NL - Nincs Lehetetlen: 3 nap WAMP holland designerekkel - 1. nap

A holland nagykövetség 2008 február-márciusában holland-flamand összművészeti fesztivált szervez, LOW Kultfeszt néven


WAMP 2007Helyszíne: Gödör Klub, Bp. V. kerület, Erzsébet tér

A programról részletesen:
NL - Nincs Lehetetlen: 3 nap WAMP holland designerekkel

A holland nagykövetség 2008 február-márciusában holland-flamand összművészeti fesztivált szervez, LOW Kultfeszt néven, melynek design eseményét a WAMP design fesztivál jelenti majd.


A WAMP rendkívüli Holland-Magyar design fesztiváljának célja, hogy közelebb hozza a művészetet az emberekhez, bemutassa a holland design-t a magyar szakmai és nagyközönség számára, és erősítse a magyar és holland designerek közötti párbeszédet, megmutassa a design kapcsolódási pontjait más területekkel is. A fesztivál három napos, ezalatt párhuzamosan zajlanak a designhoz kötődő események. A fesztivál programját úgy állítottuk össze a szervezők, hogy a magyar közönségnek azokat a legnevesebb holland tervezőket mutassák be, akik jelenleg a nemzetközi trendeket is meghatározzák.

A február 22-i (pénteki) program részletesen:
WAMP Vásár holland és magyar tervezőkkel 10.00-20.00                                     kiállítások, melyek a fesztivál idején és azt követően három héten át lesznek    láthatóak a Gödörben: Holland Grafika Aranykora, Via Milano New Dutch Design, Divat és Fotó 10.00-20.00 
LUST (Thomas Castro és Jeroen Barendse) előadása 10.00-11.00                     LUST (Thomas Castro és Jeroen Barendse) workshopja. Téma: Generation Random 10.00-17.00
Gijs Bakker , Richard Hutten, Ineke Hans előadása 16.00-tól 
esti WAMP Party 21.00-04.00 21.00 Hangmás 22.30 Dj Fine Cut Bodies 01.00 Dj Killbert
                                                                                                                                                       A WAMP Partyról részletesen: bemelegítésül a holland Dj Florintintin kezd 19.00 órakor, 21.00 -kor Hangmás, 22.30-tól Dj Fine Cut Bodies, 01.00-től pedig Dj Killbert szolgáltatja a talpalávalót. A buli ingyenes!

DJ Florintintin
Florintintin, eredeti nevén Floretijn Boddendijk zeneszerző, aki amellett, hogy zenekaroknak ír darabokat, elektronikával és jazz-zel kísérletezik: laptopján a legőrültebb módon reciklál, kever és csavar meg elsősorban régi jazz klasszikusokat (például Dizzy Gillespie: A Night in Tunesia, Miles Davis: Milestones, Paul Desmond: Take Five stb.) Saját albuma Lapbop címmel jelent meg 2004-ben. Színpadi előadásaiban elektronikus zenéit teátrális látványelemekkel egészíti ki és teszi még színesebbé.

Hangmás
A Hangmás Zenekar megalakulása óta (2002) a budapesti underground egy érdekes színfoltjává küzdötte föl magát. Hangulatát és hangszerelését tekintve sem helyezhető teljes biztonsággal egyik műfaji skatulyába sem, föllelhetőek benne new wave, electro-punk, és garázsrock hatások egyaránt. Hírnevet leginkább a frenetikus fellépéseikkel szereztek maguknak, amelyek valóságos energiabombaként hatnak a közönségre. Zenéjüket sodró négynegyedes dobbasszus ütemek, karcos gitárhangzás, vaskos szintifüggöny és meglepő hangeffektek jellemzik. Mindezt az énekes szuggesztív színpadi jelenléte és szlogenszerű szövegei fűszerezik.

DJ Fine Cut Bodies
A Fine Cut Bodies név mögött tulajdonképpen Kevin, azaz Fodor Attila áll, aki több mint tíz éve foglalkozik zeneírással. Ízlése igen széles skálán mozog a minimál technótól a breakbeaten át a kísérleti zenékig. A Chi Records alapítója, klubokban főleg középtempójú tánczenéket játszik a house-tól az electrón át a breakbeatig. Készített remixeket a Quimby-nek és az Erik Sumo Bandnek, a Cinetripek állandó vendége. Az elmúlt néhány évben laptop szetjével vagy DJ-ként Európa szinte valamennyi országában megfordult, és játszott Amerikában és Ausztráliában is.

Dj Killbert
2003-ban az electroclash valamint breakbeat, indie, new wave, diszkópunk stb. előadókat játszó Lollipop partisorozat létrehozásával indult zenei pályafutása. A műfaj itthon kezdetben nem volt túlságosan ismert, ezért eleinte nehezen lelt DJ-kre. Saját elmondása szerint így kezdett el rendezvényein kényszerből DJ-zni akkoriban még Stress néven. Mára a DJ-zés lett az elsőszámú hobbija, a Lollipop partikon és azon túl.

Forrás: WAMP


Írta: HazaiDivat.hu , Dátum: 2008-02-15






ALMAF