Tomislav Jercic és S. Hegyi Lucia divatbemutatója az első Wella Fashion Show 2. napján

A Föld és az Ég, a szorongás és a könnyedség - ellentétek mutatták meg magukat a Wella Fashion Show 2. napjának zárószámaként.


Horvát-magyar

WellaA Föld és az Ég, a szorongás és a könnyedség - ellentétek mutatták meg magukat a Wella Fashion Show 2. napjának zárószámaként. A Neo akkordjaitól zsongó fejű közönség 21.00-kor ismét átadta magát a divatnak, amit a horvát tervező liliomokkal, S. Hegyi Lucia selyemmel hálált meg. Tomislav Jercic szerint nem vagyunk még elég szabadok, az ukrán-magyar ősökkel bíró Lucia szerint viszont nem is lehetnénk függetlenebbek. Egy biztos: a 2007 Tavasz/Nyári trendpalettáról mindketten beemeltek néhány elemet.



Tomislav Jercic

Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna - talán ez járt a fejében Tomislav Jercic horvát divattervezőnek, amikor úgy döntött, virágokkal a szájukban vonultatja fel kollekcióját bemutatató modelljeit. Az eredmény nem maradt el: a lányok és fiúk tőlük szokatlan, kiszolgáltatott arckifejezéssel vonultak - mint megannyi dudlis csecsemő.

Az épp most barna hajú Csősz Boglárka (Apám beájulna) nyitotta a sort. Hosszú, tépett ruhájában úgy festett, akár egy kolduskirálynő. Színtelen ruhája szomorúan követte a testét.

A tervező, hogy fokozza a feszültséget, férfimodelljének kezeit kekiszínű nadrágja farrészéhez kötözte. És aki azt hinné, hogy férfi ennél nem lehet kiszolgáltatottabb, annak elmondom, hogy a modell zöldes-szürkés inge teljesen átlátszó volt. Bizony, uraim, eljött az idő, hogy Önök is színt valljanak idomaikról!

Tomislav Jercic világában az ember nem csak gúzsba kötött, de könnyed is: textilei - a muszlinok és lenvásznak - szinte súlytalanok, színeiket vagy a földtől - zöldek és barnák - vagy a levegőtől - vizes, alig-kékek - nyerik.

Szoknyáiban pedig ott a játékosság: a legújabb sláger, a felfújt szoknya, amely nála lábszárközépig ér, és a soklapból álló, tulipánszerű alj.

 

S. Hegyi Lucia (Luan by Lucia)

A selyembűvölő. Bemutatóját hosszú intro előzi meg, amely gyönyörű állóképeket mutat munkáiról, textileiről. Kár, hogy elnyújtott ütemével inkább fészkelődést okoz a háromnegyedháznyi nézőseregben.

És előbújik végre a jósnő. Talpig fehér selyemben, akárha tejjel öntötték volna le az imént, kezében hószínú üveggömbje, azzal hajlong a kifutó elejére. Bár Lucia azt vallja, nem figyeli a trendeket, csak a lélekhangokat, most mégis egy húron pendülnek: a 2007 tavasz/nyár trendszínei közül kikerül a fekete, a szürke helyét az ezüst veszi át, de a fehér marad.

Később egy Danaida lép a színre, kezében fűzöld amfórát cipel. Úgy látszik, lejárt az átka: az edénynek van alja... Köttöt, fehér felsőjéhez zöld selyemnadrágot visel. Könnyed és légies, nem karcolja a levegőt. Térdén, csuklóján hosszú selyemszalag, bokáján aranyminta - ahogy mindenkinek.
 
Átsétálunk a gyümölcsöskertbe. Itt barackszínű fűzőt viselnek a lányok, folyékony aranyból öntötték testükre. Harangszoknyájuk - egy újabb trendkövető elem - tartja a barackszínt.

Eljött az ideje Lucia specialitásának, a kosztümöknek. A textil persze itt is a selyem, de a fazon feszesebb, konkrétabb, mint a korábbi, levegős öltözeteknél. A szabás olyan professzionális, hogy kosztümben a fehérbe folyó püspöklilánál nem kell több. Utóbbiról érdemes tudni, hogy szintén trend lesz a 'rikító' színek irányzatban. Ezügyben Lucia odáig is elmegy, hogy a szentjánosbogár színt a barackkal párosítja - mesterien.

Záróképként tíz méter hosszú selymet kapunk, amely az imént felvonult szinekben pompázik. A modell úgy húzza végig a kifutón, akárha ékes bizonyítékát terítené elénk a selyem fölényének. Ragyogó pompája azt hirdeti: a világ szép és kellemes hely, csak vedd észre.

Képek Tomislav Jercic bemutatójáról, Wella Fashion Show - Mezőgazdasági Múzeum, 2007-03-03

Képek a Luan by Lucia divatbemutatóról, Wella Fashion Show - Mezőgazdasági Múzeum, 2007-03-03

Képek a NEO zenekar koncertjéról, Wella Fashion Show - Mezőgazdasági Múzeum, 2007-03-03


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2007-03-08






ALMAF