A Three Beauty of the World - Hungary 2007 szépségverseny döntője (augusztus 17.)

A showműsorral spékelt nemzetközi szépségverseny hazai állomásának, a Three Beauty of the World - Hungary 2007 döntőjének a szentendrei Villa Vitae Wellness Hotel adott otthont.


Czeisz JuliettaHárman a reflektorfényben

A showműsorral spékelt nemzetközi szépségverseny hazai állomásának, a Three Beauty of the World - Hungary 2007 döntőjének a szentendrei Villa Vitae Wellness Hotel adott otthont. A versenyzők modell, tánc és fitness kategóriákban mérhették össze tehetségüket, így az eredményhirdetéskor udvarhölgyek helyett, egy-egy műfaj királynőit köszöntötte taps. A 2008. májusi világversenyen Magyarországot képviselő felségek közül mégis Czeisz Julietta mosolyoghatott a legszélesebben - amit ő becsülettel meg is tett -, hiszen Királynők-Királynőjeként az ő fejére került az egymillió forintot kóstáló Swarovski korona.



Intro

A villa kertjében felállított, szokatlan módon úszómedencére emelt színpad körül estélyi ruhába bújt hölgyek, öltönyös urak nyüzsögnek. Na nem, ők még nem az est fénypontjai, csupán a welcome drinkeket fogyasztó közönség kíváncsiskodik. A környezet valóban pazar, lépten-nyomon árnyas fák magasodnak, odább pirosban, zöldben úszó, hangulatfényektől káprázó lépcsősor kígyózik.

Valkó Eszter és Kasuba L. Szilárd Az est leszálltával lassan minden készen áll, a zsűri mellett a show produkciók szereplői is elfoglalják ülőhelyeiket, a jobb szélen már csak mindannyiunk Gáspár Győzikéje mocorog éneklésre készen.

Persze nem oda Szentendre! Előbb az est konferanszai, a népszerű tévés csatornáról már ismert Valkó Eszter és Kasuba L. Szilárd emelkedik az alkalmi pulpitusra, majd a felkészítő táborban megedzett versenyzők lépnek színre, elsőként Ormos Eszter divattervező, vagyis a Mantra sokat sejtetően filozófikus, fiatalosan energikus ruhakölteményeiben.

I Love Comics

Ahogy azt már a Budapest Fashion Week 2007 Tavasz/Nyáron bizonyított művésznőtől megszokhattuk, a trendi, képregény mintás anyagok ezúttal sem kerülhették el figyelmét. A rózsaszínben pompázó miniszoknyát, tüllel kombinált felsőrész avatta igazán extravagánssá, ahogy a 16 fős élmezőny bombázóinak szépégét a testhezálló, mélyen dekoltált, türkiz kétrészes is csak emelni tudta.

Mantra A ruhákat illetően a huszonegyedik században feltámasztott és most ismét reneszánszát élő hatvanas évekből, a letűnt kor hangulatából kaphattunk rövidke ízelítőt, mely mellől az idei nyár legforróbb slágere, a hosszú comboknak teret adó, falatnyi sort sem hiányozhatott. Az urak körében a körszoknyát egyetlen pajkos melltartóval párosító kétrészes aratott sikert, míg a hölgyek inkább a fűzővel passzított virágmintás, kék hosszúnadrág láttán bólintottak elismerően.

Ahány lány, majd annyiféle ruha! – mindenegyes designerdarab, kinek-kinek a legelőnyösebb formáját hivatott megmutatni. Bár a versenyzők lábán ékszerként csillogó, rózsaszín, arany topánokban nem eshetett túlságosan könnyen a járás, a lányok, hála a koreográfia próbáknak, több-kevesebb sikerrel, ezzel a nehézséggel is megbirkóztak.

„Ha néha-néha hibáznak is, azért az látszik, mennyire tehetségesek!” – jegyezte meg a többségükben több nyelven is beszélő szőke, barna, fekete, csinos pofijú szépségekről az egyik zsűritag elismerően. Nem csoda, ha így alakult, már maga a döntőbe jutás több erőpróbával járt a lányok részéről. Bár az elődöntőt interneten keresztül bonyolították le az est szervezői, a továbbjutáshoz a közönségszavazatokon túl,  a versenyzőknek a rendezők, köztük a fővédnök, Iváncsik Imre államtitkár szimpátiáját is ki kellett vívniuk. 

„Shake your body”

Three Beauty of the World - Hungary 2007 döntő A ruhás felvonulás után a lányok tánctudásából kaptunk ízelítőt. A rózsaszín, hasat szabadon hagyó, elasztikus és velejükig szexi, hosszú ruhák a falatnyi bikiniknél ugyan nem mutathattak többet, mégis felcsigázták az érdeklődést. A lélekbizsergető latin ritmusokra a lányok csípőjüket, felsőtestüket tekerve léptek előre párosával, akinek sehogy sem jött volna ki a lépés, az az előtáncosként debütáló koreográfusról puskázhatott. Mentségükre legyen mondva, többségében azért jelesre vizsgáztak a táncos palánták.

A hangulatot tovább forrósítani Gáspár Győző hivatott, a roma rap fenegyereke újdonsült szőke partnerével hozta a tőle már megszokott szeretni, urambocsá zabálnivaló parkett ördöge figurát. A dolog szépséghibája mindössze a toalettekre terjedt ki, no nem a showman szerelését illetőleg, míg el nem bájoltak a ritmusos dallamok, míg hozzá nem szoktunk, a szőkeség túlságosan felszabott, piros ruhája alól kivillanó rózsaszín alsó hatott sokkolólag. (Igaz, nekik még ezt a nüánsznyi malőrt is megbocsátottuk.).

Mi ez a zaj? Fit-nesz.

Az egy kicsi mozgás mindenkinek kell jegyében, a táncos produkcióra újabb látványosság, fitnessbemutató következett. Kék, fekete sortban és felsőrészben „izzadtak” a királynőjelöltek, hogy a fürdőruhás felvonulás során, majdan minden izomcsoport a helyén legyen.  Megérte fáradniuk!

Vigyázz, mérgező!

És eljött a bikinis felvonulás ideje... A Toxic Style fehérben, aranyban szikrázó varázslatos bikiniit, csuklójuk köré font piros szalagokkal mutatták be a szépségverseny bájos résztvevői.

Toxic StyleMZ: Mit tudhatunk a márkáról?
Toxic Style:
Harminc éve foglalkozunk divatáruval, főként fehérneművel, fürdőruhával. Elég sok helyen szponzorkodunk, ezen a versenyen a fürdőruhák és a táncos produkcióba készült ruhák lesznek a mi termékeink. A feleségem Duzs Anikó, az Amerikában megrendezésre kerülő anyukák szépségversenyére szintén hasonló kollekciót állított össze, mint a mostani szépségversenyre. Amikor visszajövünk, a divat területén szeretnénk elindítani ismert sztárokkal egy közös kollekciót, Stardesign néven. Kíváncsi vagyok, hogy fog tetszeni a fürdőruha és a táncos ruha, amit egyébként a feleségem is visel, kicsit szexis.

MZ: Szépségversenyeket említett…
TS:
Igen, már több itthoni versenyen működtünk közre, többek között a Miss Hungaryn, ahol Répás úrral is találkoztunk. Ő delegálta Anikót erre a külföldi, Missis Globe szépségversenyre is és itt sem először veszünk részt, valószínűleg lesz folytatása a dolognak, igyekszünk.

MZ: Ilyenkor hogy zajlik a ruhaválogatás, mennyire érvényesül a lányok ízlése, elképzelése?
TS:
Általában az szokott lenni, hogy kijönnek hozzánk, persze vannak elképzelések, hogy mi lenne jó, de végül mégiscsak a rendező, vagy a stylist mondja meg, mint ahogy itt is Margó (Kasza Margó, versenyszervező – a szerk.), mi  lesz, és aztán, ha valami további alakítanivaló adódna, akkor azt megpróbáljuk közösen orvosolni.
Egyébként is igyekszem mindig olyat választani, ami az alkalomhoz megfelelő. Remélem, ez most itt is sikerült. Nem láttam se a lányokat, se a próbát, nekem is meglepetés lesz a kimenetel. Olyan három hónappal ezelőtt Gödöllőn volt egy szépségverseny, ott egy százfős fitness csapat mutatta be a nyári kollekciót, mindenféle aranyat, fehéret, ez is az lesz, csak ez most egyféle.

Toxic StyleMZ: Mitől más, különleges az önök fürdőruhája?
TS:
Ez egy olyan fürdőruha, ami valójában ruha, a kettőt ötvöztem. A fürdőruhákhoz külön opcióként szoknyarész kapcsolható, így akár estélyi ruhává is alakíthatóak.

MZ: Mi inspirálja az alkotás során?
TS:
A csinos nők látványa és az, hogy még csinosabbá tegyük őket. A kedves feleségem is állandóan inspirál, alig várja, hogy valamit kitaláljunk és akkor egyből le is stoppol mindent. Így aztán az is előfordul, hogy egy ötlet nem is kerül ki a piacra, mert azt mondja, hogy nem, ebből a darabból csak neki lehet. És ez tovább inspirál, hogy csináljuk, tervezzünk valami mást is.

MZ: Hol juthatunk hozzá az önök darabjaihoz?

TS: Bevásárlóközpontokban, de azt hozzá kell hogy tegyem, nem vagyunk olcsó kategória.

Bestiális estélyik

Míg a közönség a Bestiák zenekarból elhíresült Miss Bee vezényletével a Mammamia… örökifjú slágerét dúdolta, a lányok sebtében kapkodták magukra Váradi Csaba lehengerlő, csipkével, aranyaljakkal dúsított, fekete csodáit, immáron szívben és lélekben, mindnyájan a koronázási ceremóniára készülve.

MZ: Hogy kerültél a rendezvényre?
Váradi Csaba:
Igazából itt most segítséget nyújtottam a rendezőnek, mert visszamondták az estélyi ruhákat. A szerdai nap folyamán kaptam a telefont, hogy a meglévő ruháimból segítsem ki őket.

Váradi CsabaMZ: Rengeteg fekete darabot láttunk a kifutón, miért?
VCS:
A fekete, fehérnek vagyok híve, de főleg a feketének. Általában is a fantázián alapuló darabokat szeretem, a szabásvonalak nálam aszimmetrikusak, srég szabásúak, ami máskülönben azért elég kevés ruhában jelenik meg, hisz elég nehéz velük dolgozni. Számomra épp ebben van kiaknázatlan lehetőség, aminek a mélységét szeretném feltárni. Igazából a tervezés is gyerekkori álmom volt, hogy a kifutóra elkészíthessem azokat a ruhákat, amik bennem élnek. A legtöbbször nem is sorozatgyártásban csinálom őket, ezek egyedi ötletek, amik egyedi darabokban látnak napvilágot.
A kiegészítőkben a fekete mellé azért bejött az aranyszín is, szeretem kiemelni a lányoknak azokat a részeit, amiket bátran meg lehet mutatni. Szeretem mutogatni a nőket, ezt szokták is rólam állítani. Tényleg nem vagyok híve a sok ruhának, de hogy a formákat ezeken belül ki tudjam alakítani, bizonyos anyagmennyiségeket meg kell engedjek. Persze jó, ha kivillan egy lány oldala, van olyan ruhám is, amit például melltartóra építettünk föl. Itt a bemutatón pedig sok ruhának elasztikusnak kellett lennie, a méretek miatt, hogy passzoljanak.

MZ: Kedvenc ruhád?
VCS:
A mostani ruhák közül nagyon szeretem a csipkét és van egy olyan, amiben egy körlokknis felsőt ötvöztem egy fűzővel, a kettő együtt egészíti ki egymást, tehát külön-külön nem lehet őket hordani, ez a kedvencem. A lányoknak nem, mert ez egy nagyon nehéz anyag, nehéz is viselni, a körlokniból nagyon sok kellett, a karjukat is nehezen tudták benne emelni. De azt hiszem ez az, ami valójában én vagyok.

MZ: Ami a jövőt illeti, mik a terveid?
VCS:
Tavasszal a Budapest Fashion Weeken léptem fel, így most őszre, télre szeretnék egy bemutatót, ami egyben, úgymond jótékonysági esemény is lesz. Ez most egyelőre tervben van, össze kell állítani, legkorábban decemberre várható. Aztán tavasszal jön a következő kollekció, amit már teljesen más ötletek fognak inspirálni.

Váradi CsabaMZ: Csak nőkre tervezel?
VCS:
Nagyon sokan megkerestek férfiak, hogy tervezzek nekik is, persze nem mondom azt, hogy nem tervezek, de férfikollekcióval egyelőre még nem szeretnék foglalkozni. Úgy gondolom, a női vendégeket hamarabb és jobban meg lehet fogni ezekkel a ruhákkal. Itthon ez a női vonal könnyebben érvényesül, a férfi inkább szűkebb ismeretségi körben van tudomásul véve, de a későbbiekben azért majd szeretnék azt is.

MZ: Esetleg már boltod is van?
VCS:
Egyelőre nincs. Lassan negyedik éve vagyok divattervezőként elismerve, a bolt folyamatban van, és mivel érdeklődés is van rá, mindenképp szeretnék egy kisebbet, amit az emberek könnyen megtalálnak.

MZ: Mi inspirál az alkotás során?
VCS:
Általában mindig azok inspirálnak, amik a nagy divatházakban külföldön vannak, persze itthon, az itteni lehetőségekhez mérten kell dolgozni. A következő kollekciómban is ugyanúgy az aszimmetrikus szabásvonalak maradnak, de szeretnék most már sokkal több színt belevinni. A fekete úgymond mindenkinek elfogadható szín és hordani is tudja, de most már szeretnék színesebb kollekciót is, ezért is vonzódom most már az arany, ezüst felé, és szeretném a barnát is behozni. Remélem, a jövő kollekcióból sikerül majd ezt kihoznom!

Három a kislány…

A 'Királynők Királynője' barátnőivel A majd három órás verseny méltó befejezést nyert, a rózsaceremóniával, aranyesővel megfejelt eredményhirdetésnél, ez ideig kevés meghatóbbat láttunk. Az először különdíjasként jutalmazott, majd modellkategóriában győztes, később a zsűri által 5 rózsaszállal a Királynők-Királynőjének választott Czeisz Julietta az elismeréseket hallván ugyan nem fakadt könnyekre, a barna szépség szívből jövő mosolyát mégis szívünkbe zártuk. Nemcsak a felcsendülő versenyhimnusz alatt kobakjára helyezett, egymilliót érő Swarovski fejék, a fekete estélyit átívelő vállszalag is igazán csinosan mutatott rajta. Szimpátiánkat tovább növelte, hogy örömét mindenképp barátnőivel szándékozott megosztani, akikkel a verseny folyamán került jó viszonyba. Még közös fénykép is készült a három gráciáról…

Fitness Királynőnek a barnák táborát erősítő Galla Vivient választotta a Nox frontemberével, Nagy Tamással és Ormos Eszter, divattervezővel büszkélkedő zsűri, míg a Tánc Királynő ezúttal a szőkék közül került ki, a díjaknak és az elismerésnek, a minden porcikájában kecses, dús, oroszlánsörénnyel megáldott Harsányi Dóra örülhetett.

Czeisz Julietta MZ-nek nyilatkozikMZ: Milyen érzés a győztesek győztesének lenni?
Czeisz Julietta:
Nagyon boldog vagyok, meg mondom őszintén. Titkon reméltem, mint minden lány, de nagyon boldog vagyok, hogy megnyertem, nagyon jó érzés.

MZ: Ez volt az első szépségversenyed, vagy korábban is részt vettél hasonló megmérettetéseken?
CJ:
Már öt-hat éve modellkedem, ez a - nem is tudom pontosan -, harmadik, vagy negyedik versenyem lehet, de nagyon örülök, hogy megnyertem.

MZ: Ez az első győzelmed?
CJ:
A harmadik.

MZ: Hogy készülsz a májusi világversenyre, ahol közel 40 ország szépével kell harcba szállnod?
CJ:
Konkrétan még semmit sem tudok a világversenyről, de az biztos, hogy angolul fogok tanulni, mert az nem igazán megy és kőkeményen fogok edzeni.

MZ: Csak azt ne mondd, van olyan porcikád, amivel nem vagy elégedett!

CJ:
Egy nő sosem elégedett magával, úgyhogy van.

MZ: Hogy érezted magad a verseny előtti felkészítőtáborban?
CJ:
Nagyon keményen bántak velünk és nagyon szigorúak voltak, aminek örülök, mert meg is lett az eredménye. Mindenki jól szerepelt és nagyon-nagyon igényes és jó produkciót adtunk elő, úgyhogy a mögötte álló kőkemény felkészülés meg is hozta a hatását.

Czeisz Julietta MZ-nek nyilatkozikMZ: Modellkategóriában győztél, mennyire állt közel hozzád a másik két versenyszám?
CJ:
Fitneszelni egyébként is fitneszelek, járok le edzeni, úgyhogy azzal nem volt baj, a táncot annyira nem nevezném erősségemnek.

MZ: Mit szeretnél elérni a jövőben, hogyan tovább?

CJ:
Most még nem tudom. A modellkedést egyelőre hobbiszinten űzöm, de ha valami komoly ajánlatot kapnék, természetesen igent mondanék.

MZ: Korábban részt vettél már olyan produkcióban, ahonnét emlékezhet rád a nagyérdemű?
CJ:
Igen. Például a Való Világban, a Miss Internet szépségversenyen, de esetleg újságokból is ismerhetnek az olvasók.

MZ: Melyik sikeredre vagy a legbüszkébb?
CJ:
Nincs, olyan, hogy legbüszkébb, mindegyiknek nagyon örülök, természetesen most ennek a győzelemnek a legjobban.

Futottak még…

De azoknak sem kellett búsulniuk, akik ezúttal mégis üres kézzel mentek haza. Hogy nemcsak a vágyva vágyott korona, de bizony a részvétel is fontos, arról a versenyt követő, családias, baráti hangulatú fogadáson, többek közt következő riportalanyom, a média felé kacsintgató, 16-os sorszámmal versenyző Rénes Szilvia győzött meg.

Rénes Szilvia MZ-nek nyilatkozik MZ: Milyen elvárásokkal neveztél a versenyre?

Rénes Szilvia:
Mindenféleképp olyan elvárásokat állítok magam elé, hogy mind testileg, mind kisugárzásilag megfeleljek és hű legyek, maradjak saját magamhoz.

MZ: Korábban is neveztél már szépségversenyekre, vagy ez volt az első alkalom?

RSZ:
Nem ez volt az első versenyem: tavaly a Miss Mobilshown lettem második helyezett, részt vettem a Miss Interneten, a Hazánk Szépén, a Miss Édenen, ahol az európai döntőbe is bejutottam, és szerepeltem már több magazin szépségversenyén is.

MZ: Gyakorlott versenyzőként talán már azt is tudod, hova nevezel legközelebb?

RSZ:
Nevet. Most lehet, hogy egy kicsit pihenek.

MZ: Hogy érezted magad a versenyt megelőző felkészítő táborban?
RSZ:
Minden nap szoros volt a program, korán keltünk, későn feküdtünk, egész napos próbák voltak, ruhapróbák, el kellett dönteni, kinek mi áll jól, mi passzol az egyéniségéhez. Sokat próbáltunk, nagyon fárasztó volt.

MZ: Melyik versenyszámot érezted leginkább magadénak?
RSZ:
Úgy gondolom, a legkönnyebben a fitnesst tanultam meg, de egyik sem állt tőlem messze. Régebben táncoltam, úgyhogy nem esett nehezemre megtanulni a koreográfiákat.

A Three Beauty of the World - Hungary 2007 három királynőjeMZ: A versenyzés mellett modellkedsz is?
RSZ:
Nem modellkedem, ez a szakma nem érdekel annyira, és ahhoz alacsony is vagyok. A média világában szeretnék elhelyezkedni, ezért szeptembertől egy aerobik oktatói iskola mellett, a Budapest Média Intézetbe fogok járni. A jövőben majd egy saját műsort szeretnék szerkeszteni, esetleg vezetni, bár az nagyon nehéz. Most elsősorban arra próbálok hangsúlyt fektetni, hogy képezzem magam, a beszédtechnikámat.

Képek a Three Beauty of the World - Hungary 2007 szépségverseny döntőjéről - Szentendre, 2007-08-17
Fotók a Three Beauty of the World - Hungary 2007 szépségverseny backstage-éről - Szentendre, 2007-08-17


Írta: MZ , Dátum: 2007-09-14






ALMAF