Tahiti Gyöngy Trófeát nyert Vágó Réka és Nagy Dániel ékszercipője, a Cinderella

Igazi ékszer különlegesség került ki Vágó Réka, cipődesigner és Nagy Dániel ékszerész kezei közül, melyet élőben először a 2007. október 5-én láthatott a közönség


CinderellaCinderella, a díjnyertes ékszercipő

Igazi ékszer különlegesség került ki Vágó Réka, cipődesigner és Nagy Dániel ékszerész kezei közül, melyet élőben először a 2007. október 5-én láthatott a közönség a Tahiti Gyöngy Trófea regionális döntőjén, ahol kategóriájának első díját nyerte el a női szíveket kétszeresen is megdobogtató ékszercipő.A két tervező közös munkájának gyümölcse egy egyedi, azaz lábra készült fehérarany alkalmi szandál, melyet 4 tahiti gyöngy díszít. A szakemberek munkáját dicséri, hogy az ékszercipő az anyaghasználat ellenére tökéletesen hordható és divatos, így a lehető legkülönlegesebb éke a női alkalmi öltözéknek. A cipőtervezőnőre jellemző, a láb szépségét középpontba állító szabásvonalak ennél az alkalmi lábbelinél is megjelennek: az arany részek organikus vonalai gyönyörűen követik a lábfej íveit. Az egyedi megrendelésre készült topán hét számjegyű árából a különleges fekete gyöngyök egyenként 100-120.000 forintot érnek.  
Cinderella A Tahiti Gyöngy Trófea a Tahiti, vagy más néven fekete gyöngy ismertebbé tételére kiírt ékszerverseny, mely nemzetközi szinten egyike a legrangosabb megmérettetéseknek, így hazánkban csak az ékszerversenyek olimpiájaként aposztrofálják. Az ékszerész Nagy Dániel már korábban is ért el kiemelkedő sikereket “ötvös olimpikonként“, a cipődesigner Vágó Réka munkáival pedig idáig divatmagazinokban találkozhattunk, de közös alkotásuk debütálása tökéletesre sikerült.

A nemzetközi verseny regionális (közép-kelet európai) döntőjének díjkiosztóját a budapesti Belvedere Galériában tartották 2007. október 5-én, ahol a magyar ötvösök munkái mellett román, bolgár, szlovák, cseh, horvát és ukrán ékszerészek tárgyai érkeztek a pályázatra. A versenyen 10 különböző kategóriában - gyűrű, fülbevaló, medál, bross, nyakék, garnitúra, férfiékszer, gyöngysor, karkötő és kiegészítő - lehetett indulni. Ez  utóbbi kategória győztese lett az ékszercipő, mely így részt vehet a 2008-as nemzetközi döntőn is.

Forrás: Vágó Réka

Fotók a Cinderelláról, Vágó Réka
cipőtervező és Nagy Dániel ékszerész díjnyertes ékszercipőjéről

Fotók Vágó Réka, cipőtervezőről és cipőiről


Írta: Laura , Dátum: 2007-10-30


ALMAF