Rose Mari

Budapesti Divatiskola Profil

Budapesti Divatiskola Profil A Budapesti Divatiskola (korábban Rosemari Divatiskola) 1945 után az első magánkezdeményezésre létrejött Divatiskola, melynek alapjait 1985-ben a legkiválóbb divatszakemberekkel összefogva Rose Gáborné rakta le. A divatiskola az Iparművészeti Főiskola iparművész - tervező képzése mellett hiányt pótolt a magyar oktatási rendszer palettáján, mint az egyetlen ilyen jellegű középfokú képzés. Úttörőként dolgozta ki a divat-stílustervező oktatás államilag elfogadott tantervét, amelyet az azóta alakult más hasonló iskolák is átvettek. Divatiskoláról lévén szó, tantervünket azóta is mindig továbbfejlesztjük, és a napi "divat"-hoz igazítjuk. Igyekszünk mindig frissen, naprakészen adaptálni minden újdonságot.


Divatiskola, modelliskola


A Budapesti Divatiskola szakmai útja Bécsbe (június 15.)

Budapesti Divatiskola végzős vizsgabemutató 2008A Budapesti Divatiskola immár hagyományos, bécsi divatszakmai útjára invitálja a divatipar tanoncait és a trendkövető érdeklődőket. Az idei útra 2009. június 15-én kerül sor, a szakmai program pedig a Hetzendorf-i divatiskola vizsgabemutatójának megtekintése. A divattúra csapat az osztrák fővárosba busszal jut el, mely 2009. június 15-én reggel 7 órakor startol Budapestről, a Blaha Lujza téri Corvin Áruház parkolójából. Bécsben egész napos szabad program vár a résztevevőkre, majd közös részvétel a Hetzendorfi-i divatiskola vizsgabemutatóján - melyet idén a bécsi Városházán rendeznek meg. A bemutató után hazautazás és érkezés Budapestre - tehát nem ottalvós a buli. Részvételi díj: 7 000 Ft autóbusz költség és kb.10 Euró vizsgabemutató belépőjegy. A Budapesti Divatiskolában történő jelentkezés és befizetés határideje: 2009. május 20.


A Budapesti Divatiskola stylist képzést indít a 200809-es tanévben

Budapesti Divatiskola vizsga 2008Study Styling!

Az 1985-ös alapítású Budapesti Divatiskola több mint két évtized tapasztalatával indítja el egyéves stylist tanfolyamát a 2008/09-es tanévben A hazánkban még viszonylag új, ám egyre keresettebb foglalkozás túlmutat az egyszerű öltözködési tippeken, hisz a művészi szemlélet egyre fontosabb szerepet kap nem csak a divat világában, de a lakberendezés és az életmód vonatkozásában is. A Budapesti Divatiskola oktatói szakterületeik kiváló művelői: divat- és öltözéktervezőkkel, stylistokkal, divatszerkesztőkkel, sminkesekkel, hajszobrászokkal és fotográfusokkal együttműködni, több szempontot megismerni és elsajátítani – ez a komplex képzés lényege.

ALMAF