Az Art Show Divatiskola bemutatója a XXII. Stella Nemzetközi Divatfórumon (február 25.)

Az Art Show Divatiskola növendékei a Stella Divatfórum második napján is hozták formájukat.


"Hair Fashion Fantasy"

Az Art Show Divatiskola növendékei a Stella Divatfórum második napján is hozták formájukat. Az már más kérdés, hogy a Bor Viktória divattervező kreációit felvonultató divatbemutató, miért épp a hajdivatfantázia nevet viselte? A szőke kleopátraparókás modelleket tekintetve annyiban helytálló az elnevezés, hogy a 2007-es frizuratrendeket valóban az egyiptomi kulturkorszakból ránk hagyományozott geometrikus formák határozzák meg, ám, ami az előttünk kibontakozó showt illette, ezúttal mégiscsak nagyobb súllyal estek latba a fent nevezett divattervező hölgy „borvirágos” alkotásai.A név kötelez…

Amint azt már a Sztárok neglizsében jótékonysági divatesemény kapcsán megjegyeztük, Bor Virág kollekcióját elsősorban a barna alapon fehér virágmintás anyag fémjelzi. Ennél beszédesebben egy széles, színpompás logó sem vallhatna a vadócságot előtérbe állító alkotóról, aki az elegancia szerelmeseként, pajzánul átlátszó otthoni és hálóruhákat álmodott vadmacska típusú követőinek.

 

A kreáció némely darabja persze - példának okáért a fekete selyem toppal kombinált, rövid esésű, lila szoknyácska -,  egy nyári, napfényes napon, amikor a rekedt hőségben az ember lánya már azt sem tudja, mit vessen le magáról először, anélkül, hogy martalékául válna az elmarasztaló tekinteteknek, bár tervezője nem oda szánta, az utcára is nyugodt szívvel felvehető.

 

"Az éj királynői"

Utcára vagy nem utcára, azért az egyberészes, felül áttetsző csipke, alul virágos pamut bodykat nem árt ünnepnapokra tartogatnunk, tüzes légyottokra gondoljon az, aki rossz…

Az alábbi darabot hanyagul a nyakba dobott gyöngysorral, tűsarkú cipellővel passzítva, bátran pályázhatunk az éj királynője szerepre. Feltéve, ha áriatudásunkat nem kockáztatjuk! Igaz, erre a rózsaszín, selyem babydollban és a hozzáillő tisztacsipke bricseszben nem is igen lesz alkalmunk, előbb csapnak le miránk, semhogy ezért, vagy azért kinyithatnánk a szánkat.

 

Lélegzetelállító ruhák

A borvirágos anyag és a csipke kombinációjából lélegzetelállító ruhácskák is születtek az ötletes divattervező hölgy varrógépe alatt. A virágos, magas derekú szoknyarészt fekete csipkefodor díszíti, mellyel mesterien harmonizál az ugyancsak csipkéből „vert” felsőrész.

A csípőre tekert fekete öv cicás járással kombinálva, ahogy azt az Antoniusokra éhes manökenektől elleshettük, hiperszexivé varázsolja az amúgy sem hétköznapi darabot.

A térdig érő, tisztacsipke ruhát ellenben a mell és csípőtájékon elhelyezett borvirágos pántok teszik visszafogottan kihívóvá, a mutatok is valamit, meg nem is szellemében.

 

Finálé

   

Kleopátráink ezúttal hanyagolták ötletes kiegészítőiket, sehol egy eldobásra szánt párna, avagy mini szütyő, pedig már el voltunk készülve, no nem a legrosszabbra, a szállingózó mütyürökre.

Bár a fejhúzkodást megspórolták nekünk, szemünk, szánk így is tátva maradt az oldalt felvágott capri nadrágot egy szál melltartóval viselő manökenek láttán.


Írta: MZ , Dátum: 2007-03-05


ALMAF