Uránia mozi

A 38. Magyar Filmszemle január 30-án kezdődik (január 30-tól február

Hazai termés

Miss Hungary 2007A 38. Magyar Filmszemle 2007. január 30. és február 6. között forog a három megszokott helyszínen: Jövő Háza Központ (Millenáris), Palace Mammut, Uránia mozi. Az előzsűri döntése alapján 18 nagyjátékfilm, 40 dokumentumfilm, 30 kísérleti- és kisjátékfilm, valamint 9 tudományos-ismeretterjesztő film került be a szemle versenyprogramjába, köztük a szépségkirálynő, Lisl Goldarbeiter élettörténete is (Forgács Péter: Miss Universe 1929 – Lisl Goldarbeiter – a Szépség útja). A játékfilmes előzsűri tagjai: Heller Gábor forgatókönyvíró, Hirsch Tibor filmesztéta, Kálmán András médiaszakember, Kocsis Ágnes rendező és Politzer Péter rendező-vágó, akik 47 darab 35 mm-es filmre és elektronikára készített alkotás, valamint 14 tévéfilm közül választották ki a legjobb 19-et.


Május 4-én újra kiosztják a hazai divatvilág Oscarját!

Epres PanniKi lesz a leg, leg, leg?

Hogy Epres Panni után idén ki örülhet Az Év Modellje címnek, vagy kinek sikerült túlszárnyalnia 2006 Fiatal Divattervezőjét, nanushkát? – bizonyára sokunk oldalát furdalja a kíváncsiság, ahogy Az Év Fodrászának, Stylistjának, Sminkesének, Divatfotósának, no és a legnagyobb izgalommal várt elismerésének, Az Év Tervezőjének nevét is szeretnénk mihamarabb nyomtatásban látni. 2007. május 9-én - immáron negyedszer - kiderül minden a divatszakma krémjét jutalmazó Fashion Awards Hungary 2007 Díjátadó Gálán, az Urániában.


Fashion Awards Hungary 2007 Díjátadó Gála (május 9.)

IV. Fashion Awards hungary 2007Boldog győztesek, nem remélt szobrocskák

Ha vaskos kötetet fogalmaznánk a magyar divatélet alakulásáról, május 9-ének biztos külön fejezetet szentelnénk. A Fashion Awards Hungary 2007 ismét beírta magát a hazai divattörténetbe. Az est fővédnökének, F. Dózsa Katalin, művészettörténész szavaival élve, a szakma újabb lépést tett afelé, hogy a századfordulón és a két világháború között csak „Kelet Párizsaként” emlegetett Budapest visszanyerje egykor volt pozícióját, pezsgő és színes divateseményeivel újdonsült erővel koncentrálja magára a nyugat figyelmét.

ALMAF