hungary 2005 djtad glrl - Urnia Nemzeti Filmsznhz, 2005-05-04


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2007-09-10






ALMAF