Górcső alatt a három „jóság”, vagyis a Threebon (április 22.)

Bajai Zsuzsa, Dluhopolszky Dóra, Hegedűs Klaudia – alig féléves múlt áll a lányok mögött, mégis összeszokott egy trió.


3bon a WAMP-onFiatal divattervezők a WAMP-on

Bajai Zsuzsa, Dluhopolszky Dóra, Hegedűs Klaudia – alig féléves múlt áll a lányok mögött, mégis összeszokott egy trió. Az Erzsébet téren felállított, hagymaszoknyáktól roskadó standjuk a látogatók egyik kedvence, kézzel festett felsőiknek újabban a dobosok sem tudnak ellenállni. A Threebon imádja az utcát, az aszfalt törzsközönsége mindenkor megihleti őket. Épp csak annyira befolyásolják őket az uralkodó stílusirányzatok, amennyire elengedhetetlen.MZ: Behozta számításaitokat az idei első, szabadtéri WAMP, elégedettek vagytok a vásárral? Bajai Zsuzsa: Sajnos, még nem sokan vásároltak, de sokan nézegették a portékáinkat, szerintem még jönnek vissza az emberek, hatig itt vagyunk, úgyhogy még várható, hogy vásárolnak. Az öveinket például nagyon viszik, azt mindig, azzal, meg a bugyikkal, mert bugyikat is csinálunk a szoknyák és sapkák mellett, jól tudunk keresni.

MZ: Mióta beszélhetünk Threebon Divat-Stílus Designer csoportról?
BZS:
Novemberben alakultunk, igaz, akkor még csak ketten voltunk Dóra meg én. Utána januárban bevettük Klaudiát, hisz ő is ugyanazokat a dolgokat csinálja és szereti, amit mi. Végül is november óta létezik a Threebon, mindhárman a Budapesti Divatiskolába járunk, egy évfolyamra, onnét ismerjük egymást. Végzősök vagyunk a suliban. Január óta folyamatosan kint vagyunk minden WAMP-on, sőt most már a Szimplakertben is voltunk, ezenfelül két boltban szintén árulják a ruháinkat, bent a belvárosban.

MZ: Mi inspirál egy-egy ruhadarab megalkotásakor?
BZS:
Az utca, már minthogy a fiatalok az utcán. Az underground zenei kultúrák – szúrja közbe Klaudia. Meg engem az angolok öltözködése is nagyon inspirál – veszi vissza a szót Zsuzsanevetnek -, talán Anglia, London az, ami nagyon befolyásol.

Threebon a WAMP-onMZ: Színekben, formákban ez mennyire nyilvánul meg?
BZS:
A most divatos színeket, a lilát, zöldet használjuk, de természetesen előfordulnak kínálatunkban a piros, a fekete-fehér, a szürke és a pöttyös minták meg a képregény figurás anyagok is.

MZ: Mennyire befolyásolnak a trendek tervezéskor?
BZS:
Talán a mintákban és egy picit a formákban is, de szerintem nem, mert, ha azt nézem, hogy mi a divat, akkor az szinte eladhatatlan. Ez persze az én magánvéleményem, de szívesebben csinálom azt, ami kell, amire az embereknek szükségük van. Amiről látom, hogy megveszik vagy meg akarják venni, amit szeretnek. Például ilyenek a hagymaszoknyáink, amik most éppen annyira nem divatosak már, de mégis nagyon kell az embereknek és veszik is őket, mint a cukrot.

MZ: Mennyit kóstál egy-egy ilyen (t)rendhagyó darab?
BZS:
Hogy mennyire vagyunk olcsóak? Nagyon olcsóak vagyunk szerintem, mert még kezdők vagyunk. De majd leszünk drágábbak is! – nevet.

Köles Judit ékszere MZ: Hogy került Köles Judit ékszertervező a csapatba?

BZS:
Jucit most vettük be a bandába, ő lenne majd az ékszerfelelősünk. Úgy éreztük, hogy a ruhák mellé, azért még kellene valami plusz. Természetesen valamennyire fogunk egymáshoz idomulni, fontosnak tartjuk, hogy a ruhák stimmeljenek az ékszerekhez, vagy inkább fordítva, az ékszerek a ruhákhoz. Remélem elsősorban Judit fog alkalmazkodni hozzánk - nevet.

MZ: Júniusban divatbemutatóra készültök…
BZS:
A Divatiskolának a bemutatója lesz június 20-án itt a Gödörben, ahová egyébként mindenkit szeretettel várunk. Tulajdonképpen a vizsgakollekciónkat vonultatjuk majd fel, mindenki három-négy ruhával mutatkozik be.

MZ: Mi jellemzi a vizsgakollekciótokat?
BZS:
A végzősök megadott  témája a férfi és női fehérneműformák volt, a fűzőtől kezdve a pizsamáig minden bevethető az inspiráció forrásaként, de mi elsősorban utcai ruhákat tervezünk. És tegyük hozzá, mivel három évfolyam van az iskolában, nemcsak a mi bemutatónk lesz. A másodikosoknak például a fekete-fehér a témájuk, az elsősöknek pedig, ahogy mindig, a lepelruha.

Király Tamás alkotásaMZ: Kedvenc divattervezőtök, példakép?

BZS: Példákép? Én Guccit szeretem.
HK: Nekem magyar inspiráló emberke Király Tamás.
BZS: Mondjuk azt én is aláírom, ő nagyon jó. Esetleg még tegyük hozzá nanushkát. Külföldiekből szintén az extrémebbeket szeretjük, Guccin túl, akit a színei, anyagai miatt kedvelünk, például Alexander McQueen-t.

MZ: Hordjátok is a saját ruháitokat?
BZS:
Arra sajnos nem nagyon marad időnk, hogy magunknak tervezzünk ruhát, de azért van néhány darab, amit hordunk, persze.

MZ: Folyamatosan vannak megrendeléseitek?

BZS:
Igen, folyamatosan vannak megrendeléseink, amit elég nehezen tudunk teljesíteni, lévén ugye a suli, a vizsgák, de azért igyekszünk mindent megcsinálni. Elsősorban sapkákat rendelnek tőlünk, de esküvőre is csináltunk már vendégeknek ruhát. Döntő többségben szoknyamegrendeléseink vannak még.

MZ: Sztárkuncsaftok, vagy erről egyelőre korai lenne beszélni?

BZS:
Ha elárulhatjuk, most készítettünk a Supernem dobosának egy pólót, amit az én arcom díszit. Az arcom lett megfestve neki, mert ilyeneket is csinálunk. Ha valaki küld egy fotót, azt Dóri kívánság szerint ráfesti a ruhadarabokra, kézzel. Ő foglalkozik ezekkel igény szerint. De azt hiszem, az övekre álltunk rá nagyon-nagyon, meg táskákat is csinálunk, és inkább a szoknyák, és az alsónemű jelenleg az, ami megy.

MZ: Hogy képzelitek a jövőt?
3bon a WAMP-on BZS:
Mindenképpen jó lenne egy cégnél elhelyezkedni, mint tervező. Nem vezetőtervező, de mint tervező. Úgy gondolom, hogy a Threebont akkor sem fogjuk feladni, amellett is folytatjuk, még hogyha 24 órában is kell dolgozzunk. Össze lehet egyeztetni a kettőt és mi össze is akarjuk, mert azt vettük észre, hogy elég nagy az érdeklődés, pozitívak a visszajelzések, tehát érdemes is csinálnunk. Negatív kritikát azt hiszem még nem is nagyon kaptunk, csak építő kritikákat, azt viszont elfogadjuk.

HK: Én a jelmeztervezés felé is kacsingatok, táncszínházaknak, táncosoknak szívesen terveznék ruhákat, talán ez az, ami vonz, amerre szeretnék elmenni, illetve lehet, hogy a jövőben hármasban is bevállalnánk ilyen projekteket.

MZ: A WAMP-on túl, hol találkozhatunk veletek?

BZS:
Van egy honlapunk, a www.3bon.hu, ami ugyan még nagyon kezdetleges, de ott megtalálhatóak vagyunk, illetve az Iwiwen is fent vagyunk már.

Fotók a WAMP-ról, ahol  a Threebon is képviseltette magát - Budapest, Erzsébet tér, 2007-04-22


Írta: MZ , Dátum: 2007-05-04


ALMAF