A Múzeumok Éjszakáján KREA divatbemutató és vetítés lesz (június 20.)

A Múzeumok Éjszakáján, 2009. június 20-án a KREA Kortárs Művészeti Iskola 21:30tól divatbemutatót és egész estés vetítést rendez


Orlando - Múzeumok Éjszakája 2008A Múzeumok Éjszakáján, 2009. június 20-án a KREA Kortárs Művészeti Iskola 21:30tól divatbemutatót és egész estés vetítést rendez a divattervező és stylist szakos hallgatóinak munkáiból a Szépművészeti Múzeumban, hogy a trendekre és designra fogékony közönség megismerhesse a legtehetségesebb fiatal művészek alkotásait. Az immár hagyománnyá vált Múzeumok Éjszakáján az idén diplomázó divattervező és stylist szakos hallgatók mutatkoznak be a Szépművészetiben.



Divatos éjszaka

A 2009-ben diplomázó diákok tudásukat olyan neves szakoktatóktól szerezték meg, mint a többszörös Fashion Awards nyertes USE Unused tervezői, Godena-Juhász Attila és Tóth András, akik végig felügyelték a ruhák elkészítését. „Mostanra mind a 11 diáknak kialakult az egyedi stílusa, a kollekciók szellemiségükben megfelelnek a mai trendnek és azt közvetítik, ami a nemzetközi divatszakmában ’up to date’. A bemutatón már-már azt érezhetjük, egy tervező áll a háttérben.”– véleményezte a fiatal divattervezők munkáját konzulensük, Tóth András.

A 11 tervezői összeállítást, azaz a 99 egyedi ruhát a Modelbook & TEN models ügynökség legkiemelkedőbb modelljei mutatják be, így a 21:30-kor kezdődő, közel egyórás show igazán nagyszabású eseménynek ígérkezik. Az ifjú designerek közt található annak a két hallgatónak is a legújabb kollekciója, akik a közelmúltban divat díjat szereztek, ezzel is öregbítve a KREA hírnevét a szakmában. Néhány hete a Fashion Awards Hungary gálán Szegedi Katát választották az év fiatal divattervezőjének, Dudás Judit pedig tavaly a nemzetközi Triumph Inspiration Awardon egyedüli magyarként nyert díjat Pekingben.

A Múzeumok Éjszakáján a KREA iskola végzős stylist hallgatóinak munkáival is megismerkedhet a nagyközönség: az elkészült divatfotók és videók a Barokk terem kivetítőjén egész este megtekinthetőek lesznek. 

A divatbemutató stábjában részt vesz Tombor Sarolta make-up artist és Szabó Ádám díjnyertes fodrász. A koreográfia pedig egy negyedéves stylist szakos hallgató, Dóra Krisztina diplomamunkája.

A bemutatkozó divattervezők:
Bíró Szilvia, Borbély Beatrix, Dudás Judit, Gönczöl Gréta, Hachbold Anna, Hansági Krisztina, Kardos Ágnes, Kárpáti Éva, Lakatos Leila, Polonszki Tünde, Szegedi Katalin

A bemutatkozó stylistok:
Bojtor Anikó, Dóra Krisztina, Dormán Andrea, Fogt Linda, Molnár Anikó, Simon Betti, Varga Vivien

Divatbemutató a Múzeumok Éjszakáján a Szépművészeti Múzeumban
2009. június 20. 21:30 (szombat)
1146 Budapest, Dózsa György út 41.
Belépő: 1.300 Ft / 600 Ft (a jegyár az egész estés programra vonatkozik)
 

A KREA-ról

A KREA Kortárs Művészeti Iskola 1995 óta nyújt magas szakmai színvonalú, államilag elismert közép- és felsőszintű művészeti képzést. Magániskolánkat azért alapítottuk, hogy a hazai művészeti életben hiánypótló, szakmailag színvonalas, szellemiségében kortárs, újító, és designközpontú képzést nyújtsunk a fiatal magyar nemzedéknek. Képzési filozófiánk középpontjában a kortárs szellemiségű művészképzés és a professzionális szakemberképzés áll. Hallgatóink, alkotói munkájuk által legitimálják a kortárs képző- és alkalmazott művészet kulcsfontosságú szerepét a mai világban.

Az oktatás művészi és szakmai színvonala olyan magas minőségi igényt közvetít a hallgatóknak, ami által a képzés végére egyedi tervezői látásmóddal bíró, kreatív szakemberekké, trendszetterekké válhatnak.

A KREA Kortárs Művészeti Iskola rendszeresen rendez kiállításokat, szakmai beszélgetéseket, előadásokat, szimpóziumokat iskolán belül és külső helyszíneken, emellett évente egyszer nyilvános jótékonysági árverést szervez valamely közhasznú alapítvány számára.

Meglévő és újonnan induló szakjai:
Enteriőrtervezés • Lakberendezés • Tervezőgrafika • Tervezőoperátor • Divattervezés • Stylist • Fotó • Smink • Képzőművészet • Művészeti újságírás • Webdesign

Forrás: KREA

Fotók a témában:

EMDSZ divatbemutató a Múzeumok Éjszakája 2008-on - 2008-06-21


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2009-06-15






ALMAF