Persona bemutató és Sylvias Secret fehérneműbemutató

A II. Nemzetközi Sport- és Luxusjármű Kiállításon a csodajárgányok mellett - melyek Bukarestben és Bécsben már sikert arattak


Trabanton szállni…?

PersonaA II. Nemzetközi Sport- és Luxusjármű Kiállításon a csodajárgányok mellett - melyek Bukarestben és Bécsben már sikert arattak, tudtuk meg a hajdan Zsigulival repesztő Bader Al Roudhantól -, Havasi Balázs zongoraművész virtuóz játéka és divatbemutatók csigázták a nagyérdeműt. Bár a kiállítás megálmodója a Ferarrikra esküszik, a Hungexpo-béli tárlatról a Pagani és a Koenigsegg autógyár se maradt távol, előbbi a leggyorsabb személyautóval rukkolt elő – hallottuk Horacio Paganitól, az olasz konszern tulajdonosától.Intro

Hölgyeim és uraim, tegyék szívükre a kezük! Legmerészebb álmaikban ugyan melyikük ne álmodott volna arról, hogy egy sötétített üveges, hófehér Lincolnban repesztve szeli keresztül az országhatárokat? – kezdhetném akár így is, szédülten a két teremnyi luxuscsoda láttán, melyek közül csak egy ekletáns példa az éppen kiemelt limuzin. Említhetném a kék Mini Morrist is, szélvédőjén a kanyargó brit zászlóval, a 297 lóerős, metálszürke Porchét, az amerikai luxusjárművek köréből a króm Cadillacen túl, a krémszínű Chevrolet Impalát, mely nemcsak tűzpiros bőrgarnitúrájával nyűgözött le, a pótkerékről maga az élők sorából vészes hirtelenséggel távozó szexbomba, Marilyn Monroe kacsintott rám. És akkor a Jaguárokról, Maserati sportkocsikról, Ferrari versenyautókról még nem is beszéltem.

A legtöbb luxusjárgány még mindig fekete, piros vagy hipertrendi metálszürke politúrtól ragyog, bár megjelentek az ezüstbe hajló zöld és kék csodák is. A Luxusautóshow persze nem volna Luxusautóshow a fekete, Eastwood fantázia névre keresztelt, feltuningolt trabi nélkül! Az ominózus példány üvegtető borítást kapott, mely rejtekében gőzössel felszerelt terepasztal búvik meg, a tető alá álmodott város maga Eastwood, ha valaki nem kapizsgálná. A motor rajongókat Harley-k, Kawasakik özöne várja, vékony pénztárcájúak szimulátorok segítségével tehetik próbára képességeiket, vagy a luxuscsodák zsebnyi méretű másaival vigasztalódhatnak. A hölgyeket divatbemutatók, kortárs designbútorok, ingyenes testzsírmérés vagy egy-egy spa alkalmatosság csalhatja ki a helyszínre, már amennyiben kevésnek éreznék az épp csak fel nem berregő luxusjárműveket.

A világ legdrágább keze

Mr. Bader szívbéli beköszöntője után, melyben határozottan leszögezte, mindig a pozitív dolgok felé kell menni, hagyni a negatívat, a rosszat, Horacio Pagani emelkedett szóra, aki az olasz autógyártó cégről, a Paganiról állított nem kevesebbet, minthogy járműveit a szenvedély és a szerelem építette. Tüzes taljánokról lévén szó, el is hisszük. Ahogy egyetértünk Tamási Lászlóval is, az AWD Magyarország Kft. ügyvezető igazgatójával, a nyugati példa bizony követendő. Pláne, ha a cél, „minőséget létrehozni” – ahogy azt Havasi Balázs zongoraművész fűzte hozzá, röviddel virtuóz játéka után. A művészúr Magyarország legdrágább szerződését írta alá a helyszínen „ne csak a külföldiek tehessék ezt meg” felkiáltással 25 millió forintra biztosítva becses kezét, mely összeg évről-évre gyarapszik.

Az aláírási ceremóniát üdvözlendő taps után, a Spanyolországból érkezett Ferrari-klubtag, Székely Krisztina, már nem sokat tehetett hozzá. Mindössze a hölgyek ékszerimádatát mérte az urak luxusautó bűvöletéhez, a meccs az örökké harcban álló két nem együttes javára dőlt el, az eredmény talán nem lep meg senkit, Karinthy után szabadon, fifti-fifti.

Persona

Ha a továbbiakban ékszerimádatról csak elvétve, ruhaimádatról annál inkább beszélhetünk. A sajtótájékoztató lezárásaként először a divatvilágban húsz éve jelen lévő Persona cég divatbemutatóját csodálhattuk meg. A 2007/08 ősz/téli kínálatot, az éjszínű cicanadrágokkal kombinált tunikaruhákon túl, melyeket nyitott orrú szandállal és bokacsizmával is variálhatunk, tagadhatatlanul a sötét színek jellemzik. A csőnadrág szinte már feketébe hajlik, a nélkülözhetetlen kis zakó és a ruha, néhány geometrikus mintával ékített, színesebb darab kivételével, a szürkéig merészkedik. Ilyen körülmények között a ragyogásnak néhány nyomatos pólón túl, tényleg csak a csillogó, aranyba hajló csecsebecsék útján adózhatunk, legyen az egy méretes karika fülbevaló, vagy egy ékszeróra, amely a modellek karcsú csuklóján is szikrázott. A kiegészítők terén természetesen a sál és a táska is szóba jöhet.

Klasszikusoknál maradva, a fekete, szürke darabok mellé, néhány örökbecsű fehér és intenzív piros is belép. Utóbbi egy tüzes garbó formájában vibrál felénk, a kétsoros lakkbőr kabát diszkrét takarásában. Így tél előn persze a szövetkabátok is abszolút rendben vannak, a Persona kollekciójában a rövid és hosszú fazonút is megtaláljuk. A fekete gombocskákkal ékített, rövid állású fehér és piros kabátkák újítása a háromnegyedes ujj, a hosszabb szürke, fekete darabok lehetnek egy-, vagy kétsorosak is. A jelszó: Elő az övekkel!

Derekunk köré hurkolva egy-egy impozáns darabot, nemcsak karcsúbbnak mutathatunk, adózunk az uralkodó trendeknek is. A fehér kötött ruha is beleillik a sorba, sapkával, nyakunkba kapott, földig lógázó sállal, cicanadrággal kombinálva, valóban télies viselet.

Sylvia's Secret

Ha van olyan, ami az urakat még a luxuscsodáknál is jobban felcsigázhatja, az a lengén öltözött hölgyek látványa. Mintha a kiállítás szervezői is értenék a csíziót, a Persona kollekció bemutatója és az átöltözés idejére színpadra lépő, platinalemezes Crystal fellépése után, a Sylvia's Secret egyedi, exkluzív minőséget képviselő fehérnemű- és hálóruha kollekciója bájolja a nagyérdeműt. Selymet és csipkét kapunk minden mennyiségben! - Takács Szilvia nőiességet, érzékiséget hangsúlyozó darabjai bizony a magasított kifutó köré láncolják a teremtés koronáit.

A zömében fekete, piros és barna, no meg klasszikus fehér csodák jó minőségű olasz, spanyol és francia import alapanyagokból készülnek, a selyem hálóruhákat érzéki vágások, visszafogott flitter díszítés teszi még csábosabbá, a barna mídereket rózsaszín hímzés ékíti. A leheletfinom muszlinból készült, övvel karcsúsítható, fekete, fehér köpenyek nyakán, karján finom szőrmedíszítés fut, de a kollekcióban feltűnik a csillogó, fekete, elöl vágott, sztreccses miniruha is. A már emlegetett szőrméből extravagáns melltartó is készül, a darabot akár a hátsónkra is kötözhetjük, „aláágyazva” a barna mídernek. Babás a rózsaszín masnival ékített babydoll, amit a fekete, mell és fenék részen fehér csipkebetéttel ékített, földet seprő hálóruháról már nem mondhatunk el. (Mást, többet viszont annál inkább!).

Az alsó lehet francia, kisnadrág fazonú vagy maradhatunk a csábítás ősi fegyverénél, a tangánál is, utóbbi most úgy hatásos igazán, ha a mutatok is meg nem is szellemében, fölé átlátszó, rövid ruhácskát húzunk. A melltartók elvétve szivacsosak, inkább kosarasak legyenek, bár a legmívesebb tagadhatatlanul a hímzésekkel ékített, nyakba köthető, háromszög fazon.


Írta: MZ , Dátum: 2007-10-29


ALMAF