Francia haute couture divattervezők az Esküvő 2008 kiállítás és vásáron (január 25-27.)

A 2007 júliusa és 2008 júliusa között zajló Francia Gazdasági Év Magyarországon rendezvénysorozat keretében újabb, ezúttal a nagyközönséget célzó programra kerül sor


Helyszíne: Budapest Kongresszusi Központ (Novotel), 1124 Budapest, Jagelló út 1.

A programról részletesen:

Francia haute couture divattervezők az Esküvő 2008 kiállítás és vásáron

A 2007 júliusa és 2008 júliusa között zajló Francia Gazdasági Év Magyarországon rendezvénysorozat keretében újabb, ezúttal a nagyközönséget célzó programra kerül sor 2008. január 25-27. között a budapesti Kongresszusi Központban és a Novotelben. Az Esküvő 2008 kiállítás és vásár látogatói két francia haute couture divattervezőAna Verone és LK - ruhakölteményeit is megcsodálhatják, felpróbálhatják és akár kedvezményes áron megvásárolhatják a Francia Kereskedelmi Kirendeltség által szervezett Francia standon.



A 2007. szeptember 23-i, Magyar esküvő francia módra című, francia-magyar szakmai találkozó és divatbemutató sikerét követően a két francia divatkreátor most legújabb kollekcióival varázsolja el a hazai közönséget. Mellettük az egyetlen magyar parfümőr kínál francia luxus- és egyedi parfümöket, valamint más izgalmas illatos szolgáltatásokat. A stand látogatói leendő ruhájukat divatbemutatókon is kiválaszthatják, melyekre szombaton és vasárnap 12, 15 és 17 órai kezdettel kerül sor. A kiállításon vásárolt vagy megrendelt ruhákhoz a boldog arák 10 százalék kedvezménnyel juthatnak hozzá. A Francia standot a Fleurop virágai díszítik majd, a manökenek sminkjét és frizuráját pedig Balogh Böbe sminkmester készíti, aki saját standdal is megjelenik a kiállításon.

A sminkmester az elmúlt tíz évben több mester keze alatt sajátította el a maszkmesterség alapjait és fortélyait és vált maga is ismertté szakmájában. Eddig elsősorban színházakban (Katona József Színház), filmekben (Evita, Apám beájulna), divatbemutatókon, divatfotózásokon és exkluzív társasági rendezvényeken (Opera Bál) kamatoztatta tehetségét. Balogh Böbét az teszi különlegessé, hogy személyében egy kreatív sminkes és egy remek kezű hajszobrász minden előnyét ötvözi. A színházi, filmes és divat területén végzett munkákon kívül egyéb megbízásokat is elvállal, légyen az testfestés, arcfestés avagy henna tatto. A hozzáforduló menyasszonyok biztosak lehetnek abban, hogy sminkjük és frizurájuk méltó lesz a feledhetetlen nap szépségéhez.

A tervezőkről bővebben:

Ana Verone neve ismerősen csenghet a téma iránt érdeklődőknek, hiszen a szeptemberi szakmai találkozó egyik legnagyobb felfedezettjét köszönthetjük benne. A párizsi divattervezőre budapesti látogatása hasonlóképpen nagy hatást gyakorolt, így most megragadta az alkalmat, hogy ruháit a szélesebb publikumnak is bemutassa, mivel hosszabb távú tervei között szerepel egy állandó budapesti jelenlét is. Ana Verone páratlan és biztos ízléssel keveri a különféle anyagokat és színeket. Kifinomult eleganciájú ruhái érzékiséggel párosult letisztultságot árasztanak. 2007 decemberében a Miss France, azaz a francia szépségverseny 12 középdöntősének, köztük a 2008-as francia szépségkirálynőnek, Valérie Bègue–nek ruhája is a divattervező keze munkáját dicsérte.

A vásáron Ana Verone legújabb, Tündérek bálja nevű kollekcióját mutatja be. A légiesen könnyű, fénylő, csillogó szövetekből és selyemből készült, finom esésű ruhák lágyan ölelik körül viselőjüket. A látogatók ezenfelül megcsodálhatják az ugyancsak a decemberi szépségversenyre készített Szalamandrák nevű, piros kollekciót is, mely a menyecskeruhák választékát teszi izgalmasabbá. Újdonsága még a standnak, hogy a világon elsőként a budapesti közönség láthatja a párizsi kreátor kislányoknak tervezett, alkalmi modelljeit, melyek minden bizonnyal a magyar lánykákon is jól mutatnak majd. E környezetbarát ruhák különlegessége, hogy kizárólag méltányos kereskedelemből (Fair Trade) – Laoszból, Afrikából és más országokból – származó anyagokból készültek.

A másik neves divattervező, LK először látogat hazánkba. Laure Kczekotowska 1998-ban jelentkezett első saját kollekciójával, mely a Laure K nevet viselte. A mozi, a képzőművészet, az irodalom iránti rajongása érződik sikkes, glamour stílusában, modern kreációiban is. 2002-től 2006-ig Laure Kczekotowska a rangos párizsi tervezők szakmai szervezetének (Chambre Syndicale de la Couture Parisienne) égisze alatt mutatta be ruháit. 2006-ban dobta piacra LK by LK elnevezésű prêt-à-porter kollekcióját (estélyi és alkalmi ruhák), illetve a Chrystelle Cavalier-val közösen tervezett, Always true in my fashion-modelleket. Divattervezői tevékenysége mellett Laure Kczekotowska számos képzőművészeti, filmes és színházi alkotás, projekt művészeti vezetőjeként is ismert. 2007 őszén New Yorkban mutatta be kreációit, az amerikai kontinens bevétele után pedig a magyar hölgyek és urak meghódítására készül, akikhez most első ízben lesz szerencséje.

A két párizsi résztvevő mellett a különleges, francia niche parfümöket – többek között a L’Artisan Parfumeur, a Comptoir Sud Pacifique és a The Different Company parfümcégek illatait - az egyetlen magyar orr, a parfümőr Zólyomi Zsolt mutatja be a Francia standon. Magyarországon először 2007 szeptemberében egy különleges, illatosított divatbemutatón a szerencsések már érezhették e francia luxuskozemtikumok illatát, most pedig a nagyközönség is kipróbálhatja és megrendelheti a parfümőr cége, a Zólyomi Parfüm Kft. által képviselt és nagyra becsült exkluzív francia márkákat.

A francia parfümök képviseletén túl Zólyomi Zsolt kivételes szolgáltatásokat is biztosít az érdeklődőknek: a menyasszonynak, a vőlegénynek, a tanúknak és a nyoszolyólányoknak személyes parfümtanácsadással segít, hisz az esemény, adott esetben az esküvő komplex illatosításán túl, már csak a személyre szabott, egyedi parfümkreáció dobogtathatja meg még jobban a leendő menyasszonyok és jövendőbelijük szívét.

Forrás: www.francia-ev.com


Írta: HazaiDivat.hu , Dátum: 2008-01-13






ALMAF