HUNGORO 2008 - 5. Nemzetközi ékszer és óraszalon (március 6-9.) - 1. nap

HUNGORO 2008 - 5. Nemzetközi ékszer és óraszalon


HUNGOROHelyszíne: SYMA Sport-és Rendezvényközpont, (Budapest) 1146 Dózsa György út 1.

A programról részletesen:
HUNGORO 2008 - 5. Nemzetközi ékszer és óraszalon (2008. március 6-9.)

Az 5.  Nemzetközi ékszer és óra szalon keretében 46 magyar és 13 külföldi (török, görög, lengyel, spanyol, izraeli és bolgár) kiállító mutatja be a legújabb ékszer- és óradivatot közel 1.250 m2-en.



A kiállítás tematikája: 
Arany ékszerek, Ezüst ékszerek, Egyéb nemesfémből készült ékszerek, Drágakövek, Tenyészetett gyöngyök, Órák, óraszíjak, Antik ékszerek, dísztárgyak, bútorok, Érmék, Porcelán, díszműáru, Ékszermegmunkáló gépek, Ékszercsomagolási kellékek, Szakmai szervezetek megjelenése, oktatás, kiadványok bemutatása. 

A jubileumi rendezvény egyik különlegessége, a Córdobai Ékszer-, Ezüst és Óraművesek Szövegségének standja, ahol 8 andalúz ékszergyártó cég vonultatja fel világszínvonalú termékeit a magyar közönség számára. Ahogy Európa legnagyobb gyémánt-és ékszerközpontja, a szentendrei székhelyű Caprice International kiemelkedő minőségű ékszereit is, egyedülállóan módon, csak ezen a kiállításon csodálhatják meg az érdeklődők. A rendezvényre különleges szalon hangulatot varázsol a Belvedere Galéria standja.

CÓRDOBAI ÉKSZEREK

 A spanyolországi Asociación de Joyeros Plateros y Relojeros de Córdoba (Córdobai Ékszer,- Ezüst és Óraművesek Szövetsége) közel ezer cégével, Córdobának, mely Andalúzia ékszeripari központjának számít, legfontosabb ipari szektorát képviseli, ahol eredetgaranciával rendelkező ékszereket állítanak elő. 

Az említett szövetség létrehozott Córdobában egy igen komoly biztonsági rendszerrel rendelkező Ékszerész Parkot, mely a maga nemében a legnagyobbnak számít Európában. A közel 200 cégnek otthont adó park a legújabb gyártási és kommunikációs technológiákkal van felszerelve.

A córdobai ékszerexport több mint 45 millió euróra tehető, mely a teljes spanyol ékszerexport 10%-át teszi ki. Az ékszereket, melyek Spanyolországban egyedüliként márkagaranciával rendelkeznek, több mint 70 országban értékesítik világszerte.

Ez a kiemelkedő nemzetközi piaci jelenlét is azt bizonyítja, hogy az andalúz ékszerek presztízst és minőséget jelentenek. A córdobai ékszeripar képviselői a hazai ékszerpiac iránt tanúsított érdeklődésük folytán az elmúlt években már több alkalommal látogattak Magyarországra.

A HUNGORO ékszerkiállításon való részvételük is mutatja, hogy mennyire fontos a vállalkozóiknak, hogy belépjenek Magyarország piacára, hiszen az uniós csatlakozás is megkönnyíti és megnöveli a két ország kereskedelmi kapcsolatát. A széles, tradicionálistól a modern stílusig terjedő termékpaletta, az ékszerek jó minőség-ár aránya segíti és teszi oly vonzóvá az andalúz cégeket.

Az idei HUNGORO ékszerkiállítás keretében, melyen 9 andalúz cég mutatja be termékválasztékát, a córdobai szövetség és a magyar Nemesfémművesek Országos Ipartestülete egy megállapodás megkötésével is megerősíti jövőbeli együttműködési szándékát.

Kísérő események:

A jubileumi kiállítás megnyitója: március 6-án 11 órakor veszi kezdetét a „C” pavilon színpadán. Az ünnepélyes megnyitóhoz kapcsolódva a látogatók az esemény andalúziai díszvendégeinek látványos ékszer-divatbemutatóját tekinthetik meg a TrüffELLE! Stúdió rendezésében. 

Március 6-án 13.00 órai kezdettel a Lengyel Nagykövetség, a Córdobai Ékszer-, Ezüst és Óraművesek Szövetség, valamint a kiállítás szakmai partnerei, a Nemesfémművesek Országos Ipartestülete és a Magyar Ötvös Szövetség szervezésében, konferenciák zajlanak majd a szakmát érintő legfontosabb kérdésekről.

Belépő jegy:  1200 Ft
Hungoro + Lakásvásár közös kedvezményes belépőjegy: 1500 Ft
Kedvezményes belépőjegy (csak szakmai meghívóval rendelkezők részére): 900 Ft
70 év felett:  ingyenes

Megközelíthetőség:
2-es Metró, Stadionok állomás
1-es villamos Kerepesi úti megálló
95-ös autóbusz

Forrás: HUNGORO


Írta: HazaiDivat.hu , Dátum: 2008-03-05






ALMAF