Fashion Extasy, Ékszerképzet divat- és ékszerbemutató a Holdudvarban

Fashion Extasy és Ékszerképzet címmel három alkalommal - elsőként 2009. május 21-én, csütörtökön - fiatal magyar divat- és ékszertervezők munkái mutatkoznak be


Ékszerképzet <a href='/2008.html' title='2008'>2008</a>, Gödör KlubFashion Extasy és Ékszerképzet címmel három alkalommal - elsőként 2009. május 21-én, csütörtökön - fiatal magyar divat- és ékszertervezők munkái mutatkoznak be a margitszigeti Holdudvarban. A publikumot minden alkalommal más atmoszféra várja - a májusi bemutató témája a négy hippokratészi személyiségtípus, a melankólikus, a szangvinikus, a kolerikus és a flegmatikus. A bemutatkozó alkotók a kiegészítőket nem másodlagos divatcikk-ként kezelik, ezért a bemutatókon egyedülálló hangsúlyt kapnak az ékszerek és egyéb kiegészítők. A sorozat célja olyan fiatal tervezők szakmai áttörést jelentő kollekcióinak megismertetése, akik egyedi látásmódjukkal és merész munkáikkal megállják helyüket a magyar és a nemzetközi divatvilágában is. Az első show-n Dora Abodi, Konstenko Daria, Engi Xénia Petronella, Mohari Kinga és a Le Corset ruhakollekciói, valamint Bodor Bernadett, Gera Noémi, Máté Eszter és Vékony Fanni ékszerei vonulnak majd.



kszerkpzet

Szemlyisgtpusok a trgytervezs s a tncművszet kombincijnak megfogalmazsban alcmmel a bemutatn az Eventuell Galria ngy fiatal kszertervezője, Bodor Bernadett, Gera Nomi, Mt Eszter, Vkony Fanni a Hippokratsz ltal meghatrozott ngy szemlyisgtpusra (melanklikus, szangvinikus, kolerikus, flegmatikus) jellemző főbb vonsokat fogalmazta meg, s lmodta bele ngy tpus egyedi tervezsű kszerkollekciba. A bemutatn kzreműkdő Dance Dimensions Modern Tncművszeti Egyeslet tncosai a mozgs eszkzeivl jelzik majd a ngyfle kollekci ltal manifesztld szemlyisgjegyeket. A megelevenedő szemlyisgtpusok koreogrfija Gelln Anna munkja.

Fashion Extasy

Daria Kostenko

A mjus 21-i divatbemutat tervezői kzl Daria Kostenko Oroszorszgban szletett, 2007-ben diplomzott a MOME textiltervező szakn. Ruhira jellemzőek a npies motvumok, a művszi s tetrlis elemek. Tervező ltre a mai napig meggyőződse, hogy „nem a ruha teszi az embert, hanem az ember a ruht, hisz akkor kel letre. Jobban rtkelem azt, ha valaki stlusos, mint divatos. Feladatom megltni az egyn rtkeit, s azokat kihangslyozni, illetve a htrnyokat elrejteni. S ne kvessk a divatot, hanem adjuk nmagunkat.” Jelenlegi kollekcijt (Goulasch 2009 Tavasz/Nyr) a magyar npművszet inspirlta, s lnk sznvilg, nőiessg jellemzi.

Dora Abodi

A Mod'Art International francia divatfőiskoln vgzős hallgatja, 2009 februrjban publiklta első, (2009/10 Ősz/Tl) kollekcijt, ami egy 100%-ban hordhat, kifinomult, trendi luxuskollekci.

Engi Xnia Petronella

Az EXP mrka megalkotja. A tervezőnő a Budapesti Divatiskolban vgezte tanulmnyait. Legjabb kollekcija a "2 in 1" cmet viselni. A kollekcit művszeti oldalrl a tavasz sznei (zld s srga) , msrszt a jelen gazdasgi vilgvlsg letnkre gyakorolt hatsa inspirlta: A nők szmra egyre hangslyosabb az ignyes megjelens s a jl varilhat, tbb lehetősget nyjt ltzk.

Le Corset

A Le Corset olyan fűzők, fűző-kiegsztők s ltzkek tervezsvel, gyrtsval foglalkozik, amelyek az aktulis utcai s alkalmi divatirnyzatokban len jrnak, egyediv formlva a megjelenst.

Mohari Kinga
„ltzeteimmel azoknak a nőknek szeretnk segteni, akik szeretnk meglelni a szpsget, a harmnit. Termszetes s nemes anyagok hasznlatra trekszem, mert gy rzem ezek az anyagok mindamellett, hogy nmagukban is kifinomultsgot sugroznak, abban is segtenek, hogy rvnyre juttassk viselőjk belső szpsgt. Ruhim nőiesek, elegnsak, hivalkods nlkl tűnnek fel, apr rszletek egyedisgvel vlnak klnlegess, nem mindennapiv. Ruhimat a termszet formi, a termszet elemeinek sznei, s a vilg soksznűsge ihleti. Sokszor klnbző kultrk alapanyagai, viseletnek rszletei is megtallhatak a ruhkban, mindvgig az elegns alapstlus kiegsztőjeknt.” – mondta magrl a negyedik tervező, Mohari Kinga.

A rendezvny helyszne: Holdudvar, Margitsziget (a rgi Casino plete, 5 perc stra a Margit-hd szigeti lejrjtl)
A rendezvnysorozat első rsznek időpontjai: 2009. mjus 21. (cstrtk) 21:00-22:00

Bemutatkoz divattervezők (Fashion Extasy): Dora Abodi, Daria Kostenko, Engi Xnia Petronella, Le Corset, Mohari Kinga
Bemutatkoz kszertervezők (kszerkpzet): Bodor Bernadett, Gera Nomi, Mt Eszter, Vkony Fanni

Koreogrfia: Gelln Anna
Tnc: Dance Dimensions Modern Tncművszeti Egyeslet

Tovbbi divatbemutat-időpontok a Holdudvarban: 2009. jlius 9. (cstrtk) 20:00 s augusztus 27. (cstrtk) 20:00

Forrs: Fashion Extasy s kszerkpzet


Írta: HazaiDivat.hu , Dátum: 2009-05-19






ALMAF