Sziráczky Brigitta 2008 TavaszNyár kollekciójának szalonbemutatója (június 12.)

Közel 150 vendég gyűlt össze a Budai Várban, a Szent György fogadó hangulatos parkjában Sziráczky Brigitta divattervező tavaszi és nyári kollekcióinak szalonbemutatója alkalmából.


Tavaszi zsongás

Sziráczky BrigittaKözel 150 vendég gyűlt össze a Budai Várban, a Szent György fogadó hangulatos parkjában Sziráczky Brigitta divattervező tavaszi és nyári kollekcióinak szalonbemutatója alkalmából. A közel 30 perces esemény során 14 modell 40 ruhát mutatott be a szezon színeiben pompázva. A „szín tervezőjeként” ismert Sziráczky Brigittát, a hazai divatszakma egyik legtehetségesebb képviselőjét, új kollekciója összeállításakor az évszakok hangulata, „levegője” inspirálta. A 2007-ben óriási sikerrel megrendezett Van Gogh Divatshow keretében bemutatott egyedi technika továbbfejlesztésre került: a könnyed, légies anyagok a csipkeszerű, kézzel készített díszítések által szinte a divattervező védjegyévé váltak.



Lélegző harmónia

A tour-ok során a púder-rózsaszín, a halványlila, a türkizkék árnyalatai mellett a visszafogott arany- és ezüstszínek jelentették a kontrasztot. A len és a bőr, a pasztell és a karakter ellentéte ugyanakkor csodálatos harmóniát alkotott az egyedi tervezésű kollekciókban. A fehér színek önállóan, a maguk nagyszerűségében jelentek meg a kifutón.

A divattervező szerint: „A tervezés nem más, mint állandó kísérletezés. Rengeteget számítanak az anyagok, hangulatok, színek. Az öltözékek készítésekor használt meglepő fogások és technikák teremtenek egységet a felhasznált matéria, az alkalmazott színek és fazonok világában.”

Sziráczky Brigitta

Sziráczky Brigitta 1986-ban diplomázott az Iparművészeti Egyetemen. Alapító tagja az Első Magyar Divattervezők Szövetségének. A divattervező teljes öltözékeket tervez: a hétköznapi viseletektől az extravagáns darabokon át az estélyi ruhákig bezárólag, nők és férfiak számára egyaránt. Szinte minden anyagkaraktert kedvel, dolgozik selyemmel, lennel, bőrrel, szőrmével. Különösen kedveli a lágy esésű, puha, áttetsző anyagokat.

Sziráczky Brigitta a következő időszakban sem pihen: elkezdte őszi nagybemutatójának szervezését: a szőr és bőr alapanyagokból álló kollekciójának tervezését.

Forrás: Sziráczky


Írta: MZ , Dátum: 2008-06-22






ALMAF