Fölényes elegancia

Május 11-én Góczi Katerina 2006. Tavasz-Nyár kollekcióját csodálhatták meg a meghívottak a Hotel Meridien-ben felállított kifutón.


Góczi Katerina 2006Góczi Katerina divatbemutató a Hotel Meridien-ben (május 11.)

Május 11-én Góczi Katerina 2006. Tavasz-Nyár kollekcióját csodálhatták meg a meghívottak a Hotel Meridien-ben felállított kifutón. A bejárat előtt kiállított Lexus-ok megadták az alaphangot a divatbemutatón felvonuló kollekcióhoz, mert Katerina ruhái a fölényes eleganciát képviselik.A divatbemutatót a nemzetközi sikerekkel is büszkélkedő, szőke modell, Vanessa konferálta föl, a ruhákat pedig olyan hazai topmodellek mutatták be, mint Tiszttartó Johanna és Jóna Anita.

Góczi Katerina 2006 Tavasz-Nyár modelljei három irányvonalat követnek, már ami a színeket illeti. Az egyik a meztelen irányzat, amely a barnás, bőrszínű tónusokat használja, a másik az erős, harsány színek alkalmázása. Utóbbi esetében a lila, a türkizkék, a tűzvörös és a püspöklila számítanak trednszineknek. A harmadik színirányzat pedig a visszafogott pasztellek használata, ahol a halvány pisztáciazöld és barackszinek az uralkodók. Ezeken kívül a Góczi Katerina 2006divattervezőnő a kollekciójába néhány ruhadarab erejéig becsempészte az aranyat is, amely 2006. nyarának legfőbb trendszíne.

Az anyagválasztást illetően a selyem, a szatén, a brokát - tehát a fényes anyagok az uralkodók. Ezek is erősítik a kollekció ’elegáns-nő’ jellegét. Katerina a 2006-os slágert, a fehér farmert meg sem említi tavaszi-nyári kollekciójában.

A ruhák szabásánál jellemző az egyszerű, test mellett vezetett fazonok alkalmazása. A ruhák néha spagettipántosak, néha szélesen követik a váll vonalát, vagy nyakba akasztva hagyják a hátat teljesen fedetlenül. A szoknyák földig, esetleg lábszárközépig, de maximum épp’ hogy térd fölé érnek, combtőig érő miniről szó sincs. A nadrágok a ’80-as évek stílusában szűkek, és lábszárközépnél fejeződnek be, vagy bő szárúak és takarják a rüsztöt. A derékig, vagy csípőig érő kosztümkabátok gyakran feltűnnek a kollekcióban.

A kollekció viszafogott, mégis határozott eleganciát képvisel. Konzervativizmusát finom játékosság töri meg, amit egy nagyvirágos minta, vagy egy csipőt körülfolyó rojtos-zsineg képvisel. Az összbenyomás mégis a kortalan, fölényes elegancia.

Fotók Góczi Katerina 2006 Tavasz-Nyár divatbemutatóról - Hotel Meridien - 2006-05-11


Írta: Ilze , Dátum: 2006-06-04


ALMAF