Varga Ágotával, a USE unused 2007 TavaszNyár divatbemutató főmodelljével beszélgettünk (ápr

Rövid, szőke haj, acélkék szemek. Az Erdélyből származó Varga Ágota 16 évesen kezdte pályafutását, ma pedig már az Attractive Modellügynökség tehetségének lába előtt hever Pest, M


USE 2007 tavasz/nyárFiúsan is lélegzetelállító!

Rövid, szőke haj, acélkék szemek. Az Erdélyből származó Varga Ágota 16 évesen kezdte pályafutását, ma pedig már az Attractive Modellügynökség tehetségének lába előtt hever Pest, Milánó és Párizs. Odakint Chanel, Yves Saint-Laurent és Gucci modellje, idehaza Zoób Kati és a USE unused múzsája. 2005-ben a Fashion Awards Hungaryn az Év Modellje lett. Szabadidejében mozijáró, máskülönben meg nyakló nélkül fogyasztja az ásványvizet, amire úton-útfélen, mint a leghatékonyabb szépségápolási cikkre hivatkozik.



Intro

Varga Ágotát nem könnyű utolérni a divatbemutatót követő forgatagban. Mindenki a tűzlétra irányába igyekszik, kicsi és nagy, ez alól természetesen a modellek sem lehetnek kivételek, mihamarabb a showroom falain belül kívánja tudni magát. Mi tagadás, a boros poharakkal, ínycsiklandó süteményekkel megpakolt asztal is vonzza a tömeget, a nagy nyüzsgésben szinte egymásba olvadó arcok vívnak közelharcot a finom falatokért. A farmer minibe bújt  szőkeséget mégis messziről kiszúrja az ember lánya, lapos talpú babacipőben is kimagaslik a tömegből, mintha még a levegő is más lenne körötte… Pedig nincs más trükkje, csak a természetesség. Csillogó szemekkel, sikereire büszkén felel meg kérdéseimre.

Előkészületek kutyafuttában

USE 2007 tavasz/nyár beutató, Varga ÁgotaMZ: Hogy zajlottak a divatbemutató előkészületei?
Varga Ágota:
Óh, hát ez nagyon nagy kapkodás volt, mert későn értem ide. Gyorsan egyből be a sminkbe, a hajammal, tekintve, hogy rövid, nem volt sok probléma, utána még fel kellett venni a hintázós jelenetet, amivel nyitották a showt, ruhapróba, majd koreográfia próba következett, és mire mindennel elkészültünk, már itt is volt az idő, kezdhettük a bemutatót.

MZ: Miért épp rád esett a USE választása? Régóta dolgoztok együtt?
VÁ:
Igen, én nagyon régóta dolgozom velük. Már akkor modellkedtem nekik a diplomamunkájukhoz, amikor még csak az Iparművészetin voltak tanulók. Nem csak munkatársak, régi barátok is ők.

Nanushkától Zoób Katti-ig

Varga Ágota Zsolnay - <a href='/katti-zoob.html' title='Katti Zoób'>Katti Zoób</a> divatbemutatónMZ: Ha épp nem a USE-nak, kiknek dolgozol itthon?
VÁ:
Itthon mindig csinálom Zoób Katti divatbemutatóját, meg a kampányát is csináltam már kétszer, de Nanushkával is nagyon szeretek együtt dolgozni, az ő kampányának is én voltam az arca tavaly és a Hair Club hajszalont is, akik szintén kedvenceim, az én arcom képviselte. (Ahogy a HazaiDivat.hu által támogatott Árkád Tavaszi Trend óriásplakátjain is ő néz mélyen a szemünkbe - a szerk.)

MZ: Külföldön?
VÁ:
Külföldön is három évig csináltam a bemutatókat, legyen az Milánó, London, vagy Párizs, szinte mindenhol megfordultam, mindent megcsináltam, amit lehetett. Olyan neves divattervezőkkel dolgoztam együtt, mint Chanel, Yves Saint Lorent, Gucci, vagy Marc Jacobs és még folytathatnám a sort, tényleg a legnagyobbakkal.

Rózsaszínben szereti a világot!

USE 2007 tavasz/nyár kollekció bemutató, Varga ÁgotaMZ: Visszatérve a USE-ra, a 2007 tavasz/nyári kollekcióból Varga Ágotának melyik a kedvenc darabja?
VÁ:
Nekem nagyon tetszett a rózsaszín top, meg a hozzá párosított rövidnadrág. A rózsaszín rövid nadrág az nagyon-nagyon, a rózsaszín az én színem, meg ezzel az új hajjal tényleg nagyon jól állt, úgyhogy ez az együttes kifejezetten tetszett.

MZ: Végezetül elárulod, hol találkozhatunk veled legközelebb?

VÁ:
Úh, hát, ami most lesz... a Stílus Magazinnak készítettem egy anyagot, ami talán két hónap múlva jelenik meg nyomtatásban, meg azt hiszem, a magyarországi Marie Claire nulladik számában is benne leszek, amit most már szintén hamarosan lehet keresni az újságstandokon.

Fotók a USE 2007 Tavasz/Nyár kollekciójának bemutatójáról - Hungária Malomudvar - 2007-04-12


Írta: MZ , Dátum: 2007-04-18






ALMAF