A Miss Éden 2006 szépségverseny európai döntője (október 28.)

Csak a székek sokasodtak meg a kifutó körül, a hangulat nem változott a mammutbéli Kaméleon Klubban a pénteki satótájékoztató óta.


Szerencsés 13-as

Csak a székek sokasodtak meg a kifutó körül, a hangulat nem változott a mammutbéli Kaméleon Klubban a pénteki satótájékoztató óta. Pattanásig feszült izgalmukban a szülők inkább vigyázzba álltak, semhogy időnek előtte tévesszék szem elől szépséges lányaikat. Csapó kettő. Mielőtt megkezdődött volna a műsor, a nézőközönség soraiban szép számmal felsorakozott tévés társaságok kameramanjai élükre állították a felvevőket. Rokonok rohangásztak még vagy tucatnyi tomboláért, hangos baráti társaság verte az asztalt, füttyögött, ha favoritjuk végre dobogóra lépett. Fantáziaruhák, falatnyi bikinik, álomszép csipkecsodák a fehérnemű blokkban, lélegzetelállító estélyik – akadt a zsűri szívét is megdobogtató ruhadarab. Ezüstdiadém, szikrázó korona, vállszalag csak az udvarhölgyeknek és a királynőnek jutott, de nem ment haza senki üres kézzel. A szépségverseny szponzorai gondoskodtak a fogyni nem akaró ajándékhegyekről. Volt öröm és csalódás, mosoly és könnyek, már ahogy az ilyenkor szokásos. „Nekünk akkor is te vagy a legszebb!” – aki nem került dobogóra, az az ismerősök jókívánságaival, gratulációival vigasztalódhatott...Vagy a sajtótájékoztató óta szépültek meg a lányok, vagy az izgalom, a feszült várakozás teszi, az a különös csillogás a szemekben „elérkezett a nagy nap”, de egy szikrával mind a harmincegyen csinosabbnak tűnnek. Mintha ezt olvasnám ki Maklári-Tót Attila divatfotós mosolyából is, a zsűri asztalánál szokatlan derű uralkodik, majd a mérlegelésnél nem lesznek ilyen vidámak - gondolom. A kifutón zöldes fénykarikák cikáznak, a zene dobhártyaszaggatóan hangosodik, lassan-lassan kezdetét veszi az első, a fantázia túr. A lányok saját ízlésükről, stílusukról, kreativitásukról tehettek tanúbizonyságot e körben, a ruháját ezúttal mindenki maga választhatta meg. Isaák Virág fekete kompozíciójához szép fekete angyalszárnyakat ragasztott, míg a földhözragadtabbak, Virággal ellentétben, megmaradtak a realitás talaján. Sokan bújtak farmerba, szoknya, nadrág egyremegy alapon. A szlovák Alina „híres modell akar lenni” – hallhattuk az angol-magyar konferansziét, nem is annyira öltözékével, de bájos arcjátékával kápráztatott el minket, míg honfitársa, az ébenfekete hajú Veronika ötletes topjával - épp csak nyúlszőrrel takarta el kebleit - aratott sikert. Farsang Dorottya a díva szerepébe bújt: a tűzpiros ruhához már csak a szipka hiányzott, hogy tökéletes legyen a Karády-s összhatás. Külön tapsot kapott, kiérdemelte.
 
Fantáziaország tengerpartjáról más vizekre eveztünk, valódi, homokos, napfényes beach-re. Már csak a felfújható gumilabda, a matrac, a napernyő és a bambi hiányzott a lányok kezéből, egyébként rendben volt minden a „nyáridő”, angolosan mégis csak szebben csengő „summertime”  névre keresztelt, második túrban is. A lányok a Lollypop szirupos dallamára, falatnyi bikinikben léptek kifutóra, a zsűri hímnemű tagjai előredőltek, össze-, összesúgtak, a taps állandósult. Egy icipici baki csúszott ugyan a koreográfiába, a keresztezésnél a jobbról jövő lány nem figyelt oda eléggé a másikra, de ez nem rontotta az összhatást, senki nem vette zokon. Észre se vettük volna, ha nem kíséri szemmel alig nyomon követhető fintor. Leszámítva az apró gikszert, a lányok becsületére legyen mondva, állták a sarat, a „homokot” fürdőruhában is.
 
A harmadik, fehérneműs felvonulást a csillogás jegyében álmodták színpadra az est szervezői, a zene lelassult, könnyed slágerek helyett a muzsika terén is a romantika, a felfűtött érzelmek kerültek előtérbe. A fűzők, combfixek, tűzpiros kombinék, csinos tangák látványa, már nemcsak tapsra, elismerő füttyögésre is ingerelte a közönség férfiakból álló szekcióját. A csizmával, boával kombinált hófehér kétrészes még Nádas Lilla, a 2003-as Miss Éden (ezúttal zsűritag) csodálatát is kivívta. Talán csak Ivetta Szabóová, a 31-es rajtszámmal induló versenyző került parányival nehezebb helyzetbe, egyedül sétált végig a kifutón, míg a többiek maradtak a jól bevált, kettes felosztásnál.

A negyedik túrban a főszerep az estélyi ruháknak jutott. Az Art’z Modell varázsos darabjaiban egyszerre minden jelölt esélyesnek tűnt a kitüntető Miss Éden címre. Stólák, zizegő aljak, fedetlen vállak, bársony és brokát. A füttyögés elhalkult, papák, mamák büszkén, egyetértően súgtak össze „a mi lányunk”.

Mielőtt kiosztották volna a díjakat, a zsűriből dr. Kiss Róbert Richard emelkedett szóra. „Az első hét hely között minimális különbség döntött” – mondta – „fontos szerep jutott a tombolákkal vásárolt közönségszavazatoknak is.”. Előbb a legszebb tizenkettőt szólította színpadra, majd közülük választotta ki a dobogós helyezetteket. Második udvarhölgynek a 15 éves, 172 cm magas Alina Anatolieva Volkanót, első udvarhölgyül a 23 esztendős, Veronika Klobúénikovát nevezte ki a zsűri, míg a korona a 13-as számmal induló, szőke lány, Nagy Mónika fejére került. Neki ez a szám nem szerencsétlenséget, hanem többek közt egy Koh Samet szigeti fotózással egybekötött üdülést hozott és még annyi, de annyi mindent! Szép volt, jó volt, felsorolni is hosszú lenne...

  További cikkek a témában:

Lányok a Paradicsomból szemétruhába bugyolálva

Bájos Kelet-Európa

Édenkerti lányok karöltve a hazai divatmédiával


Írta: MZ , Dátum: 2006-10-30


ALMAF