Sió Miss Balaton 2008 Döntő (augusztus 8.)

Mint már jó néhány éve, idén sem maradhatott el a bikinis lányok felvonulása a Siófoki Szabadtéri Színpadon, ahol a 26. életévüket még be nem töltött hajadonok léptek színpadra


Sió Miss <a href='/balaton.html' title='Balaton'>Balaton</a> 2008Augusztus nem múlhat el Miss Balaton nélkül 

Mint már jó néhány éve, idén sem maradhatott el a bikinis lányok felvonulása a Siófoki Szabadtéri Színpadon, ahol a 26. életévüket még be nem töltött hajadonok léptek színpadra a vadonatúj Skoda Fabia-ért, s persze a vele járó koronáért, hírért-névért, dicsőségért. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel azonban idén is indult egy második mezőny, a Plusz 10, mivel a Sió Miss Balaton Szépségverseny idén ünnepelte kerek 10. évfordulóját. Ennek alkalmából, a 25 év feletti hölgyek is színpadra léphettek, s bebizonyíthatták, 2008-ban sem csak a húszéveseké a világ! A 26-35 év közötti versenyzők közül 10-en vonulhattak a zsűri elé augusztus 8-án, míg a normál mezőnyben 16 lány versengett a királynői címért, s a számos ajándékért.



Töretlen sikerrel...

10. szülinap, +10-es mezőnyIdén nem csak azért bizonyult különlegesnek a Sió Miss Balaton Szépségverseny, mert immár
10. születésnapját ünnepelte a rendezvény, hanem azért is, mert 2008-ban változások történtek a vezetés terén. Modroczky Tímea 8 éven keresztül látta el a versennyel kapcsolatos szervezés-rendezés feladatait, ám mivel fontosabb, anyai szerepre készül immár, korábbi asszisztense, Bódogh Edina vette át tőle a versenyigazgatói posztot. Edina, aki 2005-ben és 2006-ban még csak királynőjelöltként vett részt a versenyen, tavaly már asszisztensként dolgozott a rendezvényért, idén pedig neki köszönhető, hogy töretlen sikerrel folytatódott a Sió Miss Balaton, az újonnan alapított Miss Balaton Kft. keretein belül.

A királynőjelöltek

A 16 döntős - klasszikus korona várományos - lány közül csupán hatan voltak budapestiek, a többiek az ország különböző pontjairól érkeztek, természetesen mindannyian napi szinten sportoltak, átlag életkoruk pedig éppen a 22 évet súrolta. A Plusz mezőny tagjai közül a legfiatalabb is csupán a 26. életévét öltötte be, míg a legidősebb a 32-ben járt. Akadt köztük háromgyerekes családanya, kettő is - nekik külön gratulálunk! -, s akárcsak a fiatalabbaknál, a többség (7 versenyző) itt sem Budapestről érkezett.

A döntő előtt a versenyzők egy ötnapos felkészítő táboron vettek részt, amelynek a siófoki Hotel Azúr adott otthont. Itt szakemberek segítségével készültek a nagy megmérettetésre, valamint a három fellépő ruhához illő koreográfiát is nap nap után elpróbálták. A lányokra kíváncsiak nem csupán a gálaesten vehették szemügyre a versenyzők fenséges mosolyát - és egyéb bájaikat -, hanem a www.missbalaton.hu oldalon is. A verseny katalógusában Vanicsek Péter fotóin kívül rövid bemutatkozást is olvashattunk minden indulóról, sőt akinek ez sem volt elég, annak lehetősége nyílt a képek telefonos háttérképként való letöltésre is.

Színpadra!

Sió Miss Balaton - Plusz 10A hagyományokhoz hűen idén is három felvonásban, három öltözékben vehettük górcső alá a versenyzőket. Az első körben szolidabb nappali viseletben -(fehér egyensortban és aranyszín topban) lejtették el a betanult koreográfiát, a másodikban rafinált koktélruhában  (a normál mezőny hófehérben, a Plusz 10 pedig türkizkékben), míg a végén - minden férfi néző mérhetetlen boldogságára - falatnyi bikinikben (szintén fehér kontra türkiz) mustrálhattuk meg őket egytől egyig. Közben megtudhattuk, ki mivel foglalkozik a hétköznapokban, mivel a szabadidejében, mire vágyik, s harcolna-e a világbékéért.

Ki nyer ma…

A klasszikus mezőnyt szőke lányok uralták, így nem meglepő, hogy a győztes is közülük került ki. A koronát – az előrejelzéseknek megfelelően - a 22 éves Papp Lili nyerte el 2008-ban, aki több versenytársával együtt nem először vett részt a balatoni megmérettetésen. Udvarhölgyeinek a 22 éves székesfehérvári Strasszer Anettet és a 23 éves úrhidai Schneider Lillát választotta a zsűri - szintén a szőkék táborából. A Plusz 10-es mezőnyben ellenben a sötétebb hajú hölgyek voltak túlsúlyban, akik közül a királynői címet a 31 éves dunaújvárosi Somogyi Melinda kapta meg, udvarhölgyeinek pedig a 26 éves tatai Balogh Katalint és a 27 éves debreceni Kiss Anitát jelölték ki.

És mit is nyer?

Sió Miss Balaton - királynő az új kocsibanA Sió Miss Balaton 2008 győztese a korona mellé megkapta a Skoda Fabia slusszkulcsait is, valamint a Plusz mezőny győztesével együtt olyan nyereményeket mondhatott magáénak, mint a HP ajándékai, egy félmillió forint értékű utazás, a Rubint Réka szalon szolgáltatásaira jogosító bérlet, a High Care Center Arc- és Testkozmetikai Szalon egyéves kezelése, a BKF és a Dover Nyelvi Centrum képzése, illetve Dr. Fekete Attila plasztikai sebész felajánlása. Annak sem kellett azonban elkeserednie, aki idén nem kapott koronát, hiszen minden döntős lány megtarthatta az összes fellépő ruháját, sőt mindenki egy HP hordozható fotónyomtatóval is gazdagodott. Különben is, jövőre szintén lesz nyár, lesz augusztus, s Sió Miss Balaton, tessék ismét próbálkozni, hiszen az idei, sőt a tavalyi királynő fejére sem első próbálkozásra került a korona...lehet indulni újra, újra és újra, elvégre a kitartás már fél siker.

Fotók:

Sió Miss Balaton 2008 Döntő - Siófok, 2008-08-08

További cikkek a témában:

A Three Beauty of the World-Hungary 2007 szépségverseny döntője (augusztus 17.)

Sió Miss Balaton 2007 Szépségverseny döntő (augusztus 3.)

Mindent a Sió Miss Balaton Szépségversenyről a HazaiDivat.hu portálon


Írta: Ekhó , Dátum: 2008-09-18






ALMAF