A MODART és a párizsi ModArt International ILLÚZIÓ pályázati felhívása (november 10.)

A MODART Művészeti és Divatiskola valamint partneriskolája, a párizsi ModArt International nyilvános pályázatot hirdet „ILLÚZIÓ” címmel.


Makány Márta 2009A MODART Művészeti és Divatiskola valamint partneriskolája, a párizsi Mod’Art International nyilvános pályázatot hirdet „ILLÚZIÓ” címmel. Az iskolák olyan ruha/öltözék terveket várnak, melyek megfelelnek a pályázat témájának, az aktuális trendnek, a hordhatóság kívánalmainak és a francia stílusnak is. Mivel a fődíj egy egyhetes párizsi út, bejárással a Mod’Art International főiskolára, a MODART azon 17 és 30 év közötti kreatív fiatalokat várja, akik legalább alapfokon beszélnek angolul vagy franciául. Pályázni 3-6 db-os női kollekcióval kell, melyből a fordulós zsürizésen továbbjutott maximum 15 pályázónak egy öltözetet kell majd elkészítenie. A zsűri tagjai: Makány Márta divattervező, a Nara Szalon tervezője; Pallai Bernadett ruhatervező iparművész, az Aquanauta tervezője; Becker Beatrice ruhatervező iparművész, a Becker Beatrice Couture tervezője valamint a MODART oktatási igazgatója és tanára. A 15 legjobb tervet és öltözéket a MODART Művészeti és Divatiskola 2010 márciusában kiállításon mutatja be a nagyközönségnek. A pályázatok leadási határideje 2009. november 10. A regisztrációs lapot innen töltheted le.



PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

A pályázaton neves szakmai zsűri előtt mutathatják be tudásukat, azok a középiskolás vagy pályakezdő kreatív fiatalok, akiknek életkora 17 és 30 év között van, és akik legalább alapfokon beszélnek angolul vagy franciául.

A pályázaton kizárólag saját munkákkal lehet részt venni, amelyek más pályázatokon, az interneten vagy nyomtatásban még nem jelentek meg. Egy személy maximum 3 pályamunkával (kollekcióval) jelentkezhet.

A pályázó vállalja a pályázat költségeit.

A pályázati munka a pályázó tulajdona. A tovább nem jutott pályázók pályamunkáikat az eredményhirdetés után átvehetik a MODART Művészeti és Divatiskola titkárságán (1132 Budapest, Váci út 60.). A 15 döntős pályázó vállalja, hogy a saját, a zsűri által kiválasztott öltözékét megvalósítja és időben eljuttatja a pályázat helyszínére. A késve történő leadás a pályázatból való kizárást vonja maga után.

A pályázó tudomásul veszi, hogy a pályázat kiírója a beküldött munkákat az alkotó megnevezésével, ellenszolgáltatás nélkül, korlátlan ideig megjelenítheti weboldalán, nyomtatott kiadványaiban, kiállításokon és más felületeken.

I. forduló - A PÁLYÁZATI TERV

3-6 db-os női kollekció: Tervezzen egy vagy több ruhadarabból álló, aktuális, a mai trendnek megfelelő, hordható, női öltözékeket, amit az ILLÚZIÓ kifejezés ihletett. A korosztály és szezon meghatározása tetszőleges.
Minden öltözéket külön A/4-es lapon, elől-hátul nézetben, színesben örökítsen meg.
Leadandó: 3-6 x 2 db A/4-es méretű rajz vagy print, valamint a rajz mellett külön, lezárt borítékban a pályázó személyes adatai az e cikk aljáról letölthető regisztrációs lapon. A terveket nem szabad sem összehajtani, sem összetekerni.

II. forduló – A TECHNOLÓGIAI LEÍRÁS

a) A továbbjutott pályázónak minden tervéhez anyag- és színmintát kell leadnia, vagyis be kell mutatnia, hogy az öltözék ruhadarabjait milyen anyagból és színből képzelte el.
b) Szükséges továbbá egy leírás is, mely megmutatja rajzban és írásban az elkészítési fázisokat, ezzel bizonyítva, hogy a pályázó képes elkészíteni az adott öltözéket. Természetesen nem profi technológiai leírásoknak kell születniük, de olyanoknak, melyek világossá teszik, hogy a pályázó hogyan képzeli el a kivitelezést.
Leadandó: minden tervhez el kell készíteni egy A/4-es méretű anyag/színlapot és egy A/4-es méretű leírást. A terv hátulján feltétlenül szerepeljen, hogy a technológiai lapok melyik tervhez tartoznak (fantázianév), valamint egy külön lezárt borítékban a pályázó neve, születési ideje, e-mail címe, telefonszáma. A terveket nem szabad sem összehajtani, sem összetekerni.

III. forduló – EGY ÖLTÖZÉK MEGVALÓSÍTÁSA

A zsűri döntése után maximum 15 pályázó jut be a döntőbe. Minden továbbjutott pályázónak a zsűri által kiválasztott 1db tervét meg kell valósítania női 38-as méretben.

Leadandó: 1db, a zsűri által kiválasztott terv alapján saját anyagból megvarrt öltözék vállfán, becsomagolva, valamint egy külön lezárt borítékban a pályázó adatai, melyek megegyeznek az első fordulóban leadott adatokkal.

PÁLYÁZATI NAPTÁR

I.forduló

Leadási határidő: 2009. november 10. kedd
Zsűrizés: 2009. november 10-13.
Az I. forduló eredményhirdetése: 2009. november 16. hétfő

II.forduló

Leadási határidő: 2009. december 07. hétfő
Zsűrizés: 2009. december 7-11.
A második forduló eredményhirdetése: 2009. december 14. hétfő

III.forduló

Leadási határidő: 2010. január 18-22. között
Zsűrizés: 2010. január 25-27.
A döntő eredményhirdetése: 2010. január 28. csütörtök

PÁLYÁZATI ZSŰRI

A zsűri neves hazai divattervezőkből, szakemberekből és a MODART Művészeti és Divatiskola tanáraiból áll. A zsűri tagjai:

Horváth Szilvia ruhatervező iparművész, a MODART oktatási igazgatója
Makány Márta divattervező, a Nara szalon tervezője
Pallai Bernadett ruhatervező iparművész, az Aquanauta tervezője
Becker Beatrice ruhatervező iparművész, a Becker Beatrice Couture tervezője
Szerencsés Gabó iparművész, a MODART tanára

DÍJAK

I. díj: Egyhetes párizsi út, melynek időpontja 2010. február 8-19.
A Modart Művészeti és Divatiskola fizeti a nyertes repülő és szálloda költségeit (a biztosítást és egyéb kiadásait a nyertesnek magának kell intéznie és fedeznie), valamint garantálja, hogy a Mod’Art International partner párizsi főiskolájába szabad bejárást biztosít, így a nyertes megnézheti a francia divatiskolában folyó munkát és esetlegesen részt is vehet benne.
 
II. díj: 30 000 forint értékű divat kiadvány
 
III. díj: 15 000 forint értékű divat kiadvány

A 15 legjobb tervet és öltözéket a MODART Művészeti és Divatiskola 2010 márciusában kiállításon mutatja be a nagyközönségnek.

CÍM

A pályázatokat személyesen lehet leadni vagy postán lehet elküldeni a következő címre:
MODART Művészeti és Divatiskola
1132 Budapest, Váci út 60.

Forrás: MODART


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2009-10-21






ALMAF