2007-08 ősz-tél

Az International Fashion Show 2007 vasárnapi bemutatóján jártunk

Márton-Végső 2007Aszfalttól a márványpadlóig

Az International Fashion Show 2007 zárónapján, 2007. október 28-án, a Show-Room Rendezvényház és Élményközpontban bárki megtalálhatta a magáét: kit Luu Anh Tuan citrommal kombinált feketéi, kit az Eclectick termópulcsijai, kit az Aquanauta kis feketéi vagy az Invite Concept bőr és kötött kelméi nyűgöztek le. A Márton-Végső tervezőpáros pliszírozott, flitteres egyberészesekkel köszöntötte a telet. Végül sci-fi lakkbőr kabátkákat kaptunk a horvát Hippy Gardentől, majd lingerie vonalú muszlinruhácskákat a brit Louis de Gamatól.


A KATTI ZOÓB nagybemutatója a Zsolnay manufaktúrával karöltve

Kislányos sikk

A magyar divat nagyasszonya, Zoób Kati esti gyönyörködésre invitálta ezer barátját. Na jó, ez így túlzás, nem volt mind barát, de az ezer és az invitáció stimmel: a nagyestélyis tömeg szigorúan csak a Zoób Katti divatháztól kapott meghívóval léphetett be a T-Com Székházba (ex Matáv Székház), hogy megcsodálhassa a divattervezőnő évi egyszeri nagybemutatóját. A nézőtérre belépve úgy tűnt, mindenki eljött, és nem is hiába: a Zsolnay porcelánokból épített, díszes medvefog ékszerek, és a sötétlilában, szentjánosbogár-zöldben, aranyban-ezüstben szikrázó, fényesen csillogó kelmék egy sikkes, játékos jövő szezonról meséltek.


A Zsolnay - KATTI ZOÓB 2007 TavaszNyár és 200708 ŐszTél divatbemutató

Zoób Kati és az eozin

Alig fél órával vagyunk a Zsolnay - KATTI ZOÓB divatbemutató után, igaz ez már egy másik helyszín, a kifutó melletti széksorokat réges-rég magunk mögött hagytuk. Irány a félig-meddig kulisszák mögötti világ! Bár modellek csak egy cola lightért, vagy egy szem pirosló almáért térnek be ide, attól még izgalmas lehet. A T-Com Székház apró, faburkolatú termében jegyzetfüzetekkel, kamerákkal, fotóaparátokkal felszerelkezve minden pogácsázó, szőlőszemeket majszoló sajtós a divattervező, Zoób Kati érkezésére vár. Lassan a morajlás is elül, némaság lesz az újságíróktól zsúfolt helyiségben, Steiner Kristóf is csak kínai kutyuskája fején simít. Persze mit is mondhatnánk? A talpig feketeruhás, szerény hölgyeményről nem lehet másként, csak legekben beszélni. De hogy miként vélekedik munkásságáról ő? – gondolatnyival közelebb kerülni elképzeléseihez, terveihez, ragyogó alkalom nyílt a sajtótájékoztatón.


Fehérneműt A-Z-ig!, avagy sajtótájékoztató az alsóneműtrendről

Minden, ami fehérnemű

Hogy mire, mire nem épül egy dallamban nagyon hangzatos, látványban nagyon intenzív fehérneműbemutató, csak kapizsgáljuk, de hogy a klasszikus fekete-fehér és bordó mellett a barna és a csipkés „kombiné” is elhagyhatatlan tartozéka lesz öltözékünknek az év második felében, abban biztosak lehetünk. A Rösch, a Felina és a Mey fehérneműcégek képviselői a modellek színre lépése előtt - mintegy sajtótájékoztató jelleggel - részletesen ismertették velünk a 2007/08 Ősz/Téli alsóneműtrend újdonságait.


Fehérnemű A-Z-ig, azaz Rösch, Felina és Mey fehérneműbemutató

A Kelet varázsától a német pedantériáig

Légy dúskeblű, vagy tartozz az elől deszka, hátul léc típusba, fehérneműre neked is szükséged van. Akár sportos kétrészesre támad gusztusod, akár a minden férfiálomban ott kísértő harisnyakötős álomra vágysz, az 1886-ban, eredetileg fűzőgyárként alapított Felina cég, a Mey és Rösch márkákkal társulva, minden igényedet kielégíti. A Fehérnemű A-Z-ig vevőtalálkozón nemcsak a kereskedők, de a cég törzsvásárlói is megismerhették a 2007/08 Ősz/Téli fehérnemű újdonságokat.


Árkád Őszi Divathét 2007 VIP bemutató (szeptember 26.)

Árkád 2007New York, karnyújtásnyira!

Ki mondta, hogy butikáruból nem lehet ízlésesen felöltözni? - biztosan nem Lukács Gabi, divatbemutató rendező vagy Lakatos Márk, stylist, akik az ÁRKÁD őrületes divatshow-jával épp az ellenkezőjét próbálták bizonyítani egy falat Amerikát lopva az Őrs vezér téri beváráslóközpontba. A trendi outfitek összeállításakor a nyerő páros gondolt a vékonyabb és a vastagabb pénztárcájúakra. Az alsóneműktől a sportholmikon át egész a hipertrendi darabokig terjedő 2007/08 Ősz/Téli kínálat színesebb, játékosabb már nem is lehetne!


Nicola de Main divatbemutató a Nagy Britmánia 2007 nyitónapján

Nicola de Main porcelánbabái


A 200708 ŐszTéli divat

Árkád 2007Egyszínűen nagyszerű

Lássuk, merre vezetnek  most a divatvilág, azaz New York, Párizs, London és Milánó kifutói! A budapesti  ÁRKÁD bevásárlóközpont jóvoltából az alábbiakban pontos képet kaphatsz arról, melyek a 2007/08 Ősz/Téli szezon trendjei színben, textilben, kiegészítőben, sminkben és frizurában. Elöljáróban annyit, hogy az aktuális retro az 1940-es évekig repít vissza, de ellenpontként azért ott a High-tec is a divatpalettán. Színben a narancs, a rózsaszín, a kék, a szürke és a zöld megfelelő árnyalatait használd és lehetőleg nagy felületen, minta nélkül, óriási kiegészítőkkel tarkítva a hatást. Frizurád pedig - ha trendet akarsz - legyen raszta, kreppelt, vagy keményen vágott, de mindenképpen hullámos.


Szezon


33. Cipőbörze Nemzetközi Bőr- és Cipőhét Szakkiállítás lesz

Bőr- és CipőhétVásárra vitt bőrök

A 33. Nemzetközi Bőr- és Cipőhét Szakkiállításon és kísérőrendezvényén, a Moda-Tex Budapest Divat Szakkiállításon, 2006. szeptember 30. és október 2. között felsorakoznak a hazai és külföldi alapanyag- és késztermékgyártók, valamint szakmai képviseletek a budapesti SYMA Csarnok standjain. A cipőgyártók itt már jövő évi, 2007/08 Ősz/Téli modelleket mutatják be, ahogy a nagykereskedők is egy szezonnal előbbre járnak. És bár ez elsősorban szakkiállítás, ahol az üzletek nagyban köttetnek, azért nem érdektelen látvány kínálkozik a kívülálló cipőmániásoknak sem.


Makány Márta 2007 TavaszNyár, 200708 ŐszTél divatbemutató

Vastapssal ünnepelt aranyos csillogás

Makány Mártáról nehéz elhinni, hogy egyre csak felfelé ívelő pályája kezdetén elsősorban férfiruhák tervezésével foglalkozott, annyira ért, annyira folyékonyan beszél a nők nyelvén. Legyen szó az utcai viseletre szánt, de exhibicionizmussal megáldott hölgyeknek ajánlható mesés darabokról, vagy a varázslatos haute couture csodákról, az a finom stílusérzék, ahogy a textilekhez nyúl, nem megkérdőjelezhető. Erről tett tanúbizonyságot december 4-én, a XI. kerületi Pappas Mercedes Szalonban rendezett divatbemutató is, amelyen Makány Márta 2007 Tavasz/Nyári és 2007/08 Ősz/Téli kollekcióját ismerhette meg a meghívott közönség. A helyszín megválasztása része a hagyományteremtésnek: a Nara Szalont erősítő divattervező 2004-ben szintén a virágokkal borított autócsodák hátterében vonultatta fel remekbe szabott ruhakölteményeit.


Náray Tamás 200708 ŐszTéli kollekciójának nagybemutatóján jártunk

Náray TamásÚjragondolt klasszikusok, lezser elegancia

120 ruha, 33 lány, 8 sminkes, 25 öltöztető, közel 1000 vendég – ha numerusokban szeretnénk kifejezni, valahogy így festene Náray Tamás nagyszabású kollekció bemutatója. Igaz, a számmisztika ezzel közel sem ér véget, a klasszikus kosztümkabátkák, vagány nercbundák, finom csipke pelerinek, földet seprő estélyik doajenje, immáron 20. évfordulóját ünnepli a divat világában. A fényűző előadás nem csak a jeles alkalomnak szólt, a tervezők tervezője a nemrégiben adományozott állami kitüntetés előtt is szerette volna illő módon leróni tiszteletét.


A Societá 200708 ŐszTéli kollekciójának divatbemutatóján jártunk

Societá 2007Itt van az ősz, itt van újra…

S ha itt az ősz, akkor nem csak a fák öltöznek szép, színes ruhákba, de bizony nálunk, embereknél is új kollekcióval rukkol elő a divatvilág minden szereplője, legyen bár elegáns, sportos vagy bohém, drága vagy a még annál is drágább vonal képviselője. Mi sem voltunk restek, s felkerekedtünk, hogy meglessük a Societá (ejtsd: szocsiétá) 2007/08 Ősz/Téli kollekcióját, amely a Wiener Kaffeehaus asztalai között debütált, a rózsadombi Rózsakert Bevásárlóközpont első emeletén.


A Luxus Brand kiállítás VIP napján jártunk (november 16.)

Varga DesignMárkafüggőség vagy művészet?

A háromnapos Luxus Brand szakkiállítás és vásárnak a sétálóutcává avanzsált Király utca gyöngyszeme, a VAM Design Center adott otthont. A kétemeletes komplexum minden zuga kihasználásra került: a földszinti sarokban a Varga Design luxusékszerei ragyognak, megannyi formatervezett, modern berendezési tárgy kelleti magát, az emeleten többek között Forgó Diána Napsugár Milánót idéző kollekciója bájolja a nagyérdeműt, de a szivar szerelmesei is meglelhetik kedvenc „bűzrúdjaikat”. Aki sétálás helyett mégis inkább csinos manökenekben gyönyörködne, megkapja a magáét az is, Allegra Boticelli, Bodza Csoport és Dog Things divatbemutatók várják a rendezvény látványra szomjas látogatóit.


A Wella Professionals Team fodrászbemutatóján jártunk (november 20.)

WellaHajvarázs a porondon

A Wella 2008-as hajtrendeket bemutató, show-elemekkel tarkított fodrászbemutatójára meglehetősen szokatlan környezetben került sor. Az egész napos eseménynek otthont adó Fővárosi Nagycirkusz porondján nemcsak a hajvirtuózok krémje, Krizsán Győző, Papasz Vasziliosz, a Nap Fodrászának kikiáltott Pikler Tibor – a sort hosszasan lehetne folytatni – tette tiszteletét, a rendezvény konferanszaként Tillát köszönthettük, aki a Megasztár és a Megatánc gyöngyszemeit szintén dobogóra csalta. Míg a háttérben olyan sminknagyágyúk dolgoztak a felvonuló modellek szépségén, mint Sipos Zita és csapata, vagy Gáspár Viki, a produkciók zömének rendezéséért Lakatos Márk és Lukács Gabi összeszokott párosa felelt.


Náray Tamás 200708 Téli szalonbemutatóján jártunk (november 21.)

NárayNapfény a télben

Két Csillag születik között a divattervezők doaenjének, Náray Tamásnak még egy szuperlatívuszokban elbeszélhető kollekció megtervezésére is futja idejéből, mert, mint mondja: „A zsűritagság mellett számomra éppoly fontos, hogy praktizáló tervező legyek.”. Az idei tél nem a szürkékről és a barnákról szól, vagy csak áttételesen, a kreációk türkizben, marokkói narancsban, orchidearózsaszínben és világos mentazöldben kápráznak, a megunhatatlan piros-fekete-fehér szentháromságán túl. Tekintettel a korai báli szezonra a szoknyás, kiskosztümös összeállításokon túl, az öltözéksorból díszítettségükkel kitűnő estélyikben sincs hiány. Arany, ezüst, fekete – hisszük vagy sem, egy-egy mesés darabban 120 munkaóra feszül.


A Budapest Fashion Week 200708 ŐszTél zárónapján jártunk

KenguruTengerészlánytól a selyemfiúkig

Az Ybl Palota impozáns kritálytermében megrendezésre kerülő Budapest Fashion Week ismét a fiatal tervezők kezébe adta a stafétabotot, hogy hol színes, hol utópisztikusan kozmoszi kreációikkal kápráztassák el, hökkentsék meg a publikumot. Orosz Réka selyembe álmodta modelljeit, Gere Márta Georgina jégvirágos táskákkal lepett meg bennünket, a Fufavi a csíkos fogalmát értelmezte újra, a Mid ízig-vérig nőies holmikkal rukkolt elő, Tánczos Tündétől fantázia után szabott ezüstszereléseket kaptunk, Iványi Kata a pöttyes retro anyagokkal operált, az est házigazdája, Kenguru pedig Transzilvánia ihlette, pörgős, dinamikus kollekcióját vitte kifutóra.


TrüffELLE! divatbemutató az OTP Bank Lovas Világkupán (december 9.)

TrüfelleEgy falat pikáns kényeztetés

Merészet gondolt az ex A Nő Négyszer tervezőcsoport két tagja, Kolyvek Antónia és Körtvély Adrienne. A Csehországot, Párizst, Tokiót megjárt duó ezúttal a Papp László Sportarénában vonultatta színpadra lilában, aranyban úszó finom, nőies költeményeit, a lovassport szerelmeseinek pedig külön pegazusnyomatos selyem kelmékkel kedveskedett. És ha már három napig tartó Lovas Világkupa, stílszerűen a modellek is lófarokba kötött hajjal rótták a kifutóhosszakat, kezükből az ostor, fejük búbjáról a lovaglósapka sem hiányozhatott.


Tóth Bori 2008-as ruháinak bemutatóján jártunk a Kiscelli Múzeumban

A kolostorból lett múzeum és a divat találkozása a csillagok alatt

Visszafogott nőiesség, szelíd báj és elegancia - ezek jellemezik Tóth Bori legújabb kollekcióját, amelynek darabjai „semmit” sem mutatnak, de mindent sejtetnek, nem provokatívak, hanem figyelemfelkeltőek, nem „kirakják”, hanem kihangsúlyozzák a női bájakat. A különbség a kifejezések közt csupán árnyalatnyi, a lényeg mégis ezekben rejtőzik. Fifikás fazonok, csupasz vállak, kivillanó térdhajlatok, sokszor ennyi is elég, s valljuk be, ezeknél ledérebb leplek nem is illettek volna igazán az eseménynek helyszínül szolgáló exkolostor - ma Kiscelli Múzeum - patinás falai közé. December 11-én este ugyanis nem a szerzetesek nyitották kései imára a szájukat a boltívek alatt, hanem az ifjú és tehetséges divattervező-iparművésznő legújabb remekeit csodálhatták meg a kíváncsi egybegyűltek.





ALMAF