„Szamuráj show” a XXII. Stella Nemzetközi Divatfórumon (február 24.)

Nem minden szépségrajongó tudja, mi fán terem a japán harcművészet, azt pedig még kevesebben, milyen sok köze van formagyakorlatainak a fodrászmesterséghez.


Kobaltollók csattogása

Nem minden szépségrajongó tudja, mi fán terem a japán harcművészet, azt pedig még kevesebben, milyen sok köze van formagyakorlatainak a fodrászmesterséghez. Hogy a trendi fatokban piacra dobott Hikató ollók kobaltból készülnek, hasonló eljárással, mint a szamurájok kardja, arról pedig mi is csak Kuszkurász Nikász mesterfodrásztól értesültünk, aki a Stella Salon Service csapatának tagjaként egyéb érdekességekkel is szolgált a Stella Divatfórum nézőinek.„Gyilkos előjáték”

A harctérré alakult színpadon sötét ruhás szamuráj küzd a láthatatlan ellenséggel. Petrikovics Gergő, kung-fu világbajnok, a formagyakorlat bemutatása közben éles szamuráj kardját sem fél megvillantani néhány fülrepesztő sikoly közepette.

A közönség csak akkor hördül fel, amikor a biztos kezű harcos, halált megvető bátorsággal a nagyérdemű soraiba veti magát. A félhomályban lázas találgatás folyik, vajon kit, hogyan talál meg az acélos pengéjű fegyver.

Miután mindnyájan megússzuk sebesülés nélkül, Petrikovics Gergő egy meghajlás erejéig még visszatornázza magát a színpadra, majd lassacskán a fodrászbemutató is kezdetét veszi. Kovács Klára és Kuszkurász Nikosz mesterfodrász nem kisebb feladatra vállalkozik, minthogy a Hikató ollók népszerűsítése mellett, az aktuális frizuratrendeket ismertesse.

 

Minden, ami aszimmetrikus

A legfrissebb divatirányzatok szerint, 2007-ben minden hajviselet trendinek számít majd, ami aszimmetrikus. A frizura már a tarkórésznél felemásságot mutat, az egyik oldalon ildomos hosszabbra hagyni a hajtincseket.

A frufru tömör, cikk-cakk vágással alakított és általában legalább egy árnyalattal sötétebb a többi hajrésznél. Még mindig tartja magát a kapcsolatnélküli hajvágás, a felső tincsek rá vannak puhítva az alsókra, imigyen a tépett, laza, kócos jellegű formák kerülnek előtérbe.

A színek esetében a kontúrhatás elérését a felső és alsó részek eltérő árnyalata adja, napszítta, szőke tincsek borulnak rá a barnákra.

 

Mintha kutyaharapás…, avagy kivágott hajak

Kuszkurász Nikosz mesterfodrász második modelljén a mostanság szintén igen divatos kivágott hajak elkészítési módját mutatja be, hangsúlyozva, hogy ezeknél a frizuráknál is az olyan ellentétek, kontrasztok a meghatározóak, mint a fekete/fehér vagy tűz/víz oppozíciók.

Hogy, hogy fest mindez a valóságban? A haj nemcsak a tarkórészen, de oldalt is magasan ki van vágva, a frufru hosszabb, a fejtetőn lévő tépett tincsek enyhén ráborulnak a frizurában keletkezett lukakra. Aszerint, hogy egy kis vax segítségével, hogyan állítjuk be őket, egy hajviseletből bátran kialakítható több is.

 

Sokszínű, extrém frizurák

Kovács Klára mesterfodrásztól azt is megtudjuk, hogy a sokszínűség és az extrémitást tükröző hajforma is igen divatos lesz az idén. Az aszimmetria természetesen ezeknél a hajaknál is domináns, a frizurán belül a kontúrosabb, tömörebb részek a vékonyabb, tépett részekkel  váltakoznak. A puhítás, mely a Hikató ollók segítségével hozzáértőknek szinte gyerekjáték, ezeknél a hajkölteményeknél is igen lényeges eleme a vágásnak. 

 

Mi meg, harcbemutatókon edzett egyszerű nép, ha netán gusztust kaptunk volna valamelyik modern, trendi frizurára, jobban tesszük, ha nem kísérletezünk otthon, ellátogatunk a legközelebbi hajvágó szalonba. Hisz tudjuk, megtanultuk, a Hikató olló éles, akár a szamurájok kardja, nem gyerek, de bizony tapasztalt fodrász kezébe való!

 

Képek a "Szamuráj Show"-ról, XXII. Stella Nemzetközi Divatfórum - Budapesti Kongresszusi Központ, 2007-02-24


Írta: MZ , Dátum: 2007-02-28


ALMAF