11. Lakástrend & Design Kiállítás 2008 (március 6-9.) - 1. nap

A lakberendezés és tárgytervezés hazai seregszemléje, a 360° Lakástrend és Design kiállítás idén tizenegyedik alkalommal vállalkozott a hazai otthonteremtés formálóinak


Lakástrend & DesignHelyszíne: Műcsarnok, Gödör Klub

A programról részletesen: 11. Lakástrend & Design Kiállítás 2008 (március 6-9.)



A lakberendezés és tárgytervezés hazai seregszemléje, a 360° Lakástrend és Design kiállítás idén tizenegyedik alkalommal vállalkozott a hazai otthonteremtés formálóinak, designereinek, forgalmazóinak és gyártóinak egybefogására és felvonultatására. Egy újabb évtized megkezdése mindig valami változást jelent, a visszatekintést ígéretes tervek írják felül, míg a nosztalgiát a jövő koncepciói és célkitűzései. 2008-ban a 360° Lakástrend & Design kiállítást is minden ízében áthatja a megújulás: az érdeklődők ismeretlen ösvényeken - új helyszíneken, programokon és designfórumokon - barangolhatnak a felfedezés reményében.

Az egyik legjelentősebb eredmény, hogy az elmúlt tíz év alatt a budapesti kiállítás naprakésszé vált és a rangos nemzetközi lakberendezési, valamint designkiállításokon érzékelhető változások, új trendek a műcsarnoki bemutatókon szinte ugyanabban az évben megjelentek. A kiállításnak nagy szerepe van a neves nemzetközi gyártók és világhírű tervezők munkáinak megismertetésében, a design iránti igény felkeltésében, illetve a hazai lakberendezés színvonalának érzékelhető emelkedésében. Ugyanakkor vitathatatlan érdeme, hogy a magyar designerek számára is komoly megmérettetési terepet biztosít, kiváltképp a "madeinhungary" tárlatnak köszönhetően, amely ebben az évben - elszakadva az anyarendezvénytől - új helyszínen, a belvárosi Gödör Klubban kerül megrendezésre.

A hazai fiatalok mustráját pályázatra beérkezett, szakmai zsűri által kiválogatott munkák alkotják majd, de a tehetségek alkotásai mellett ugyancsak itt ismerkedhetünk meg a formatervezéssel, belsőépítészettel és lakberendezéssel foglalkozó egyetemek és iskolák tevékenységével is, bepillantást nyerve azokba a szellemi műhelyekbe, ahol a jövő tervezőit képzik.

Idén két új tematikai egységgel bővül a 2008 évi 360° Lakástrend & Design. Egyrészt a "madeinhungary" kiállítással azonos helyszínen, a Gödör Klubban debütáló, a kelet-európai tervezőket felvonultató "med" (meeting of eastern design) rendezvénnyel, másrészt a "trendhecc" nevű off-line programsorozattal, amelynek keretében belvárosi kávézók, klubok és galériák kreatív találkozási pontként kapcsolódnak be a négy nap eseményeibe, kiállításaikkal támogatva az építészet, a divat, a formatervezés és a vizuális kommunikáció jobb megértését.

Az EXIT Színpad divatprogramjai:
A március 6-i (csütörtöki) program részletesen:
11.00-20.00 folyamatos filmvetítés: MOME Animációs Filmek és RETRO DIVATKLIPEK MAGYAR IPARMŰVÉSZEKRŐL

Jegyvásárlás két helyszínen!
Műcsarnok, Gödör Klub.

BELÉPŐJEGY: 1500 Ft
4 NAPOS BELÉPŐJEGY: 4000 Ft
DIÁKJEGY: 1000 Ft (csak csütörtökön és pénteken)

forrás: lakástrend


Írta: HazaiDivat.hu , Dátum: 2008-03-05






ALMAF