Természetes selyem, színek és formák címmel kiállítás nyílik (március 13.)

Természetes selyem, színek és formák címmel március 13-án, 18.00-kor nyílik kiállítás a budapesti Orosz Kulturális Központban.


Természetes selyem, színek és formákOroszország házhoz jön?

Természetes selyem, színek és formák címmel március 13-án, 18.00-kor nyílik kiállítás a budapesti Orosz Kulturális Központban. A tárlaton Örményi Smagina Natalja, divattervező egyedi készítésű ruháit és Bú Györgyi, festőművész, selyemfestő kézzel festett alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők. 2007 az orosz nyelv éve. Isten ments, hogy bárkit is arra buzdítsunk, nosza fizessen be egy méregdrága tanfolyamra, aztán meg hasaljon neki, bújja látástól-vakulásig a nyelvkönyveket. Ha valakinek nincs különösebb kedve hozzá, kivételesen nem erőltetjük a tanulást, a szótárfüzetet biflázó-magoló időszaknak vége. No nem az „alszom és ragad rám” relaxációs módszerét találtuk ki, nem fedeztük fel újra a spanyol viaszt sem, egyszerűen valami jobbat, szórakoztatóbbat kínálunk.

Természetes selyem, színek és formák Ha Oroszország nem is jön mindjárt házhoz, attól mi még felkerekedhetünk, no nem Szentpétervár lesz a végállomás, elég, ha március 13-án, kedden 18 órakor ellátogatunk a Budapest V. kerület, Andrássy út 120. alatt található Orosz Kulturális Központba.A helyszínen Bu Györgyi festőművész kézzel festett, egyedi alkotásait és Örményi Smagina Natalja ruhatervező egyedi készítésű ruháit tekinthetik meg az érdeklődök a Természetes selyem, színek és formák névre keresztelt kiállítás keretében. A szervezők egészen a hó 23-ig várják szeretettel a látogatókat, hétköznapokon 12-től 18 óráig.

Bu Györgyi finomrajzolatú festményeiről előzetesen annyit, mind színhatásukban, mind kompozícionális megszerkesztettségükben tökéletesen harmonizálnak Örmény Smagina Natalja ruhatervező kreációival. A színes, nonfiguratív motívumokkal ékített, rafinált  kendőruhától, a földet seprő, lágyan elomló, tűzszínekben játszó selyemruháig sok figyelemreméltó dolgot találhatunk a kollekcióban, mi több, a táskák és kendők szerelmesei is meglelhetik számításaikat az Orosz Kulturális Központban.

Természetes selyem, színek és formák – lássuk be, ez azért mégis csak barátságosabban hangzik, mint ha idegen nyelven állítottunk volna valamit.
   
Ízelítő "Természetes selyem, színek és formák" c. kiállításról


Írta: MZ , Dátum: 2007-03-12


ALMAF