Fehérnemű A-Z-ig, azaz Rösch, Felina és Mey fehérneműbemutatón jártunk (február 11.)

Légy dúskeblű, vagy tartozz az elől deszka, hátul léc típusba, fehérneműre neked is szükséged van.


A Kelet varázsától a német pedantériáig

Légy dúskeblű, vagy tartozz az elől deszka, hátul léc típusba, fehérneműre neked is szükséged van. Akár sportos kétrészesre támad gusztusod, akár a minden férfiálomban ott kísértő harisnyakötős álomra vágysz, az 1886-ban, eredetileg fűzőgyárként alapított Felina cég, a Mey és Rösch márkákkal társulva, minden igényedet kielégíti. A Fehérnemű A-Z-ig vevőtalálkozón nemcsak a kereskedők, de a cég törzsvásárlói is megismerhették a 2007/08 Ősz/Téli fehérnemű újdonságokat.



Aki korán kelt…

Ha aranyat nem is, a szervező cégek, élén a Felina, jóvoltából, izgalmasabbnál-izgalmasabb darabokra bukkanhatott. Nemcsak a mesés fehérneműk fantázianevébe szőtt Párizs szó, már a rendezvénynek otthont adó helyszín neve is franciásan cseng! A bemutatók idén is ragaszkodtak a jól bevált Bourbon Rendezvényházhoz, ahol immár 11. alkalommal fogadták finom reggelivel az érkező vendégeket.

Aprósütemények garmada illatozott, zserbók és omlós linzerek kellették magukat az éhesek tányérjain. Az Aranyglóbusznak köszönhetően a várakozás perceit szín-és fényterápiás felmérések-kezelések töltötték ki. Aki az előtérnél mégiscsak beljebb merészkedett, az a három kiállító cég standjainál bámészkodhatott kedvére, a falikárpitokkal ékített teremben felkészült eladók serege fogadta a megrendeléseket.

 

Mi folyik a kulcslyuk mögött?

Míg mások a kínálatból szemezgetnek, mi a háttérben elnyúló, egybefüggő, fekete paravánt vesszük szemügyre, melyet váratlan, kulcslyukszerű kivágás bont meg. Lassan vörös, kék, fehér fények kezdenek cikázni odaátról, halk zene csendül. A modellek ugyan még nem léptek kifutóra, de már a színpad mögötti tér is a jelenetek helyszínéül szolgál: a kivágásban előbb csak táncolnak, később a divatbemutató folyamán egymást öltöztetik a lányok. A koncepció tagadhatatlanul érdekesnek bizonyul, már időnek előtte felcsigázva minden látványra szomjas vendéget…

 

A Kelet varázsa, avagy minden, ami Rösch

Álmos szépségek hada lepi el a kifutót, fejtetőre húzott szemfedőkkel, nyújtózkodva lépdelnek a mezítlábas, pizsamás kisasszonyok, nyomukban kockás alvódresszben igyekszik az úr. Majd láb- s lélekbizsergető zene csendül, a keleti dallamokhoz keleti csípőmozgás dukál, kandi tekintettel lessük az elefánt motívumokkal ékített kékben és rózsaszínben pompázó, hosszú avagy térdig érő hálóingek hömpölygését.

Ezúttal, az egzotikumot hangsúlyozva, a fejfedő is aranyszínben úszik. A fehérneműk közül a lilák viszik a prímet, az apró virágmotívumokkal díszített pamut hálóingeken túl, az alsó- és felsőrészek is egyszerre számíthatnak sportosnak és nőiesnek.

 

Természetesen az elegánsabb vonalat is megtaláljuk a Röschnél, a már a márkában is jelzett Párizs szó, garancia az előkelőségre és a minőségre. A nőies darabok közül a rózsaszínnel bolondított, szürke, kétrészes „nemcsak hálóruhákat” a V kivágás avatja nem hétköznapivá, ahogy a fekete, fehér selyemruhácskákat, köntösöket finom csipke szegélyezi.

 

A bohókás, gyermeki énüket nem feledő hölgyeményeknek a Rösch zöldségekkel, gyümölcsökkel vidított pizsamákat kínál. Az élénk színekben, pirosban, zöldben bővelkedő kétrészesekhez, a modellek szalmakalapot csaptak kobakjukra s még egy sárgarépákkal megpakolt szalmakosárkával is megspékelték a látványt. A fináléhoz választott francia gyermekdalt, nemcsak ők, a közönség is végigtapsolta.

 

Látványos kebelmustra a Felinánál

Ha már a Rösch oly találóan élt a kiegészítőkkel, nem tudjuk, hogyan is jellemezhetnénk a Felinát! Mindjárt a látványos antréban  selyem masnikkal csatolt fehér, fekete tüll lepleket passzított a feketében, fehérben, pirosban úszó, kosaras csipkefehérneműkhöz.

A találékonyság természetesen nem merült ki ennyiben! A rózsaszín-vörös virágokkal ékített csodaszép zöld alsóneműket, karra fűzött, bimbózó virágfejekkel viselték a csinos modellek, sőt még mennyasszonyt is láttunk! A hófehér, míderszerű felsőrészt s a hozzátartozó alsót nemcsak az anyag nemessége, a férfitekinteteket vonzó dekoltázs, avagy a csipke avatta ünnepivé, az alkalomhoz illő, ugyancsak hófehér csipkekesztyű, az ara kezében virágzó, rózsaszín törpecsokor is hozzájárult ahhoz, hogy lélegzetelállító legyen a hatás.

 

A keleties vonal, úgy látszik nagyon népszerű lesz a ránk következő télen, minden bizonnyal a Felina sem véletlenül élt vele! A mesés fehér ruhácskákban, a lágy köntösökben szinte háremhölgynek tetszettek az 1001 éjszaka meséibe illő modellek, csillogó aranyhajpántjaikkal babonázva meg a nézőközönséget.

És, ha már a finom erotikánál tartunk, a fináléban ez az irány csak még erőteljesebbé fokozódott. A barna, fekete csipkékhez hosszú, fekete selyemkesztyűt húztak a lányok, melyen a sötétségbe szikrázó ezüstékszerek, óra és nyaklánc, még intenzívebb fénnyel ragyogtak.

Az abszolút nőiesség jegyében fogant záró tour, igazi Moulin Rouge hangulatot ébresztett, ámbátor nyugodt szívvel állíthatjuk, a harisnyakötős, míderes csodákban riszáló szépségek még a népszerű kánkán táncosnőket is felülmúlták.

 

Színház a Meynél is

A feltörekvő német márka apait, anyait beleadott a színházcsinálásba. Esetükben nemcsak kellékekről és kiegészítőkről kell szólnunk, nevezhetnénk őket akár a „jelenetezés” nagymestereinek is! A csábítás receptje, mellyel a közelgő Valentin nap alkalmából, legalább kedvesed kedvéért, te is nyugodtan kísérletezhetsz: A lemoshatatlan trendszínekben, feketében és csokoládébarnában megálmodott csíkos fehérneműkhöz, ragadj antik hatású, fekete sétapálcát, nyakad köré, csuklódra kanyarints finom csipkekézelőket, indítsd el a magnóba helyezett francia sanzonokat tartalmazó kazettát, és sétálj, csakis ahogy a ritmus diktálja! - a hatás nem marad el.

De a férfifantáziát szintúgy beindító, dandys hatású, nyakkendős, kalapos, fekete térdzoknis „körítés”, ahogy azt a divatbemutatón megcsodálhattuk, sem rossz választás. Hogy a csibészes külső mögött érzékeny női lélek lakozik, arról bizony mindenkit, első látásra meggyőz, egy kivillanó formás hátsórész, avagy egy majdnem kockás has, hogy a dekoltázsról már ne is beszéljünk! A musicales, szvinges beütés természetesen továbbra is kötelező!

 

A hózentrógeres, svájci sapkás, lakkbőrcsizmás megoldás a sportos-elegáns megjelenés híveinek ajánlható, a barnaneműkhöz ez is kiválóan passzol. Hogy német márkáról van szó, arra a poroszos fegyelmet sugárzó gatyamadzag is tanúság, de a fináléban hangsúlyozott military-look kellékei - a modellek kivételesen zöld pólóban, zöld alsórészben masíroztak a kifutón, a derékra kötött bőrszíj, a narancsos fejkendőkbe bugyolált frizurák, a lábra kapott gumicsizma, a sárfoltokkal ékített bronzos bőr, mely az alsóneműkből kivillant – talán még ékesebb példái ennek.

Hogy a fegyelem egy mosollyal mégis oldható, lazítható, arról Sarnyai Eszterék győztek meg minket, akik már odáig is, a majd’ egy órás divatbemutató során kacér oldalra pillantásaikkal hergelték a nagyérdemű közönség hímnemű tagjait.

Kislányokként játszadozva, sportladykként lépdelve, avagy szuper szexi dívákként vonulva, mindenesetre híven demonstrálták, mit is takar a Fehérnemű A-Z-ig.

Fotók a Fehérnemű A-Z-ig bemutatóról, Felina fehérneműkről - Bourbon Rendezvényház, 2007-02-11

Fotók a Fehérnemű A-Z-ig bemutatóról, Mey fehérneműkről - Bourbon Rendezvényház, 2007-02-11

Fotók a Fehérnemű A-Z-ig bemutatóról, Rösch fehérneműkről - Bourbon Rendezvényház, 2007-02-11


Írta: MZ , Dátum: 2007-02-22






ALMAF