Make-up Magyar Kupa 2007 (április 28.)

A 16. Beauty Forum Hungary szakkiállítás sminkversenyén hóka, európai szépségekből vérszomjas nindzsaharcos, pinkben és zöldben pompázó mangahősnő született


Make-up Magyar Kupa 2007Kelet találkozása Nyugattal

A 16. Beauty Forum Hungary szakkiállítás sminkversenyén hóka, európai szépségekből vérszomjas nindzsaharcos, pinkben és zöldben pompázó mangahősnő, narancsban, barnában is elragadó új-guineai törzsfőnökasszony született a szépreményű arcmesterek keze alatt, hogy egyelőre csak a díjazottak sminkremekeit említsük. Alkotni nem csak kötelező, érdemes is volt, hiszen a győztes automatikusan kvalifikálta magát a Münchenben zajló 20. International Masters’ Award Make-up nemzetközi sminkversenyre is.



Mindent a szakmáért!

Dévényi KathyMielőtt a Dévényi Kathy által végigcelebrált esemény kezdetét vette volna, Szabó Klára, a Beauty Forum hazai meghonosítója lépett színpadra, sort kerítve a Beauty keretében immáron hagyományosnak számító szakmai díj átadására. Az elismerést az idei évben Vizy Éva sminkmesternek szánta a zsűri, aki betegsége miatt sajnos nem lehetett jelen a rendezvényen.

Az elsőként nemzetközi magyar sminksikert arató hölgy hiányát a kivetítőn futó kisfilm próbálta pótolni. Az 1972-es esztendőben Párizsban is bizonyított, fiatalokat csoportmunkára biztató Vizy Éva munkásságát összegző mini riport számos érdekességgel szolgált. A sminkmester nevéhez köthető az első országos sminkverseny szervezése hazánkban – tudtuk meg, ahogy többek között az Estée Lauder termékek magyar piacra történő bevezetését is neki köszönhetjük.

Rajta fiatalok!

A rövidke díjátadó ünnepség után Dévényi Kathy a Make-up Kupa zsűrijét szólította színpadra. A pulpituson ezúttal Kovács Barbara, a 2002-es Beauty Hungary győztese, Hulinay Gabriella, Rikk Ágnes egykori tanítványa, Ágoston Melinda mellett Lárion Oszkár, a Maybelline New York sminkmestere, valamint a szakmától ugyan kicsit távolabb szakadt, de még mindig a divatiparban tevékenykedő Sipos Zsolt, a Jóban Rosszban című teleregény és a nagysikerű nyuszis magazin, a Palyboy stylistja foglalt helyet.

Zsűri Ezzel persze közel sem lehetett vége a rangos névsornak, a közönség soraiban Rikk Ágnes mellett ott gubbasztott a lányok teljesítményére kíváncsi, tavaly a verseny bírájaként közreműködő Sipos Zita is. A tét nagysága miatt a döntőbe jutott hét tehetségnek, Eisen Orsolyának, Mártai Mariannának, Győri Petrának, Szűcs Adriennek, Szél Orsolyának, Véger Ibolyának és Nagy Kamillának apait-anyait bele kellett adnia a látványsminkelésbe. Mindössze harminc perc állt a fiatalok rendelkezésére, hogy kihozva magukból a maximumot rekonstruálják nevezéskor leadott sminkterveiket.

A színes fotókat a nagyérdemű a kivetítőn csodálhatta meg, így aztán amellett, hogy lépésről-lépésre nyomon követhettük a lányok munkáját, folyamatosan tanúi lehettünk annak is, hány ecsetvonás maradhatott még hátra. Az ötfős zsűri nemcsak az előalapozás minőségére, tisztaságára és foltmentességére, a szemárnyékolás és szájkitöltés minőségére figyelt, értékelésnél figyelembe vette azt is, kinek mennyire sikerült modelljét egy másik kultúra jegyeivel felruházni, illetve, hogy a nevezett munka a színpadon mennyire pontosan került kivitelezésre.

Mire elég kilenc perc?

Az első kilenc perc leteltével a versenyzők már túljutottak a szemárnyékoláson. Bár sietniük kellett, biztos kézzel fogták az ecsetet, kapkodni senki nem kapkodott.

Véger Ibolya és manga hősnője Véger Ibolyát az idén ötvenedik születésnapját ünneplő, ősi manga kultúra és a jelenlegi trendek irányították, mikor pinkben, narancsban, zöldben úszó, straszokkal ékített szemhéját kreált bájos modelljének. A testfestés irányába kacsintgató Eisen Orsi modelljének pinkes-bordós halántékával, szemhéjával igyekezett kihangsúlyozni a nindzsa harcosok szigorát, fegyelmét, míg Győrik Petra Sarnyai Eszterből varázsolt indiaiba oltott angol arisztokrata hölgyet.

Mátrai Marianna Nofretiti szépségén elámulva próbálta az ízig-vérig egyiptomi fáraónőt feltámasztani, ellentétben Nagy Kamillával, aki egyenesen Új-Guineába röpített minket. Sötét narancsos, barnás törzsi sminkje menetközben is finoman csillámlott modellje arcán. Szél Orsolya a dél-amerikai karneváli hangulat felélesztésére törekedett, mikor strasszokat helyezett fel modellje türkizben úszó szemhéjára, mellette Szűcs Adrienn szintén a mesés indiai kultúra ihletében alkotott.

Öt percre a győzelemtől

Sarnyai Eszter száriban A sminkesek körül köröző zsűritagok bőszen pontoztak már, az utolsó öt percben csak a szájak és a díszítés maradhatott hátra. Hogy a bírák ördögi helyzetét megkönnyítsék, versenyzők és modellek immáron a ruhájukat takaró köpeny nélkül, a stylingra is hangsúlyt fektetve, vonultak még egyszer, utoljára színpadra. Míg Sarnyai Eszter kék-arany szárija szépen harmonizált a modell vakítóan világos szemével, a tollas fejék már a türkizben pompázó dél-amerikai táncosnő neglizséjét emelte. Aranyékes ruhák, selyem köntösök, szamurájkard – egyszerre hét országban jártunk, talán csak a modellek szeme körül szikrázó csillámokban akadt hasonlóság kontinens és kontinens között.

A pontozás eredményeként dobogós helyezésnek végül Eisen Orsolya és hosszú, szőke copfos modellje, a fekete-piros kabátkában, köpenyben vitézkedő A győztes <a href='/smink.html' title='smink'>smink</a> kreáció - Véger Ibolya alkotásaszamuráj harcos örülhetett. Második helyezettnek Nagy Kamilla alkotását választotta a zsűri, a narancsos-barnás törzsi smink, a pálcikákkal, gyöngyökkel ékített ruha és frizura a közönséget is tapsra buzdította, mely az első helyezettnek kikiáltott Véger Ibolya munkája láttán állandósult.

A mangahősnő zöldes, pinkes szalagokkal bevont tincsein túl a selyemköpeny és a mesteri smink, csillámos szemhéj, élénk száj is a győztes fantáziáját dicsérte. Ajándékokban sem mutatkozhatott hiány, sminkszerek, ecsetek, imageplakát a dobogósok no és nemzetközi sminkversenyen való részvétel lett az örömtől sugárzó aranyérmes jutalma.

Fotók a Make-up Magyar Kupa 2007 sminkversenyről, Beauty Forum Hungary 2007 - SYMA Csarnok, 2007-04-28


Írta: MZ , Dátum: 2007-05-03






ALMAF