Nation & Fashion – Olasz divathétvége a Műcsarnokban a Reneszánsz Év keretében

A Reneszánsz Év keretében 2008 nyarán megrendezésre kerülő kétnapos divatesemény-sorozat célja, hogy Magyarország képet kapjon


Nation & Fashion – Olasz divathétvége

Műcsarnok/Kunsthalle (1146 Budapest, Dózsa György út 37.)

A programról: Nation & Fashion – Olasz divathétvége a Műcsarnokban a Reneszánsz Év keretében (május 24-25.)

A Reneszánsz Év keretében 2008 nyarán megrendezésre kerülő kétnapos divatesemény-sorozat célja, hogy Magyarország képet kapjon a világ egyik legnagyobb divatnagyhatalmának, Olaszország divatéletének jelenéről. Az ismerkedést kiemelkedő divatházak kollekcióinak bemutatásával kezdik a szervezők. A tervek szerint a kétnapos exkluzív divatmutató-sorozaton a divat olyan kiválóságainak 2008-as tavasz/nyári, pret a porter kollekcióival találkozhat majd a közönség, mint Patrízia Pepe, Guess by Marciano, John Richmond, Dsquared, Just Cavalli vagy Gianfranco Ferre.A bemutatásra váró divatmárkák az olasz divatélet szerves részét képezik, annak diverzitását, izgalmas jegyeit hordva magukon. A divathétvégén látható show-k a milánói bemutatók képéhez igazodnak: mind hajban, sminkben, mind zenében hűen követik azt. A divatbemutatók óránkénti szünetekkel váltják egymást, a köztes időben óriás kivetítők és plazmatévék segítik a tájékozódást, általuk a 2008-as ősz/téli kollekciók képeibe, anyagaiba is bepillantást nyerhet a nagyközönség.

A Műcsarnok különleges terében kizárólag erre az alkalomra felépített látvány fogadja az érkezőket, a 35 méteres, óriás kifutóval, az egyedi díszlettel, a high-tech fény- és hangtechnika segítségével, a nagyszámú – 30 fős – modellcsapattal, a profi sminkesekből, fodrászokból álló 12 tagú stábbal, a rendezvény a divattervezői munka művészi értékeire kívánja ráirányítani a figyelmet. A Nation & Fashion olyan divatesemény, amely a divatszakma képviselőin túl a divat iránt érdeklődő nagyközönség számára is nyitott.

A májusi hétvégével a Műcsarnok szeretne hagyományt teremteni, az európai divatélet aktív vérkeringésébe kapcsolódva, évente más ország kiemelkedő divatházainak kollekciőit kívánják Budapestre< hozni.

A 2008. május 24-i (szombati) nap részletes programja:

1. 16.00 Patrízia Pepe fashion show
2. 17.30 Moschino fashion show
3. 19.00 M Missoni fashion show
4. 21.30 Just Cavalli fashion show

(A kollekcióváltozás jogát a rendezők fenntartják!)

Napijegy négy bemutatóra: 2500 Ft
Napijegy az utolsó két bemutatóra (18.30 után vásárolt jegy): 1500 Ft
Kétnapos belépőjegy: 4000 Ft

Támogatók: OKM, Reneszánsz év 2008, Wallis Motor Pest, Hungária Pezsgőpincészet, Campari, Rauch, Estée Lauder, L'ORÉAL, Experience Sensory Space (Boscolo Hotel New York Palace Budapest), Mobil Audio and Light Kft.

Médiatámogatók: Mindshare, VIVA Trend, JOY magazin, BOSS magazin, eletforma.hu, art-fashion.hu, divatlap.hu, fashion.hu, hazaidivat.hu

forrás: nation&fashion


Írta: HazaiDivat.hu , Dátum: 2008-04-14


ALMAF