A golflkub, a divat és a színház esete a wellnessel

A golflkub, a divat és a színház esete a wellnessel - HazaiDivat.hu - A magyar divat online otthona


Golfpálya golfosok nélkül. Micsoda ellentmondás! Igaz, nem is a játék kedvéért érkeztünk ezen a júliusi, tikkasztó estén a Pólus Palace manikűrollóval trenírozott gyepére, hanem azért, hogy megcsodálhassuk Léber Barbara válogatott ruhakölteményeit.



Az estélyik és koktélruhák mellett azonban akadt itt még látnivaló. Mivel a – sokszor emlegetett, de feledhetetlen – hőség az épületbe kergetett minden józan embert (akin nem feszült fürdőruha, halkan megjegyzem, nekik volt igazuk), s úgy tűnt a bemutató is késve kezdődik, alkalmam adódott jobban körülnézni a helyszínen. S mikor némi túlzással körbejártam mindent, de legalábbis láttam sok mindent, már csak egyetlen szó zakatolt a fejemben: Wellness!

Gondolom, mindenki jól ismeri ezt a kifejezést, hiszen a fitness után immár ez az „őrület” is meghódította kicsiny hazánkat. Mert manapság nem elég, ha valaki csupán „fitt”, immár jóval magasabb a mérce, „welleknek” is lennünk kell, mert ez így trendi. Persze nem akarok én rosszmájú lenni, a wellness igenis jó dolog: szép környezet, finom ételek, mozgáslehetőség, kényeztető kezelések. Ki ne törekedne manapság a testi-lelki megújulásra, a stresszmentes életre? Vagy inkább úgy kérdezem, kinek ne kellene törekednie rá? Szerintem, mindenkinek kijárna havonta minimum egy wellness hétvége…Nem is tagadom, kissé irigykedve pillogtam a medencében pancsolókra, a (most) golfosoktól mentes - de valószínűleg egyéb alkalmakkor az ütőkkel bőszen hadonászó, játékosoktól hemzsegő, látványnak sem utolsó - gyepre, a halastóra (szökőkúttal tetézve) és a lovaglásra csábító faparipára, amely mögött - úgy sejtem - az istállók húzódhattak.

S mi minden várhat még a pihenőkre, amiről nem árulkodik cégér?! Például színházi előadás. Mert ugye a wellness nem csupán a testet, de a lelket sem hanyagolja el, a léleknek pedig kell a kultúra, amelyet jelen esetben a Tartuffe előadása foglalt magában.

Finom ételek, csodás ruhaköltemények Léber Barbara tervezőasztaláról, kis éji színdarab…well, well!


Írta: Ekhó , Dátum: 2007-07-31






ALMAF