A Sió Miss Balaton 2007 szépségverseny sajtótájékoztatóján jártunk (július 27.)

Végy huszonnégy, arany és ezüst bikiniben pózoló, tökéletes alakkal megáldott, szép arcú királynőjelöltet, válassz pazar helyszínt


Szépnek születtek

Sió Miss <a href='/balaton.html' title='Balaton'>Balaton</a> 2007Végy huszonnégy, arany és ezüst bikiniben pózoló, tökéletes alakkal megáldott, szép arcú királynőjelöltet, válassz pazar helyszínt, mint amilyen a feszített víztükrös medencével büszkélkedő, légkondicionált Európa hajó, támogasd meg egy értékálló szponzorral, akárcsak a Sió – távaltokban így hangzanék egy rangos szépségverseny sajtótájékoztatójának receptje. Hogy az említetteken túl mi minden szükségeltetik még a sikerhez? Egy Modoroczky Tímeához hasonlóan elszánt versenyigazgató biztosan…



Intro

Háromnegyed tizenegykor már lépni is alig lehet az Európa Rendezvényhajó kellemesen hűs fedélzetén. No nem az utolsó percekben is érkező sajtósok, bombázók feszítenek bombázók hátán. A bárpultnál épp a tavalyi győztes, Zimány Linda kortyolja lélekerősítő narancsdzsúzát. Az exkirálynőnek nemcsak szőkesége nincs oda, de férfiszédítő adottságai - melyek épp ott domborítják virágos muszlinruháját, ahol kell -, sem veszítettek semmit egy év alatt vonzerejükből. Mellette a rendezvény konferanszának, a stílszerűen, kék estélyibe bújt, örökké mosolygó Magony Szilvinek sem kell szégyellnie magát, ahogy a huszonnégy metálba csavart királynőjelöltnek sincs mit takargatnia.

Nemcsak szépnek születtek, ráadásul még intelligensek is. Ki diplomával a háta mögött, jogász doktorként, ki épp egyetemi gólyaként nevezett a versenyre, a lányok többsége több nyelven beszél, nem ritka, hogy a tanulás fontosabb is számukra, mint a modellkedés. De azért egyben mégiscsak közösek, győzni, mindannyian szeretnének, ha másért nem is, a tűzpiros Skoda Fabiáért, melynek slusszkulcsát egy picit ki-ki már-már a maga, elvétve csak, a másik zsebében érzi…

A 77-es mezőny

Az idén kilencedik alkalommal megrendezett verseny különlegességét fokozza, hogy az 1977-ben született, harmincéves korosztály is képviselteti magát a döntőn – tudjuk meg a Sió Miss Balaton törékeny, szőke versenyigazgatójától, Modroczky Tímeától.

A kezdeményezést nemcsak a 77-ben alakult ivólé konszern, a főszponzor kerek évfordulója indukálta, de az is, hogy a tinédzsereken túl az érettebb nők is megmutathassák, nemcsak a húszéveseké a világ. A huszonnégy versenyzőből nyolcan erősítik az arany fürdőruhásak táborát, kozmetikustól a spinning edzőn át egész a divattervezőig terjed a szépségpaletta.

Berettyán Mónika 14 éves kora óta modellkedik, mára saját modellügynöksége van, Lájer Adrienn nem mellesleg két gyermek büszke édesanyja, aki mesés alakját a szerencse mellett, a Pilates tornának tulajdonítja.

Egészséges életmód és rendszeres mozgás – jobbára ebben áll a harmincas generáció csodareceptje. És valóban csoda az a recept, mert - megnyugtatásukra legyen mondva - ha nem épp koruk szépségét vállalva lépnének most dobogóra, mindannyian nyugodtan letagadhatnának öt-tíz évet.

"Az ifjúág"

Dacára a gombamód szaporodó szépségversenyeknek, csak tökéletes, formás, mutatós lányokat látunk a csillogó ezüst bikiniben is. Modoroczky Tímea szerint beindult a lányok önkritikája, megválogatják, hova, melyik versenyre jelentkeznek. A Sió Miss Balaton rangosnak számít és mellette a fődíj, a tűzpiros autó is nevezésre sarkallja a versenyzőket, amit Serdült Orsolya, az egyik potenciális királynőjelölt is megerősít.

MZ: Miért jelentkeztél a versenyre?
Serdült Orsolya: Nagyon szeretném megnyerni az autót. 19 éves vagyok, nem hiszem hogy lenne még egy ilyen alkalom, ahol egy vadonatúj, hárommilliós autót megkaphatnék, csak úgy, ajándékba. A szüleim is ezt szeretnék, de örülnék persze egy különdíjnak is. Ahogy már maga a felkészítő tábor is ajándék számomra, nagyon-nagyon várom.

MZ: Ez az első megmérettetés, amire beneveztél, vagy indultál már korábban is szépségversenyeken?
SO: Részt vettem már az Oldsmen Pub által rendezett arcszépségversenyen, ahol évről-évre a legszebb női arcot keresik. Tavaly második helyezést értem el itt, így nekivágok idén is.

Zimány Linda praktikái

A majd tucatnyi koronát, diadémot, vállszalagot birtokló Zimány Linda is csak alátámasztani tudja a Modoroczky Tímea által mondottakat. „A Miss Balaton a legtiszteletreméltóbb cím mind közül, szakmai körökben is ezt ismerik el a legjobban” – állítja az idei versenyben már csak zsűritagként részt vevő szőkeség. A királynőjelölteket, hozzánk hasonlóan, egytől-egyig varázslatosnak titulálja, ami pedig a döntőt illeti: „leginkább lelkiekben kell felkészülniük a lányoknak” – tanácsolja.

MZ: Zimány Lindával mennyire tartjátok a kapcsolatot? Segít nektek a felkészülésben?
Schmuczer Bernadett: Mivel én a verseny előtt nem forogtam még modellkörökben, ez az első nevezésem, így nem tartom vele a kapcsolatot. Persze, aki kér tőle tanácsokat, annak nyilvánvalóan segít, de én nem igazán ismerem őt.

MZ: Mit vártok a versenytől?
Szerintem mindketten valamiféle eredményt, sikereket. – Bernadett és Orsi szinte egyszerre mondják.

MZ: Itt ismerkedtetek meg?
Orsi: Igen és ennek nagyon örülünk. Egyébként is azt vettük észre, hogy mindenki segít a másiknak, kedvesek, aranyosak a lányok.

Míg a színpad fölötti projektor szüntelen a lányok bemutatkozó kisfilmjeitől harsog, a verseny előkészületeiről, a fotótábornak helyt adó Hotel Azúrban szerzett élményeikről faggatom tovább interjúalanyaimat.

MZ: Meséljetek egy kicsit a felkészülésről!
Bernadett: Nagyon élveztem a fotózást, ahogy a sminkesek és fodrászok elkészítettek, aztán utána a fotózást pedig különösen, szeretek különféle pózokba állni.

Orsi: Öt órakor kezdődött a fotózás, Pestről indultam, hajnali négykor. Kivételesen a szülök odaadták az autót, hogy akkor menjél - életem első útja volt autópályán, el is tévedtem. Végül is nagyon tetszett, nagyon szép sminket, hajat csináltak, a fotós nagyon szépen dolgozik, pikk-pakk megvoltunk.

MZ: Mi vár rátok a felkészítő táborban?
Bernadett: Lesznek edzések minden nap és betanuljuk a koreográfiát a showműsorra. Máskülönben meg, teljesen el leszünk látva.

MZ: Hogyan tovább a verseny után?
Bernadett: Én most is modellkedem, bár nem olyan komoly szinten, mint ahogy majd szeretném folytatni. Számomra ez egy életcél, a tanulás és az iskola mellett próbálok ezen a pályán is sikereket elérni.

Orsi: Most vettek fel az egyetemre, a Corvinus Egyetemre kertészmérnök szakra, bár elvileg a Testnevelési Egyetemre készültem. Nálam első a tanulás. Régen modellkedtem, csábítottak is, hogy hagyjam az iskolát, próbálkozzam külföldön, de mondtam, hogy nem, nem, nekem a tanulás fontosabb. Közben kimaradt egy fél évem, mert nem vettek fel sehová, így ebben a félévben modellkedtem is, de úgy érzem, nekem ennyi elég is ebből az életből.

MZ: Tehát ez az utolsó szereplésed?
Orsi: Igen, igen.

MZ: És ha győzöl?
Orsi: Annak nagyon fogok örülni, de azt hiszem, a csúcson kell abbahagyni.

Mielőtt azonban abbahagynák, szépségüket, tudásukat megcsillogtatva, még egyszer, talán utoljára mindenképp színpadra kell lépniük. A lányok hétfőtől elhagyják a sistergő aszfaltú fővárost, Balatonra, a magyar tengerhez utaznak, hogy az egy hetes felkészítő táborban a nagy napra testileg-lelkileg bombaformába hozzák magukat. A zsűri pedig, Hajas Lászlóval az élbolyban, mindenképp azon lesz majd, hogy végül a leges legérdemesebb fejére kerüljön korona...


Írta: MZ , Dátum: 2007-08-02






ALMAF