Miss Balaton 2006 elő - és középdöntő a siófoki Hotel Azúr strandján (július 15.)

A paradicsomi állapotokat idéző Hotel Azúr pázsitos strandján felállított kifutó körül félezernyi, jobbára fürduhás bámészkodó mustrált.


Miss Balaton 2006 elődöntősei Kásás TamássalJó nő dömping a Balaton partján

A paradicsomi állapotokat idéző Hotel Azúr pázsitos strandján felállított kifutó körül félezernyi, jobbára fürduhás bámészkodó mustrált. Többségük ahhoz a majd’ 250 csinos lányhoz tartozott, akik szépségükkel versengtek a Miss Balaton 2006 elő- és középdöntőjén. A tét idén sem kevesebb, mint a Balaton királynője cím, és egy vadiúj autó. A döntő 2006. augusztus 4-én lesz. Csinos pofik, formás idomok - és időnként konditeremért kiáltó popsik: ez volt a Miss Balaton 2006 elődöntőseinek átlaga. Talán a csodás kertben lengő lombkoronák előnytelen árnyékvetése tette, de a lányok többsége csak szemből volt lehengerlően szép, hátulról csalódást okozott. A kényes fertály, ugye...



De a jó hangulaton ez mit sem csökkentett, már csak azért sem, mert a többszáz fős nézősereg a füvön heverészve, napsugaraktól csilandozva élvezte a bikinikben vonuló felhozatalt. Családias hangulatú igazi nyár-élmény lett így a mustra, melyen az egykori szépségkirálynő és modell Magony Szilvia konferákta az ország minden pontjáról idesereglett lányokat. A korábbi évekhez hasonlóan akadtak határon túli magyar lányok is, akik Erdélyből, vagy a Felvidékről utaztak a Balaton partjára, mert lakcímük nem zárja ki őket a versenyből.

A jelentkezési feltételek közt csupán a következő kitételek szerepeltek: 18 és 26 év közötti kor, hajadon családi állapot, gyermektelenség és komprommitáló felvétel mentesség. Az sem volt kikötve, hogy a lányok testének minimum hány százalékát fedje textil, így aztán akadt versenyzőhölgy, akinek - egyébként mezőnyátlagon felüli feszességű és formásságú - popsiját egy árva, testszínű madzag fedte csak...

A nézőközönség és a hozzátartozók tehát nem, kizárólag a ’szigorú’ zsűri ült asztalnál. Természetesen köztük volt a Miss Balaton 2005 győztese, a bájos Gombosi Adrienn, aki kislányos fazonú, térdig érő, almazöld nyári ruhában érkezett az eseményre, de ott ült Kásás Tamás vizipólós sztár, Seffer István plasztikai sebész és Hajas László mesterfodrász is. A ’szigorú’ jelző már csak azért sem húzható a szépségbírákra, mert az elődöntőbe a maximális 32 lány helyett 33-at szavaztak be.

De még így is több, mint kétszáz lány széledt szét szomorkás mosollyal az élénkzöld pázsiton, hozzátartozóinak vigasztaló szavait keresve.

Az elődöntőbe került szépségek sem örülhettek sokáig a sikerüknek, mert a rövid pihenő, és a Kásás Tamással történt tömeges fotózkodás után máris jött az újabb felvonás, a középdöntő maga. De előtte még Gombosi Edinától, a trónelhagyótól megtudhattuk, hogy bizony ma már autó nélkül egy tapottat sem, és hogy a természetes kedvesség a győzelem záloga.

Miss Balaton 2006 16 döntőseA középdöntő során a 33 lánynak belső értékeiről kellett tanúbizonyságot tennie, hiszen a királynőség egyben nagyköveti szolgálat is a Balatonért. Meghát, ugye, valami alapján mégiscsak haza kell küldeni 17 lányt, hogy a végén csak a 16 legjobb királynő-alapanyag maradjon. Ők viszont rögtön öt napig, ami alatt a Hotel Azúr pompás körülményei közt tartott felkészítő táborban megtanulják, merre hány méter. Aztán jöhet a döntő, amelyen kiderül, ki lesz 2006-ban a magyar tenger királynője.

A döntő időpontja: 2006 augusztus 4. (péntek) 21 óra
Helyszíne: Siófok, Jókai tér, Kálmán Imre Szabadtéri Színpad

A 16 döntősre a HazaiDivat.hu-n is szavazhatsz. Szerinted ki legyen a Miss Balaton 2006?

Fotók a Miss Balaton 2006 döntőseiről - 2006-07


Írta: Darnyik Szilvia , Dátum: 2006-07-17






ALMAF