Divatolimpikonok a Fashion Week Hungary 2006 kifutóján

Mintegy négyszázan éltek azzal a ritka lehetőséggel, hogy belépődíj ellenében bárki nézője lehetett egy nívós divatbemutatónak.


Fashion Week Hungary 2006

A Divatolimpia 2005 döntőseinek divatbemutatója a Fashion Week Hungary 2006 tavasz-nyár kifutóján (március 11.)

Mintegy négyszázan éltek azzal a ritka lehetőséggel, hogy belépődíj ellenében bárki nézője lehetett egy nívós divatbemutatónak. A Fashion Week Hungary 30 méteres kifutóján szombaton este a Divatolimpia 2005 divattervezői mutatták be kollekcióikat.

  Drága ékszerek közt végigsétálva óriás méretű kifutóhoz érkeztek a Fashion Week látogatói. A színpad mellett a rendezvény egész ideje alatt testközelből volt csodálható a Divatolimpia 2005 díjazottjainak egy-egy kiállított ruhája, szombat este pedig övék volt a főszerep a Fashion Week Hungary kifutóján.

Este fél hatra a fotósoknak felállított emelvény zsúfolásig megtelt a hosszú kifutó két szélén sorakozó székek közt nem maradt üres, és a harminc percniy várakozás után felcsendülő Fashion Week dal (Miller Zoltán szerzeménye) hallatára százfős tömeg gyűlt össze a széksorok mögött.   Hat ígéretes tehetség mutatta be kollekcióját, hat fiatal divattervező, akik a Divatolimpia 2005 rendezvény döntősei voltak, és akik közül négy különdíjat is kapott a versenyen. Kolekcióik megjenésének sorrendjében:   Kontúr Réka Zolnai Fruzsina Bartók Orsi Péter Anna Michalkovics Edina Martin Krisztina   Kontúr Réka a jó bőr híve. Kreációinak különlegességét a rafinált bőrvágási technika adja, melynek segítségével ruhái mívesen domboródó hálókká vállnak viselőjük testén. A természetes anyagot a természetközeli narancs és drapp színekben használja.   Martin Krisztina bájosan légies kreációját luftbalmok kísérték, amerre ment. Modelljének lapockájára két óriás méretű, hidrogén tartalmú ballont erősített a tervező, így hangsúlyozva a ruha könnyed, lebegő jellegét.   2006-ban is lesz Divatolimpia, és a tervek szerint a Fashion Week profi fény-és hangtechnikával ellátott gigantikus méretű kifutóján vonalhatnak majd a versengő divattervezők kollekciói. Hamarosan erről is olvashattok részleteket.
Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2006-03-12


ALMAF