A Pastell Studio 2008 Tavaszi, Navona casual kollekciójának bemutatóján jártunk (március 11.)

S ha itt a tavasz, akkor itt az ideje a megújulásnak is. Ám nem csak mi magunk lehetünk részesei ennek az újjászületésnek, hanem becses ruhatáruk is.


Itt a tavasz, itt van újra… 

S ha itt a tavasz, akkor itt az ideje a megújulásnak is. Ám nem csak mi magunk lehetünk részesei ennek az újjászületésnek, hanem becses ruhatáruk is. Végre búcsút inthetünk a nagykabátoknak, a vastag pulcsiknak, komor színeknek, s helyet csinálhatunk szekrényünkben a lenge anyagoknak, könnyed fazonoknak s vidám pasztelleknek. Ebben pedig ki más is lehetne segítségünkre, mint a Pastell Studio és tehetséges tervezője, Megla Rózsa, aki március 11-én az Apetito Restaurant & Cafe falai közt mutatta be legújabb tavaszi kollekcióját, a Navona casual fiatalos, sportos, de mégis elegáns vonalvezetésével kápráztatva el az egybegyűlteket.Bon Ap(p)etit(o)

Apetito Restaurant & CafeIgazán impozáns környék adott otthont Megla Rózsa bemutatójának: a Mátyás- templomot, a Halászbástyát s a Hilton Hotelt mondhatta szomszédjának a Pastell Stúdiónak kifutót biztosító Apetito. Szemerkélő esőben szálltam fel a várbuszra, amely gyorsan robogott velem a Szentháromság tér felé. Viszonylag korán érkeztem, s mivel, az eső ellenére is, kellemes volt az este, nem siettem az étterembe, hanem esernyőm alá bújva sétálgattam kicsit a patinás épületek között, majd a Halászbástyáról szemléltem meg a csodás kilátást. Élveztem, hogy végre nem kell vacogni a mínuszokban, csak a látványra és a bennem keltett érzésekre figyeltem. Ezek után nem is meglepő, hogy igazán vidám hangulatban ékeztem a bemutatóra, ahol - mint valami éhes vándor, aki végre terített asztalhoz ülhet – jó étvággyal faltam a szebb, melegebb idő ígéretét magukban hordozó ruhák látványát. A tavaszi kollekcióra rajtam kívül egy egész hadseregnyi ember bizonyult kíváncsinak, köztük Tóth Laura, a Milánóból épp most hazaérkező fiatal modell és Koller Kata, a Miss Hungary legutóbbi győztese is.

Sportos lazaság és visszafogott elegancia

Pastell Studio, Megla Rózsa - 2008 tavaszAzt, hogy a Pastell az abszolút nőiesség és a finom stílus híve, már az első néhány elém libbenő ruhadarab után megállapíthattam. A lányok jöttek sorban: vászon toppokban, mintás hagymaszoknyákban, kiskosztümben, végtelenül lenge, térdig érő tavaszi ruhákban, s én a többi vendéggel egyetemben ott ültem egy nagyon kiegyensúlyozott és harmonikus kollekció darabjait szemlélve. Minden modellen ugyanazt a hangulatot véltem felfedezni, a meghökkentéstől, polgárpukkasztástól és hivalkodástól mentes szelíd nőiességet.

Ekhó: Hogyan jellemeznéd a ma este felvonuló modelleket?
Megla Rózsa:
Ezekkel a ruhákkal már a tavaszi kollekció megismertetése a célom. Minden évben négy bemutatót tartok, évszakonként egyet, tehát ez az idei tavaszi Navona casual, amely – ha röviden és tömören akarjuk megfogni a lényegét - ötvözi a sportos és az elegáns vonalat. Ez egy nagyon közkedvelt s egyben nagyon fiatalos stílusirány is. Sokan akadnak a nők közük olyanok, akik ugyan szeretik a kifejezetten csinos, elegáns ruhákat, ugyanakkor ezen viseletekben sem szeretnék nélkülözni a fiatalos lendületet. Számukra tökéletes megoldás ez az irányzat, ugyanis ezek a modellek igazán elegánsak, ám az anyagok, a sportosabb, lazább fazonvezetés mégis egészen más megvilágításba helyezi az egyébként klasszikus biznisz-lookot.

Jól tükröződött ez a hitvallás az anyagában fényes, rózsaszín nadrágkosztümben, amihez rafinált, de mégsem kihívó csipketopot társított a tervező vagy a rongyos-rojtos farmerhatású, de decens szabású szoknyában, amelyet aranyban pompálló blúzocskával kombináltak.

Pastell Studio, Megla Rózsa - 2008 tavaszE: Sok gyűrt anyagot láthattunk, akár a kosztümöket szemlélve is. Ez is a fiatalos lendületet tükrözi?
MR:
Ez az olasz trend anyagajánlata. Én nagyon szeretem ezt a megoldást, ahogy a kollekcióban látható bronz- és aranynyomatokat is, de a bemutató ruháin szintén felhasznált fényes és matt anyagok játéka is kifejezetten izgalmas szerintem.

Valóban számos ilyen gyűrt anyagú és a fényforrás irányától függően fel-felcsillanó modellt láthattunk ezen az estén. Felvonult előttünk fekete, gyűrött kosztümnadrág, fekete-fehér mintás blúzzal, fémesen felragyogó nadrág, amelynek szabása nem a most divatos répafazont követte, hanem a korábbi trendeket idéző egyenes vonalat, sokkal elegánsabb hatást érve el ezzel.

E: Milyen színek, anyagok most a legdivatosabban?
MR:
Én pamutot, selymet és a fémszálas viszkózt használtam leginkább ezekhez a ruhákhoz. Ezen kívül a zebra és ocelotminta is dominánsan jelen van a tavaszi kollekcióban.

E: A zebráról és az ocelotról nem épp a klasszikus elegancia jut az emberek eszébe, inkább az extravagancia…Hogyan illenek ezek mégis az ars poeticádba?
MR:
Ezek a darabok a női ruhatár apró pikantériái. Nem kell belőlük sok, csak egy-egy ilyen típusú blúz, szoknya vagy kiegészítő, amelyek alkalomadtán remekül feldobják az összhatást…

Elénk is libbent - nem egy - ilyen ruhácska, de mivel a tervező remekül ötvözte a merész mintákat a visszafogott szabással, így ezek sem ütöttek el a klasszikus összhatástól.

Pastell Studio, Megla Rózsa - 2008 tavaszE: Az alapmotívumon kívül - azaz, hogy teljes mértékben nőies ruhákat tervezel -, mi határozza még meg azt, hogy legközelebb mit láthatunk tőled?
MR:
Mindig az anyag mutatja meg az irányt, szerintem minden alapanyagban benne van az az egyetlenegy ruha, ami születhet belőle…

Az anyagok pedig nem csak a biznisz-look után kiáltottak, ugyanúgy bennük rejlett egy piros színű, átlapolós, derékban megkötős blúzocska, mint ahogy a térd alá érő, a 70-es éveket idéző körszoknya is. De sorolhatnám még tovább: empire szabású, szürke alapon rózsás nyári ruhácska és számos, a langyos tavaszi estékre született, igazán nőies vonalú társai, valamint egy sárga hordószoknya is, amelynek annyira magasra kúszott a derékrésze, hogy a hozzá viselt blúzzal együtt egészen olyan hatást keltett, mintha egy mellbeszabott egyberuhát látnánk.

A ruha a fő…

Mi teszi tökéletessé egy nő megjelenését? A ruha a fő? Talán, de lássuk be, az eszményi megjelenés elképzelhetetlen azok nélkül az apróságok nélkül, mint amilyen például a hajviselet vagy épp a táska, a cipő, az ékszerek és még sorolhatnám. A Pastell bemutatóján felvonuló lányok frizurájáról Hajas László gondoskodott, aki minden modellnek ugyanolyan, a fejtetőn megemelt, búbos, hátul pedig lófarokba összefogott hajat álmodott. Mint a bemutató után el is árulta, idén ez egy nagyon kedvelt viselet a külföldi kifutókon is, s piciny átalakításokkal szinte minden ruha stílusához hozzáigazítható.

A haj után a második legfontosabb dolog a nők szerint a cipő. Vannak, akik egész szobányi topánkát halmoznak fel maguknak, s van, aki beéri egy-két jobb darabbal is. A bemutatón viselt cipellőkről és a jövő őszi divatról Kalocsay Miklóssal beszélgettünk, a Montonelli Divatház marketing referensével.

Ekhó: Mi a Montonelli Divatház fő profilja?
Kalocsay Mihály:
Leginkább táska, cipő és bőrruházati termékek forgalmazásával foglalkozunk, s ezeken belül olyan nagy márkák közvetlen hazai képviselői vagyunk, mint a Valentino vagy RoccoBarocco.

E: Most mit láthatunk tőletek?
KM:
Ízelítőt a 2008-as őszi cipőkollekcióból.

E: És mi lesz az őszi trend?
KM:
Színekben főképp a fekete és a szürke, de az arany és a bézs is nagyon trendi még, ahogy a farmerhatású anyagok is rendkívül divatosak, valamint a fényes és szövetanyagok kombinációi. Fazonban a balerinacipőtől kezdve a tűsarkúig minden viselhető. De a babaorr és kockasarok párosítása is megengedett.

Pastell Studio, Megla Rózsa - 2008 tavaszE: Az övek…?
KM:
Nőknél továbbra is az igazán vastag, feltűnő darabok maradnak meg, amelyeket például nagy csat díszít, míg a férfiaknál még mindig a vékony, hasított bőr a divat.

Ami igaz, az igaz, a lányok lábán valóban meseszép topánok díszelegtek, amint végiglejtetek az ideiglenesen kifutóvá avanzsált étterem széksorai között. Akadt köztük nyitott orrú piros topánka és vékonyka pántokkal a lábfejhez rögzített leheletfinom szandál, ahogy igazi királynői darab is felvonult előttünk egy csupa csillogó kövekkel kirakott cipellő személyében.
Vérvörös hetyke szoknyácskák, szolidan elegáns kiskosztümök, pajkos és vidám nyári „játszóruhák”, gyönyörű, rakott szoknya aljú kabátkák mindet megtalálhattuk ezen az estén a Pastell Stúdió igazán nőies, tavaszi casual kollekciójában.

Fotók:

A Pastell Studio Navona casual bemutatója - Apetito, 2008-03-11

A Pastell Studio backstage-e - Apetito, 2008-03-11

További cikkek a témában:

J-Lo cipőbemutató volt a Mammutban (október 19.)

A XXIII. Stella Nemzetközi Divatfórum (Stella 2008.) 1. napján jártunk (február 23.)

Mindent a Pastell Studióról a HazaiDivat.hu portálon


Írta: Ekhó , Dátum: 2008-03-26


ALMAF