A WMN Hiúságok Vásárának vasárnapi backstage-e (április 15.)

Míg Istenes László a manökenek színrelépése előtt kedvébresztő kommentárjaival csigázza a divatra szomjas nagyérdeműt,


WMN <a href='/hiusagok-vasara.html' title='Hiúságok Vására'>Hiúságok Vására</a> backstageMindent vagy semmit!

Míg Istenes László a manökenek színrelépése előtt kedvébresztő kommentárjaival csigázza a divatra szomjas nagyérdeműt, nevezetesen, ha tudnánk, mennyi izgalmas dolog folyik a háttérben, amiről mi, lévén egyszerű, földi halandók, sajnos lemaradunk…, mindenből részét kivenni igyekvő magam elszántan kotor a rendetlenségéről hírhedt női táska mélyén rejtező mobilkészülék után. Milliomos ugyan, a telefonos segítséget igénybe véve sem leszek, Körtvély Adrienne divattervező vezetésével viszont bátran lépem át a kiváltságosok demarkációs vonalát, emelt fővel ballagok a kulisszák mögött rejtező modellrengetegbe, meggyőződni, mi mindenről beszél a jóvágású konferansz.



Öltöző

Az öltözőhelységek külső ponyváján fehér cédula fityeg, a csoportokba osztott manökenlányok nevét és pontos méreteit hirdetve. A magasságon túl, fény derül a kebel, derék és csípőméretekre is. Sok időm persze nem jut a nyilvánosságra hozott adatok böngészésére, ha nem akarok lemaradni a sátrakban folyó eseményekről, nosza, beljebb kell merészkedjek.

TrüfELLE bemutató, <a href='/modell.html' title='modell'>modell</a> Túróczi Réka Kolyvek Antónia, a trüffELLE! tervezőcsoport bájos, szőke hölgytagja épp a regálokon függő aranyruhákat igazgatja, még az utolsó percben is érkezik néhány, így aztán az előre lebeszélt sorrend is borul. Míg tisztázódik, ki hányadikként léphet kifutóra a modellek közül, a majd valamikor a műsor közepén színre lépő Túróczi Réka sebtében bújik az általa bemutatásra kerülő fehér csipkeharisnyával kombinált sejtelmesen átlátszó ruhácskába. A sötéthajú szépségen remekül mutat a világos tónusú kompozíció, csak a fehérnemű színével van baj, a fekete alsónemű nem illik a világos összeállításhoz. Más nem marad, a tökéletesség érdekében, cserélni kell azt is.

Frizura

Míg a ruhapróba zajlik, magam az átellenben fekvő sátorhoz sétálok, ahol az egyelőre még farmerbe, torna-, vagy babacipőbe bújt manökenek frizurája készül. Ahogy azt már megszokhattuk, ismét Perényi Ádám mesterfodrász szorgos csapata tüsténkedik a lányok körül, a fiatal fodrászhölgyemények hajremekeik elkészítése közben se a sütővasat, se a hullámcsatokat nem kímélik.

HIúságok Vására backstageMZ: Milyen frizurák készülnek a délutáni divatbemutatóra?
Horváth Adrienne:
Nagy divatházaknak készítünk frizurákat, Orlandónak, Monarchiának. Elegánsabb frizurákat kell készítenünk, ráadásul a divatházak kérték is, hogy a lányok tarkópontját hangsúlyozzuk, tehát most minden modellnek valahogy hátra fogjuk a tarkójába készíteni a frizuráját, természetesen azért próbáljuk ezt a lehetőségeinkhez mérten variálni.

MZ: Mennyire kaptok szabad kezet az alkotásban?
HA:
Most mindenkinek meg van kötve a keze, hisz a tarkópontok elég konszolidáltak és elég elegánsak, tehát itt a mostani divatot csak nyomokban tudjuk bevinni, becsempészni a frizurákba, például tupírozni egyáltalán nem tupírozunk, csak lapvassal tűzünk hajakat.

MZ: Két divatbemutató között jut idő a változtatásra?
HA:
Természetesen, hogyha szétcsúszik vagy történik valami a frizurával, akkor ott állunk a színpad bejáratánál és megigazítjuk. Viszünk oda hajlakkot, hajtűket és korrigálunk.

MZ: Hány frizura készült a három nap alatt?
HA:
Sok, hát nem tudom, itt most tíz modellünk van, őket csináljuk és voltak még reggel is egy páran. Egész nap itt vagyunk, reggeltől estig, mert nemcsak az elkészített frizurák, hanem a korrigálás is a mi gondunk. Ha nem épp divatbemutatókon, a hatodik kerületben lehet megtalálni minket, a Desseffy utca 13-ban van szalonunk.

Make-up

Bár az alkalmi fodrászatban is sok modell csücsül, kétségkívül sminkre várakoznak a legtöbben. A két make-up felelős előtt egész asztalnyi sminkszer hever, ecsetek és festékek hada sorakozik katonás rendben. A modellek szinte futószalagon érkeznek, gyors egymásutánban váltva egymást a székekben. Kinek a szeme, kinek az ajka szorul korrekcióra, a rúzsozást illetően Körtvély Adrienne ad utasítást a sminkeseknek. „Legyen szájuk!” – mondja mosolyogva a modellekre célozva.

Míg a lányok szépülnek, Illés Erikát, a divatbemutatók egyik főszereplőjét az előkészületekről faggatom. „Igazából nem volt erre sok gyakorlás. Volt ruhapróba és előtte megbeszéltük a koreográfiát is, ami most nagyon egyszerű, hiszen egyesével mutatjuk be a ruhákat. Minden nap van smink, felpróbáljuk az aktuális divattervezőknek a ruháit. Olyan három, négy órával előbb jöttünk ide a helyszínre.” – válaszolja a barna szépség és már suhan is tova.

Hiúságok Vására backstage A make-upokat illetően a szőke sminkes hölgytől érdeklődöm. „A mai napon egy ilyen bronz, arany, padlizsán árnyalattal hangsúlyoztuk a szemeket, szájfénnyel dolgoztunk, tegnap és tegnap előtt pedig a lila és a rózsaszín az, ami igazából dominált a sminkekben, tehát teljesen más sminket csináltunk ma, mint az előtte lévő napokon. Minden tervezőnek más volt az igénye, előtte természetesen végignéztük a ruhákat és ahhoz igazítottunk.” – feleli faggatózásomra.

Az idő egyre jobban szorít mindenkit, tényleg csak percek választanak el bennünket Stumpf Imre és a TrüffELLE divatbemutatójától. Más tisztem nekem sem marad, jó szerencsét kívánok mindenkinek, mielőtt elhagynám az Istenes László által égbe emelt, kulisszák mögötti világot.

(Visszatérni, márcsak a sikeresen lezajlott divatbemutatók után térek vissza, egy közös pezsgős koccintás erejéig. Aki a modellek közül épp nem vezetett, szintén örömmel emelte poharát a TrüffELLE sikerére...)

Fotók a TrüfELLE divatbemutatójáról, WMN Hiúságok Vására - 2007-04-15

Fotók a Hiúságok Vására backstage-ről, 3. nap - 2007-04-15


Írta: MZ , Dátum: 2007-04-21






ALMAF